Home / Question Paper / Aakash ANTHE Sample Paper 2018: VIII/IX/X Classes Old Question Papers PDF

Aakash ANTHE Sample Paper 2018: VIII/IX/X Classes Old Question Papers PDF

Aakash ANTHE Sample Paper      

Aakash National Talent Hunt Exam (ANTHE) is a gateway for Class VIII, IX & X studying students to become Engineers or Doctors. Aakash ANTHE Sample Paper can help the appearing contenders in the examination on 28-10-2018.

With the help of Aakash ANTHE Old Question Papers PDF for VIII/IX/X Classes, you can be aware from the pattern as questions asked in the examination. Apart from it, you can grab the knowledge of marks distribution as well as important topics detail also.

Aakash Institute Scholarship Test 2018 Dates:

Events Dates
Aakash Institute Scholarship  Test Date28-10-2018 (Sunday)
Timing10:30 A.M. to 12:30 P.M.
Date of Declaration of Result10-11-2018
(Saturday) For Class X Studying Students
13-11-2018
(Tuesday) For Class VIII & IX Studying Students
Last date of receiving duly filled Enrollment
Form by post at Registered Office or by
hand at nearest Aakash Centre or through
Online Submission before 6:00 PM:
20-10-2018 (Saturday)
Last date of receiving duly filled Enrollment
Form with late fee by post at Registered
Office or by hand at nearest
Aakash Centre or through Online
Submission before 6:00 PM:
22-10-2018 (Monday)

We the team members of www.recruitmentinboxx.com have provided each and every detail about Aakash ANTHE Sample Paper 2018. Contenders can check Aakash ANTHE Model Papers for each class by pressing the direct link also.

ANTHE Sample Paper

Download ANTHE VIII/IX/X Classes Old Question Papers PDF

ANTHE Sample Paper for Junior and Senior examinations are available at the beneath section. Students who are going to participate in the examination are suggested to download following links of Aakash ANTHE Sample Paper and start preparation accordingly.

Aakash ANTHE Junior Sample Paper

Question PaperYearDownload Question PaperDownload Solution
Sample Paper for YTSE 2013
(Class VII Studying)2013Download Here
(Class VIII Studying)2013Download Here
(Class IX Studying)2013Download Here
Sample Paper for ANYTSE 2014
(Class VII Studying)2014Download Here
(Class VIII Studying)2014Download Here
(Class IX Studying)2014Download Here
Sample Paper for ANTHE-Junior 2015
(Class VII Studying)2015Download HereDownload Here
(Class VIII Studying)2015Download HereDownload Here
(Class IX Studying)2015Download HereDownload Here

Aakash ANTHE Senior Sample Paper

Question Paper(Class X Studying)YearDownload
Question Paper
Download
Solution
Sample Paper for ANTHE-Senior 20122012Download Here
Sample Paper for ANTHE-Senior 20132013Download Here
Sample Paper for ANTHE-Senior 20142014Download Here
Sample Paper for ANTHE-Senior 20152015Download HereDownload Here

Download ANTHE OMR Sample Sheet

Details ANTHE OMR Sheet Links
ANTHE – 2018 OMR Sample Sheet Class VIII and IXDownload Here 
ANTHE – 2018 OMR Sample Sheet Class XDownload Here

Procedure To Download ANTHE Sample Paper 2018:

Aakash ANTHE Sample Paper 2018 for VIII/IX/X Classes can be downloaded by following the given hassle free steps easily:

Step1: First of all, contenders must visit to the official website of the organization which is www.aakash.ac.in

Step2: To download Aakash Scholarship Sample Papers, you have to press “Download” link.

Step3: Then you are required to log in while new users have to register themselves first for downloading Sample Paper for ANTHE-Senior/ Sample Paper for ANTHE-Junior.

Step4: Start preparation of the examination with the help of ANTHE 2018 Sample Paper.

Press Here To Download Aakash ANTHE Sample Papers

Aakash ANTHE Question And Answers

Question1. What is the name of the moon of Saturn where complex organic molecules, that add its potential to life, were discovered?

  1. Sirius
  2. Rigel
  3. Vega
  4. Enceladus

Answer: Option 4

Question2. World’s 1st medicine made from marijuana is named as __________.

  1. Malarone
  2. Effexor
  3. Absinthium
  4. Epidolex

Answer: Option 4

Question3. Whom to Launch World’s Lightest Satellite recently?

  1. NASA
  2. ISRO
  3. SpaceX
  4. HAL

Answer: Option 1

Question4. EDF and GE sign a deal to build how many nuclear reactors for India?

  1. 5
  2. 6
  3. 4
  4. 8

Answer: Option 2

Get Here Syllabus With Aakash Anthe Exam Pattern: ANTHE Syllabus

Question5. The name of the asteroid that the Japanese probe Hayabusa2 which met recently is?

  1. Gaspra
  2. Ryugu
  3. Bennu
  4. Braille

Answer: Option 2

Question6. The main use of salt in the diet is to

  1. make the taste of food better
  2. produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food
  3. ease the process of cooking
  4. increase the solubility of food particles in water

Answer: Option 2

Question7. The monomer of polythene is

  1. vinyl chloride
  2. ethylene
  3. ethyl alcohol
  4. None of the above

Answer: Option 2

Question8. The luster of a metal is due to

  1. its high density
  2. its high polishing
  3. its chemical inertness
  4. presence of free electrons

Answer: Option 4

Question9. Monotremes are unique mammals because they

  1. posses hair
  2. give birth to live young
  3. secret milk in a pouch
  4. lay eggs

Answer: Option 4

Question10. Poison glands of snakes are homologous to

  1. electric organs of fishes
  2. stings of rays
  3. sebaceous glands of mammals
  4. salivary glands of vertebrates

Answer: Option 4

Read Out: Aakash Institute Scholarship Test 

Question11. Radical vascular bundles are those in which

  1. xylem is surrounded by phloem
  2. phloem is surrounded by xylem
  3. xylem and phloem occur on the same radius
  4. xylem and phloem occur on the different radii

Answer: Option 4

Question12. Plant bends towards the source of light on account of the movement of curvature known as

  1. geotropism
  2. thigmotropism
  3. chemotropism
  4. phototropism

Answer: Option 4

Question13. Plant have ____ while animals lack it.

  1. starch
  2. cellulose
  3. protein
  4. fat

Answer: Option 2

Question14. Osmosis is the flow of solution from higher concentration to a solution of lower concentration through a semi permeable membrane. What is incorrect in this statement?

  1. Exact concentration of solution is not given
  2. Character of semi permeable membrane is not given
  3. The flow of solution is not possible through semi permeable membrane
  4. All are incorrect

Answer: Option 3

Question15. Potassium nitrate is used in

  1. medicine
  2. fertiliser
  3. salt
  4. glass

Answer: Option 2

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question16. Permanent hardness of water may be removed by the addition of

  1. sodium carbonate
  2. alum
  3. potassium permanganate
  4. lime

Answer: Option 1

Question17. Soda water contains

  1. carbonic acid
  2. sulphuric acid
  3. carbon dioxide
  4. nitrous acid

Answer: Option 3

Question18. The most important ore of aluminium is

  1. galena
  2. calamine
  3. calcite
  4. bauxite

Answer: Option 4

Question19. Most soluble in water is

  1. camphor
  2. sulphur
  3. common salt
  4. sugar

Answer: Option 4

Question20. Which of the following was to be discovered first in the chromospheres of the sun?

  1. Krypton
  2. Xenon
  3. Neon
  4. Helium

Answer: Option 4

Press Here To Check Aakash ANTHE Sample Papers

Aakash ANTHE Exam Pattern

  • Total No. of Questions: 100
  • Duration: 2 hours
  • Total Marks: 360
SubjectNumber of QuestionTotal MarksDuration
Mental Ability203602 Hours
Mathematics25
SciencePhysics (15) Chemistry (15) Biology (15)

Download Call Letter Directly Here: ANTHE Admit Card 

Final Words!!

Candidates are suggested to check this Official Link for acquiring more details about Aakash ANTHE Sample Paper 2018. In order to be updated with more details regarding the same or others, you need to be in touch with our portal (www.recruitmentinboxx.com)

You May Also Like To Check This Section

Aakash ANTHE Result Aakash ANTHE Answer Key
Online Test SeriesHow To Reduce Negative Marking In Exam
How to Make Good Study Habits for ExamHow to Manage Time during Exams
How To Make Habit Of StudyingGet Rid Of Sleeping While Studying

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *