Home / Question Paper / AMUEEE Sample Papers 2019 | AMUEEE Previous Year Question Papers PDF

AMUEEE Sample Papers 2019 | AMUEEE Previous Year Question Papers PDF

AMUEEE Sample Papers 2019

Download AMUEEE Sample Papers 2019 from here!! AMUEEE Previous Year Question Papers PDF will help you to prepare better for the examination and to improve your speed and accuracy.

Candidates will be able to become familiar with the AMUEEE Exam Pattern and the level of questions that will be asked in AMUEEE 2019. Scroll down this page to know more about AMUEEE Sample Papers 2019.

AMU Engineering Entrance Exam 2019

AMUEEE is conducted in offline mode for both Paper I and Paper II. AMUEEE 2019 will be conducted in the second week of May 2019. Registrations will be open from the first week of February to the third week of March 2019.

Candidates who want to know more in regards with AMUEEE Sample Papers 2019 they can visit the below section of this page which is well created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

AMUEEE Sample Papers

Question PapersDownload Links
AMUEEE Sample Papers 2011Download
AMUEEE Sample Papers 2010Download
AMUEEE Sample Papers 2009Download
AMUEEE Sample Papers 2008Download
AMUEEE Sample Papers 2007Download
AMUEEE Sample Papers 2006Download
AMUEEE Sample Papers 2005Download
AMUEEE Sample Papers 2004Download
AMUEEE Sample Papers 2003Download
AMUEEE Sample Papers 2002Download

AMUEEE Important Question and Answers

Question 1: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. Viscosity of ink
  2. Capillary action phenomenon
  3. Diffusion of ink through the blotting
  4. Siphon action

Answer: 2

Question 2: The major constituent of air is

  1. Nitrogen
  2. Carbon dioxide
  3. Oxygen
  4. Hydrogen

Answer: 1

Question 3: The true discount on a bill due 9 months hence at 16% per annum is Rs. 189. The amount of the bill is:

  1. 1386
  2. 1764
  3. 1575
  4. 2268

Answer: 2

Get Questions-Answers, MCQ: Online Engineering Quiz

Question 4: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. Angstrom
  3. Newton
  4. Tesla

Answer: 1

Question 5: The high reactivity of fluorine is due to

  1. Its high electro negativity
  2. Small size of fluorine atom
  3. Availability of d-orbitals
  4. Strong f – f bond

Answer: 1

Question 6: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 7: Solar eclipse will take place when

  1. The sun is between the moon and the earth
  2. The earth is between the moon and the sun
  3. The moon is between the sun and the earth
  4. The moon does not lie on the line joining the sun and the earth

Answer: 3

Question 8: Zone refining is used for the purification of

  1. Au
  2. Ge
  3. Ag
  4. Cu

Answer: 2

START: English Grammar Quiz

Question 9: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

  1. 25
  2. 5
  3. 75
  4. 7

Answer: 1

Question 10: Sir C.V. Raman was awarded Nobel Prize for his work connected with which of the following phenomenon of radiation?

  1. Scattering
  2. Diffraction
  3. Interference
  4. Polarization

Answer: 1

Question 11: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 12: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

START: Logical Reasoning Test

Question 13: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 14: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Question 15: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Question 16: Which of the following statements is not a correct statement about the trends when going from left to right across the periods of periodic Table.

  1. The elements become less metallic in nature.
  2. The number of valence electrons increases.
  3. The atoms lose their electrons more easily.
  4. The oxides become more acidic.

Answer: 3

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 17: Element X forms a chloride with the formula XCl2, which is a solid with a high melting point. X would most likely be in the same group of the Periodic Table as

  1. Na
  2. Mg
  3. AI
  4. Si

Answer: 2

Question 18: Which of the following is a Döbereiner’s triad?

  1. Ne, Ca, Na
  2. H2, N2, O2
  3. Li, Na, K
  4. Na, Br, Ar

Answer: 3

Question 19: Name the scientist who gave the Law of octaves?

  1. Mendeleev
  2. Newlands
  3. Dalton
  4. Döbereiner

Answer: 2

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success

Question 20: Mendeleev’s periodic table is based on the

  1. Atomic weight
  2. Atomic number
  3. Atomic radius
  4. Atomic volume

Answer: 1

AMUEEE Exam Pattern 2019

AMUEEE question papers will consist of total 150 multiple choice questions from Chemistry, Mathematics, and Physics exam. The exam will be conducted in offline mode, i.e. the exam will be a pen and paper based test.

For each correct answer candidates will be rewarded with 1 mark each and for every wrong answer 0.25 marks will be deducted. AMUEEE 2019 exam will be conducted for 3 hours.

Know Here: How To Reduce Negative Marking In Exam

Advantages of AMUEEE Sample Papers

  • By solving AMUEEE Question Papers, candidates will get the idea of topics which requires more attention
  • Through AMUEEE Question Papers 2019, candidates can also access their performance and will attain the complete knowledge of pattern of questions coming from each topic
  • The AMUEEE Sample Papers will ensure to achieve the sure success in the exam.
  • With daily practice, candidates will become well versed with the questions coming up in the exam.
  • Through AMUEEE Papers, aspirants will be capable of enhancing the standard of preparation.

Get Here: AMUEEE Admit Card

Last Note:

To download AMUEEE Sample Papers 2019, candidates have to hit the above stated direct links. Applicants if you have any query or doubts related to this post then you can type your comment in below stated comment box. Our experts will try to solve your queries.

You May Also Like To Check This Section

How To Find Study Material Online?Top 100 Engineering Colleges In India
Distance Engineering Colleges in IndiaAMUEEE Result
Engineering Entrance Exam NotificationTips to Get 100% Results in Exams
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *