Home / Placement Papers / Amdocs Placement Papers For Freshers Latest Paper Pattern With Answers

Amdocs Placement Papers For Freshers Latest Paper Pattern With Answers

Amdocs Placement Papers

Amdocs Placement PapersAmdocs is a software company which provides services around 90 countries in the world. To work in company like Amdocs is the dream of every Freshers. We are providing Amdocs Placement Papers which are necessary to prepare yourself before going for Amdocs Selection Procedure. To get recruit in the said company then you are advised to go through below available Latest Amdocs Placement Papers With Answers. You can also get Amdocs Paper Pattern by going through this page.

Amdocs Placement Papers includes three sections as Analytical Aptitude, Quantitative Aptitude and Technical Test. If you are looking to know about the questions coming in the Amdocs Placement Papers then you have to scroll down this page which is prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com.

Amdocs Placement Papers

Section – A (TECHNICAL TEST)

Question 1.

Which of the following statement is correct?

  1. C++ enables to define functions that take constants as an argument.
  2. We cannot change the argument of the function that that are declared as constant.
  3. Both A and B.
  4. We cannot use the constant while defining the function.

Answer: Option 3

Read Here: How To Make Habit Of Studying

Question 2.   

Which of the following statement is correct?

  1. Two functions having same number of argument, order and type of argument can be overloaded if both functions do not have any default argument.
  2. Overloaded function must have default arguments.
  3. Overloaded function must have default arguments starting from the left of argument list.
  4. A function can be overloaded more than once.

Answer: Option 4

Question 3.

Which of the following statement will be correct if the function has three arguments passed to it?

  1. The trailing argument will be the default argument.
  2. The first argument will be the default argument.
  3. The middle argument will be the default argument.
  4. All the argument will be the default argument.

Answer: Option 1

Question 4.

Which of the following statement is correct?

  1. A reference is stored on heap.
  2. A reference is stored on stack.
  3. A reference is stored in a queue.
  4. A reference is stored in a binary tree.

Answer: Option 2

Must Read: 11 Tips To Remember What You Read

Question 5.

In which stage the following code

#include<stdio.h>

gets replaced by the contents of the file stdio.h

  1. During editing
  2. During linking
  3. During execution
  4. During preprocessing

Answer: Option 4

Question 6.

What is (void*)0?

  1. Representation of NULL pointer
  2. Representation of void pointer
  3. Error
  4. None of above

Answer: Option 1

Question 7.

In which header file is the NULL macro defined?

  1. h
  2. h
  3. h and stddef.h
  4. h

Answer: Option 3

Also Check: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 8.  

If a variable is a pointer to a structure, then which of the following operator is used to access data members of the structure through the pointer variable?

  1. .
  2. &
  3. *
  4. ->

Answer: Option 4

Question 9.

The [Serializable()] attribute gets inspected at

  1. Compile-time
  2. Run-time
  3. Design-time
  4. Linking-time
  5. None of the above

Answer: Option 2

Question 10.

Which of the following correctly describes the contents of the filename AssemblyInfo.cs?

  1. It contains method-level attributes.
  2. It contains class-level attributes.
  3. It contains assembly-level attributes.
  4. It contains structure-level attributes.
  5. It contains namespace-level attributes.

Answer: Option 3

Check Here: How to Score Good Marks in Exam

Section – B (Quantitative Aptitude)

Question 1.

Two pipes A and B can fill a cistern in 37 minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The cistern will be filled in just half an hour, if the B is turned off after:

  1. 5 min.
  2. 9 min.
  3. 10 min.
  4. 15 min.

Answer: Option 2

Question 2.

A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

  1. 6 hours
  2. 10 hours
  3. 15 hours
  4. 30 hours

Answer: Option 3

Question 3.

Two pipes can fill a tank in 20 and 24 minutes respectively and a waste pipe can empty 3 gallons per minute. All the three pipes working together can fill the tank in 15 minutes. The capacity of the tank is:

  1. 60 gallons
  2. 100 gallons
  3. 120 gallons
  4. 180 gallons

Answer: Option 3

Do You Know: How to Improve Your Memory for Studying

Question 4.

A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: Option 2

Question 5.

A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Answer: Option 2

Question 6.

A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: Option 2

Know More About: How to Prepare For  Written Exam

Question 7.

An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: Option 4

Question 8.

The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: Option 2

Question 9.

In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: Option 2

Question 10.

A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: Option 3

Check Here: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Section – A (Analytical Aptitude)

Question 1.

Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: Option 2

Question 2.

Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: Option 2

Question 3.

Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

  1. 2
  2. 4
  3. 7
  4. 1

Answer: Option 3

Do You Know: How to Manage Time during Exams

Question 4.

Odometer is to mileage as compass is to

  1. speed
  2. hiking
  3. needle
  4. direction

Answer: Option 4

Question 5.

Window is to pane as book is to

  1. novel
  2. glass
  3. cover
  4. page

Answer: Option 4

Question 6.

Yard is to inch as quart is to

  1. gallon
  2. ounce
  3. milk
  4. liquid

Answer: Option 2

Question 7.

Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: Option 4

Read Here: Tips to Get 100% Results in Exams

Question 8.

Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: Option 2

Question 9.   

Harvest

  1. autumn
  2. stockpile
  3. tractor
  4. crop

Answer: Option 4

Question 10.

Desert

  1. cactus
  2. arid
  3. oasis
  4. flat

Answer: Option 2

Check Out: How To Reduce Negative Marking In Exam

You can get latest updates or changes against Amdocs Placement Papers through this page. For better preparation you have to go through the above available Amdocs Placement Papers with Solutions. You are suggested to keep in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to check it out others IT companies Placement Papers.

You May Also Like To Check This Section:

Latest Walk-In Interview For Freshers Latest Private Jobs
Impressive Resume Format Get Free Job Alerts On Mail
Easiest Way To Speak English Fluently Skills That Will Let You Get Ahead At Work
Difference Between Resume, CV & Bio-Data Latest Jobs For Freshers

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>