Home / Question Paper / AP EAMCET Question Paper | Previous Year Papers with Solution Download

AP EAMCET Question Paper | Previous Year Papers with Solution Download

AP EAMCET Question Paper

If you are preparing for AP EAMCET, then you must take help from AP EAMCET Question Paper as it is very helpful for better preparation. Here on this page we have provided PDF files of AP EAMCET Previous Year Papers with Solution, you must download it via online process.

Andhra Pradesh Engineering, Agriculture & Medical Common Entrance Test (AP EAMCET 2018 is going to be conducted by Jawaharlal Nehru Technological University, Kakinada in the month of April 2018.

AP EAMCET 2018 Question Paper with Solutions

All those candidates, who want to get admission in into various professional engineering, agriculture and pharmacy programmes in its affiliated Universities & colleges across the Andhra Pradesh state, have to clear this entrance examination.

So to get qualifying marks in Andhra Pradesh EAMCET, you must download PDF files of AP EAMCET Question Paper from this page, which is well designed by the dedicated team of project www.recruitmentinboxx.com

AP EAMCET Question Paper

Here below we have provided direct links to get AP EAMCET 2018 Medical Question Paper With Solutions, you must download it by hitting the appropriate links.

EAMCET 2018 AP Question Paper For Engineering
EAMCET 2011Get Here

AP EAMCET 2018 Question Paper Solutions for  Medicine/ Agriculture

EAMCET 2011Get Here

AP EAMCET Question with solutions:

Q: 1. In a mortar, the binding material is

  1. cement
  2. sand
  3. surkhi
  4. Cinder

Answer: 1

Q: 2. Lacquer paints

  1. are generally applied on structural steel
  2. are less durable as compared to enamel paints
  3. consist of resin and nitro-cellulose
  4. contain alcohol as thinner
  5. all the above.

Answer: 5

Q: 3. Wrought iron contains carbon upto

  1. 25%
  2. 0%
  3. 5%
  4. 2%.

Answer: 1

START Practice With: AP EAMCET Mock Test

Q: 4. Pick up the polymineralic rock from the following:

  1. Quartz sand
  2. Pure gypsum
  3. Magnesite
  4. Granite
  5. None of these.

Answer: 4

Q: 5. Pick up the correct statement from the following:

  1. For thin structures subjected to wetting and drying, the water cement ratio should be 0.45
  2. For mass concrete structures subjected to wetting and drying, the water ratio should be 0.55
  3. For thin structures which remain continuously under water, the water-cement ratio by weight should be 0.55
  4. For massive concrete structures which remain continuously under water, the water cement ratio by weight should be 0.65
  5. All the above.

Answer: 5

Q: 6. Pick up the correct statement from the following :

  1. Rain which is intercepted by buildings, vegetations and other objects, is generally known as rainfall interception
  2. The difference between the total rainfall and intercepted rainfall, is generally called ground rainfall
  3. When rainfall exceeds the interception rainfall, water reaches the ground and infiltration starts
  4. The maximum rate of absorbing water by the soil in any given condition, is known as infiltration capacity
  5. All the above.

Answer: 5

Get Here: AP EAMCET Syllabus

Q: 7. The surface Run-off is the quantity of water

  1. absorbed by soil
  2. intercepted by buildings and vegetative cover
  3. required to fill surface depressions
  4. that reaches the stream channels
  5. that gets evaporated.

Answer: 4

Q: 8. Pick up the correct equation from the following :

  1. Run off = Surface run off + Ground water flow
  2. Run off = Surface run off – Ground water flow
  3. Run off = Surface run off / Ground water flow
  4. Run off = Surface run off x Ground water flow.

Answer: 1

Q: 9. Infiltration capacity of soil depends upon

  1. number of voids present in the soil
  2. shape and size of soil particles
  3. arrangement of soil particles
  4. compaction of the soil particles
  5. all the above.

Answer: 5

Do You Know: How To Maximize Your Score In Exam

Q: 10. Pick up the correct statement from the following :

  1. When rainfall rate exceeds the infiltration capacity, the water enters the soil at full capacity rate
  2. When rainfall rate is less than the infiltration capacity, the infiltration rate is approximately equal to the rainfall rate
  3. The actual infiltration rate at any time may be equal to or less than the infiltration capacity
  4. The actual prevailing rate of infiltration of water in the soil at any time, is known as infiltration rate
  5. All the above.

Answer: 5

Q: 11. Border Roads Organisation for hilly regions, was formed in

  1. 1947
  2. 1954
  3. 1958
  4. 1960
  5. 1962

Answer: 4

Q: 12. Pick up the incorrect statement from the following. The super-elevation on roads is

  1. directly proportional to width of pavement
  2. directly proportional to velocity of vehicles
  3. inversely proportional to acceleration due to gravity
  4. inversely proportional to the radius of curvature.

Answer: 2

Get Best Answer: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Q: 13. The weaving length of a roadway is the distance

  1. between the channelising islands
  2. equal to half circumference
  3. equal to total width of adjoining radial roads
  4. equal to diameter of rotary.

Answer: 1

Q: 14. Road makers along roads from the edge of a kerb should not be less than

  1. 40 cm
  2. 45 cm
  3. 50 cm
  4. 55 cm
  5. 60 cm

Answer: 5

Q: 15. Traffic surveys are carried out

  1. to know the type of traffic
  2. to determine the facilities to traffic regulations
  3. to design proper drainage system
  4. all the above.

Answer: 4

Check Out: 11 Tips To Remember What You Read

Q: 16. The Prandtl mixing length for turbulent flow through pipes is

  1. independent of shear stress
  2. a universal constant
  3. zero at the pipe wall
  4. independent of radial distance from pipe axis

Answer: 1

Q: 17. A 40° slope is excavated to a depth of 10 m in a deep layer of saturated clay of unit weight 20 kN.m3; the relevant shear strength parameters are cu = 70 kN/m2 and φu = 0. The rock ledge is at a great depth. The Taylor’s stability coefficient for φu = 0 and 40° slope angle is 0.18. The factor of safety of the slope is :

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Answer: 1

Q: 18. Lysimeter and Tensiometer are used to measure respectively, one of the following groups of quantities :

  1. Capillary potential and permeability
  2. Evapotranspiration and capillary potential
  3. Velocity in channels and vapour pressure
  4. Velocity in pipes and pressure head

Answer: 2

Read Now: How To Reduce Negative Marking In Exam

Q: 19. The ruling minimum radius of horizontal curve of a national highway in plain terrain for ruling design speed of 100 km/hour with e = 0.07 and f = 0.15 is close to

  1. 250 m
  2. 360 m
  3. 36 m
  4. 300 m

Answer: 2

Q: 20. Principle involved in the relationship between submerged unit weight and saturated weight of a soil is based on

  1. Equilibrium of floating bodies
  2. Archimedes’ principle
  3. Stokes’ law
  4. Darcy’s law

Answer: 2

Press Here For AP EAMCET Official Link

Note:

We hope that all the details about AP EAMCET Question Paper motioned above will be helpful for you. Stay in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

 You May Also Like To Check This Section

AP EAMCET ResultsAP EAMCET Cut off
AP EAMCET Application FormAP EAMCET Counselling
AP EAMCET Answer KeyAP EAMCET Hall Ticket
How To Get Rid Of Exam FearTips to Get 100% Results in Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *