Home / Question Paper / Aptitude Questions and Answers PDF: Online Test/Quiz (MCQ) for Freshers

Aptitude Questions and Answers PDF: Online Test/Quiz (MCQ) for Freshers

Aptitude Questions and Answers

Aptitude and Reasoning plays a vital role in qualifying any Competitive Examination. You need to practice more and more Aptitude Questions and Answers to make it as one of your scoring department in the Examination. Here, we are providing Aptitude Online Test for freshers which contain interesting and challenging Aptitude MCQ type Question with Answers.

The following Aptitude Questions and Answers for freshers/ Government Job seekers will help them to enhance their Aptitude Knowledge and solving skills. These questions play a vital role for qualifying in various Competitive Examinations including the Examinations for Bank Recruitment, Government Recruitments, GATE, IIT Entrance Examination, CAT Exams, Railway Exams, SSC, Defence, etc.

Aptitude Test – Multiple Choice Questions and Answers

This page offers you to a brief Aptitude Online Test consisting of Aptitude Online Questions and Answers in categories of Bank Quantitative Aptitude, Management Aptitude, General Aptitude and Analytical Aptitude. You can also press the direct link of Aptitude Questions and Answers PDF to obtain more questions regarding the same.

Go through the following Aptitude Questions and Answers facilitated by this page which is well made by the team of www.recruitmentinboxx.com. Have a look below and try to solve these questions of Aptitude Quiz.

Aptitude Questions and Answers

Bank Quantitative Aptitude Questions and Answers

The following Bank Quantitative Aptitude Test will be help you to gain knowledge about the Quantitative Aptitude required for various Bank Examinations. Get the Bank Quantitative Questions by pressing the direct link given below.

Q1. Direction: What should come in place of the question mark (?) in each of the following questions?

12 + 22 + 32 + … + 102 =?

  1. 400
  2. 625
  3. 380
  4. 385

Answer: Option 4

Q2. Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

a2 – b2/(a + b)2 (?)= (a – b)2

  1. (a + b)(a – b)
  2. (a – b)2
  3. (a + b)2
  4. a3 + b3

Answer: Option 1

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Q3. Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

9C(?) + 8C5 + 8 = 100

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: Option 3

Q4. Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

6% of 350+ (?)% of 200 = 75% of 40

  1. 5
  2. 5
  3. 5
  4. 7

Answer: Option 2

Q5. Direction: What should come in place of the question mark (?) in each of the following questions ?

6 1/36 + 7 2/5 -8 9/15 = ?

  1. 6 3/15
  2. 7 9/15
  3. 4 2/15
  4. 5 2/15

Answer: Option 4

Get Here: Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers

Management Aptitude Questions and Answers

Go through a small Management Aptitude Test 2018 given below and test your Aptitude knowledge related to Management Section. You can also press the direct link for Management Aptitude Quiz available after these questions.

Question1: Who is the Director-General of United Nations Educational Scientific and Cultural Organization (UNESCO)?

  1. Koichiro
  2. Matsuura
  3. Tsu Yang Steve
  4. Michael Weili dye

Answer: 1

Question2: Who is the Chairman of UN General Assembly?

  1. Obama
  2. Ali Trik
  3. Christopher Fernandes
  4. George Bush

Answer: 2

Question3: How many old pennies were there in Half a Crown?

  1. 23
  2. 10
  3. 30
  4. 50

Answer: 3

Read Out: How to Prepare Maths For Competitive Exams

Question4: Which company has acquired travel site Kayak?

  1. Infosys
  2. Priceline
  3. Prestige
  4. TATA

Answer: 2

Question5: Who is the Secretary-General of United Nations Organization?

  1. Hillary Clinton
  2. Ban Ki-Moon
  3. Colin Powell
  4. John Kerry

Answer: 2

Get Here: Management Aptitude Test Quiz

General Aptitude Questions and Answers

Question1: If it is possible to make only one meaningful word with the first, second, sixth and tenth letters of the word DISCLAIMER, which of the following will be the third letter from the left ? If no such word can be made, give ‘X’ as your answer and if more than one such words can be made, give ‘Y’ as the answer.

  1. I
  2. R
  3. D
  4. X
  5. Y

Answer: 1     

Question 2: In a certain code DESPAIR is written as TFEQSJB. How is NUMERAL written in that code?

  1. OVNFMBS
  2. NVOFSBN
  3. NVOMFBS
  4. NVOFMBS

Answer: 4

Question 3: How many such digits are there in the number 27561493 each of which is as far away from the beginning of the number as when the digits are arranged in descending order within the number?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three

Answer: 2

Choose Best institutes For Study: Best Institutes for Mathematics

Question 4: If ‘yellow’ is called ‘red’, ‘red’ is called ‘blue’, ‘blue’ is called ‘white’, ‘white’ is called ‘black’, ‘black’ is called ‘green’, and ‘green’ is called ‘violet’, what is the colour of clear sky ?

  1. Green
  2. Violet
  3. Yellow
  4. Red
  5. None of these

Answer: 5

Question 5: It was 9:35 a.m. in Rakhi’s watch, which kept correct time, when Reena informed her that the last bus left the bus stop at 9:25 a.m. Reena’s watch is 5 minutes fast. The frequency of the bus is every 20 minutes. For how long Rakhi must wait to catch the next bus?

  1. 5 minutes
  2. 10 minutes
  3. 15 minutes
  4. 25 minutes

Answer: 1

Start Free Preparation From: Online Test Series

Analytical Aptitude Questions and Answers

Question 1: An accurate clock shows 8 o’clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o’clock in the afternoon?

  1. 144º
  2. 150º
  3. 168º
  4. 180º

Answer: 4

Question 2: It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Sunday
  2. Saturday
  3. Friday
  4. Wednesday

Answer: 3

Question 3: Find the number of triangles in the given figure.

Find the number of triangles in the given figure

  1. 12
  2. 18
  3. 22
  4. 26

Answer: 2

Also Start Here: Bank Reasoning Quiz

Question 4: Find the minimum number of straight lines required to make the given figure.

Aptitude Questions and Answers

  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19

Answer: 2

Question 5: Find the number of triangles in the given figure.

Aptitude Online Test

  1. 8
  2. 10
  3. 12
  4. 14

Answer: 4

Press Here For Aptitude Questions and Answers PDF

Important Note

For getting more updates of Current Affairs, Online Quiz, Aptitude Tests, Mental Ability Tests, General Awareness Questions and Answers PDF, Expert Advice, Tips to crack the Exam/Interview, you can subscribe our free email service or also book mark this page www.recruitmentinboxx.com. You also can follow us on the Facebook and Google plus.

You May Also Like To Check This Section

Height and Distance QuestionsCalculate The Mean, Median, And Mode
Venn Diagram Questions And AnswersHow to Solve Calendar Problems 
Alligation and Mixture ProblemsSurface Area and Volume Questions
Cylinder Volume FormulaProfit Percentage Important Formulas
Problems on TrainsCompound Interest Formula 
Permutation And CombinationTime and Work
Ratio & ProportionImportant Discount Formula
Profit and Loss FormulasProblems on Compound Interest
Simple and Compound InterestHow To Calculate Simple Interest
Important Logarithms FormulasLatest Current Affairs

4 comments

  1. Hi Sir This is Lee iam severely waiting for RPF Notification sir plz send me the Notfication Details

  2. give me a answer in Hindi

  3. Sir plz send question with answer in pdf file
    I prepare to exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *