Home / Question Paper / APPSC Group 1 Previous Papers Mains/Prelims Questions Solved PDF Download

APPSC Group 1 Previous Papers Mains/Prelims Questions Solved PDF Download

APPSC Group 1 Previous Papers

Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) conducts recruitment examinations to fill various Group vacancies in different government department in Andhra Pradesh.

All those aspirants who have applied for APPSC recruitment for Group 1 posts must download PDF file of previous years solved papers for Prelims/Mains examination and get themselves aware of the expected exam pattern.

In the below section we have mentioned some of the previous year questions and answers for APPSC Group 1 prelims/mains which you may go through to enhance your  preparation.

APPSC Group 1 Previous Papers

Q1.  Diamond is an allotrope of

(a) Silicon

(b) Carbon

(c) Hydrogen

(d) Sodium

Answer: Carbon

Q2. The ions present in hard water are

(a) Calcium and Magnesium

(b) Sodium and Potassium

(c) Calcium and Barium

(d) Sodium and Zinc

Answer: Calcium and Magnesium

Q3. The measuring state found at an Indus site is at

(a) Harappa

(b) Mohenjodaro

(c) Kot Diji

(d) Lothal

Answer: Lothal

Q4.  The original name of Big Apple is

(a) New York

(b) Cleveland

(c) Antarctica

(d) Srinagar

Answer: Srinagar

Q5. The first nuclear power plant in India was set up at

(a) Tarapur

(b) Ramagundam

(c) Jaipur

(d)  Koodankulam

Answer: Tarapur

Q6.  Rama was facing East. He walked 4 km forward, then turned to his right and walked 3 km. Again he turned to his right and walked 4 km. Then he turned back. Now in which direction is Rama walking?

(a) East

(b) West

(c) North

(d) South

Answer: East

Q7. LPG gas contains

(a) Pentane

(b) Butane

(c) Methane

(d)Heptane

Answer: Butane

Q8.  Average of first five multiples of 4 is

(a) 10

(b) 12

(c) 15

(d) 4

Answer: 12

Q9. In a certain code language 134 means “good and tasty”, 418 means “see good pictures” and 829 means “pictures are excellent”. 498 means what?

(a) See tasty pictures

(b) Pictures are tasty

(c) See excellent pictures

(d) Pictures are good

Answer: Pictures are good

Q10.  1, 4, 9, 16, 25, ?

(a) 30

(b) 32

(c) 34

(d) 36

Answer: 36

Note: more details are avilable on official website

Get More Related Updates

APPSC Group 1 NotificationAPPSC Time Table
APPSC Group 1 SyllabusAPPSC Group 1 Exam Pattern
Study MATERIAL/BooksJobs in Andhra Pradesh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *