Home / Placement Papers / Aricent Placement Papers Networking/ECE Question Paper with Solution

Aricent Placement Papers Networking/ECE Question Paper with Solution

Aricent Placement Papers

Aricent is also identified as the successor to Hughes Software Systems. It is global design and engineering company, which helps its clients by solving their problems. We have designed this platform to provide Aricent Placement Papers for Aricent Jobs. 

Aspirants who have the dream to get recruited for Aricent Recruitment will have a look on this page to make preparations for recruitment exam of bank. Applicants, who are looking for Networking/ECE Question Paper with solution, can grab it from this page.

What are the advantages of preparing through Aricent Question Paper?

Candidates who wish to see themselves in the Private sector jobs and going to appear in Aricent Placement exam which conduct every year can check Aricent solved question papers.

You must have a look on this page of www.recruitmentinboxx.com which has well structured by our dedicated team members. Candidates can also download the Aricent Placement Papers in PDF form from official site through online mode.

Aricent Placement Papers

Aricent Paper Pattern:

Testing AreasNumber of QuestionsTime Allotted
English Language2525
Analytical Ability2525
Quantitative Ability2525
Technical2525
Total100100

Check Latest Opportunities: Aricent Recruitment

Aricent Placement Papers Questions with Answers (Networking):

Question 1: How long is an IPv6 address?

  1. 32 bits
  2. 128 bytes
  3. 64 bits
  4. 128 bits

Answer: 4

Question 2: You have 10 users plugged into a hub running 10Mbps half-duplex. There is a server connected to the switch running 10Mbps half-duplex as well. How much bandwidth does each host have to the server?

  1. 100 kbps
  2. 1 Mbps
  3. 2 Mbps
  4. 10 Mbps

Answer: 4

Question 3: Which WLAN IEEE specification allows up to 54Mbps at 2.4GHz?

  1. A
  2. B
  3. G
  4. N

Answer: 3

Question 4: Which of the following is the valid host range for the subnet on which the IP address 192.168.168.188 255.255.255.192 resides?

  1. 168.168.129-190
  2. 168.168.129-191
  3. 168.168.128-190
  4. 168.168.128-192

Answer: 1

Read this: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 5: Which protocol does DHCP use at the Transport layer?

  1. IP
  2. TCP
  3. UDP
  4. ARP

Answer: 3

Question 6: Where is a hub specified in the OSI model?

  1. Session layer
  2. Physical layer
  3. Data Link layer
  4. Application layer

Answer: 2

Question 7: How often are BPDUs sent from a layer 2 device?

  1. Never
  2. Every 2 seconds
  3. Every 10 minutes
  4. Every 30 seconds

Answer: 2

Question 8: What PPP protocol provides dynamic addressing, authentication, and multilink?

  1. NCP
  2. HDLC
  3. LCP
  4. 25

Answer: 3

Get Solved Papers: IT Companies Placement Papers 

Question 9: What is a stub network?

  1. A network with more than one exit point.
  2. A network with more than one exit and entry point.
  3. A network with only one entry and no exit point.
  4. A network that has only one entry and exit point.

Answer: 4

Question 10: Which one of the following is true regarding VLANs?

  1. Two VLANs are configured by default on all Cisco switches.
  2. VLANs only work if you have a complete Cisco switched internetwork. No off-brand switches are allowed.
  3. You should not have more than 10 switches in the same VTP domain.
  4. VTP is used to send VLAN information to switches in a configured VTP domain.

Answer: 4

Read Here: Tips to Get 100% Results in Exams

Aricent Placement Papers Questions with Answers (ECE):

Question 11: Which capacitor-store higher amount of energy?

  1. Air capacitor
  2. Paper capacitor
  3. Mica capacitor
  4. Plastic film capacitor

Answer: 3

Question 12: In paramagnetic materials

  1. permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible
  2. permanent magnetic dipole do not exist
  3. permanent magnetic dipoles exist and the interaction between neighbouring dipoles is very strong
  4. permanent magnetic dipole moment may or may not exist

Answer: 1

Check Here: How to Prepare For Group Discussion

Question 13: At room temperature the current in an intrinsic semiconductor is due to

  1. holes
  2. electrons
  3. ions
  4. holes and electrons

Answer: 4

Question 14: The most commonly used semiconductor material is

  1. silicon
  2. germanium
  3. mixture of silicon and germanium
  4. none of the above

Answer: 1

Must Read: Strategies of Personality Development

Question 15: An RLC series circuit is underdamped. To make it overdamped, the value of R

  1. has to be increased
  2. has to be decreased
  3. has to be increased to infinity
  4. has to be reduced to zero

Answer: 1

Question 16: Henry is equivalent to

  1. Volts/Ampere
  2. Weber/Volt
  3. Weber/Ampere
  4. Weber/Ampere2

Answer: 3

Know More About: How To Make A Resume

Question 17: A broadside array consisting of 200 cm wavelength with 10 half-wave dipole spacing 10 cm. And if each array element feeding with 1 amp. current and operating at same frequency then find the half power beamwidth

  1. 10°
  2. 15°

Answer: 2

Question 18: A cycloconverter can be

  1. step down
  2. step up
  3. step down or step up
  4. none of the above

Answer: 3

Question 19: A cordless telephone using separate frequencies for transmission in base and portable units is known as

  1. duplex arrangement
  2. half duplex arrangement
  3. either (a) or (b)
  4. neither (a) nor (b)

Answer: 1

Check Here: Tricks To Manage Study And Job Together

Question 20: A modem is classified as low speed if data rate handled is

  1. upto 100 bps
  2. upto 250 bps
  3. upto 400 bps
  4. upto 600 bps

Answer:  4

Aricent Interview Questions

Question 1: Tell us something about yourself.

Question 2: List some qualities which make you a good candidate for this position?

Question 3: Can you work under pressure?

Question 4: Are you willing to relocate or travel?

Question 5: What are your goals?

Question 6: What was the toughest decision you ever had to make?

Question 7: Tell me something about our company.

Question 8: How much salary do you expect?

Question 9: Where do you see yourself five years from now?

Question 10: If you could change one thing about your personality, what would it be? Why?

Must Read: Never Say These Things in Interview

Things Must be Know:

Aricent grows software, gives technology services, and works with software, semiconductor, Internet, networking, telecom, and industrial companies. It headquarters is in Redwood City, California, with operations in 9 countries globally.

Aricent organization argues to employ 12,000 advisors, designers, and engineers at 19 locations globally. Applicants, who wish to grab jobs in private sector, they can start their preparation according to Aricent Company Placement Papers.

To Get Latest Updates Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Final Note:

Candidates can visit the www.recruitmentinboxx.com time to time to get more details about Aricent Placement Papers in future. You may join us on Facebook and Google Plus to get more details on your timeline.

If you have any query regarding Aricent Sample Placement Papers you may leave comment in comment box. You can also bookmark the web portal by pressing ctrl+d option and receive updated information on your instant access.

You May Also Like To Check This Section

How to Prepare Reasoning for ExamsAptitude Questions And Answers
Prepare English For Competitive ExamsGK Questions with Answers
Get Free Job Alerts On MailLatest Private Jobs
Latest Walkin JobsLatest Jobs For Freshers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *