Home / Current Affairs / Assam Current Affairs 2017 Updates/Assam News! GK & History Ques & Ans

Assam Current Affairs 2017 Updates/Assam News! GK & History Ques & Ans

Assam Current Affairs

This page has been brought to our readers for providing all the latest events with Assam Current Affairs. Aspirants looking for Assam latest current affairs for preparation of competitor exams may get all stuff for Assam history, Assam GK and Assam news by surfing internet or by searching from local markets. Mainly all the competitive exams contains GK and history section, so for your convenience we are providing Assam GK Ques & Ans related to Assam state on below section of this page. Contestants may obtain all Latest Assam News regarding Assam Current Affairs 2017 through online mode.

Every year, lots of competitive exams are organized for the candidates who want to enhance their career. So for preparation candidates are required to get update daily with latest news through which they score good marks. These competition level exams are tough to crack as it includes general knowledge sections so as an individual you must be updated about the same not only for exams but for daily life uses. We are providing here Assam Current Affairs 2017 as well Questions Bank based on events occurred all over Assam state, so read this page of www.recruitmentinboxx.com to get complete information about latest news, events and Assam Current Affairs.

Assam Current Affairs

Assam Latest News Highlights

  • Know all about the beautiful Mini Sikkim: Another beautiful gem in the seven sisters region
  • Jharkhand turns 16: 10 interesting facts about the state
  • Telangana gets 21 new districts: All you want to know
  • Manipur became a part of India on this day: 10 amazing facts on Manipur
  • Sikkim tops rural sanitation survey, Jharkhand at last rank
  • Gujarat becomes first state to distribute 2 crore LED bulbs under UJALA scheme: All about it
  • Bihar becomes second state to ratify GST Bill: Key aspects of the bill
  • Kerala becomes first to impose fat tax on fast food: Health risks caused by obesity
  • India and Mozambique sign three MoUs on import of pulses, drug trafficking, sports
  • The current status of countries with nuclear weapons
  • This state is first in India to provide pension and food benefits to the transgender community
  • Drought declared in 29,000 villages in Maharashtra: Facts on Maharashtra drought
  • Delhi is not the most polluted city in terms of air pollution: 12 Facts about the new report from WHO
  • Uneducated women give birth to more children, says Bedi: 10 Facts on relation between women literacy and population
  • The Land of Gods under environmental threat: Know why Uttarakhand is so amazing
  • India bans import of goods from China: List of top 5 imports of India
  • Odd-Even II begins today: Key points to remember
  • Maharashtra Assembly passes strict dance bar bill: List of laws that can land violators in jail.
  • Kachhabali village becomes first liquor free village: Dry states in India

Check Here Latest: Assam Jobs

Assam Questions / Answers

QN 1: In which year, National Games was held in Assam

  1. 2002
  2. 2004
  3. 2005
  4. 2007

Answer: 2007

QN: 2. Gibon Wildlife Sanctury is located at

  1. Chirang
  2. Dibrugarh
  3. Kokrajhar
  4. Jorhat

Answer: Jorhat

QN 3: The Guwahati Tea Auction Centre was established in the year

  1. 1970
  2. 1972
  3. 1975
  4. 1977

Answer: 1970

QN 4: Which town is also known as the Manchester of Assam

  1. Jorhat
  2. Sualkuchi
  3. Diphu
  4. Digboi

Answer: Sualkuchi

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

QN 5: The Brahmaputra Cracker and Polymer Limited Industry is located at

  1. Makum
  2. Mariani
  3. Lepetkata
  4. Nagaon

Answer: Lepetkata

QN 6: Which city of Assam has the largest dry fish market of Asia

  1. Tangla
  2. Jagirod
  3. Dhuburi
  4. Tinsukia

Answer : Jagirod

QN 7: In which of the following Indian States the first exclusive hospital for elephants established? (Nov 2015)

  1. West Bengal
  2. Puducherry
  3. Odisha
  4. Assam

Answer : Assam

QN 8: Where is the 16th national women boxing championship held in November? (Nov 2015)

  1. Tripura
  2. Odisha
  3. West Bengal
  4. Assam

Answer Assam

QN 9: A lady named Parbati Barua is being appreciated with lifetime achievement award for her stupendous contribution in wildlife conservation. She belongs to

  1. Nagaland
  2. Kolkatta
  3. Assam
  4. Jharkhand

Answer.  Assam

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

QN 10: Where are the 16th national women boxing championship held in November?

  1. Tripura
  2. Odisha
  3. West Bengal
  4. Assam

Answer. Assam

QN 11: Which of the following state passed Witch Hunting Bill,2015?

  1. Assam
  2. Manipur
  3. Arunachal Pradesh
  4. Nagaland

Answer. Assam

 QN 12: Name the former Governor of Assam and three-time Chief Minister of Odisha who died on 21 April 2015 in Tirupati at the age of 89.

  1. Janaki Ballabh Patnaik
  2. Harekrushna Mahatab
  3. Biswanath Das
  4. Biren Mitra

Answer: Janaki Ballabh Patnaik

QN 13: Which State became the first State to legally ban the smokeless tobacco on 13 February 2014?

  1. Sikkim
  2. Mizoram
  3. Bihar
  4. Assam

Answer: Assam

STARTFree Online Test Series

QN 14: Bhasha Shahid Diwas or Language Martyrs Day was observed on 19 May 2014 in a North East State of India. Name the State?

  1. Manipur
  2. Assam
  3. Meghalaya
  4. Sikkim

Answer: Assam

QN 15: A University recently signed a MoU with ICAR to open 638th Krishi Vigyan Kendra in Baksa district. Name the University?

  1. Junagadh Agricultural University
  2. Assam Agricultural University
  3. Rajendra Agricultural University
  4. Indian Agricultural Research Institute

Answer: Assam Agricultural University

QN 16: Assam State Zoo in Guwahati in the third week of November 2014
announced to conserve a critically endangered species of a pig and with this it became the first and only zoo of the world to have this critically endangered species of pigs. Name the species of pig that will be a part of Assam Zoo?

  1. Pygmy Hog
  2. Guinea pig
  3. Choctaw Hog
  4. Aksai Black Pied

Answer: Pygmy Hog

QN 17: Name the person who recently became the first recipient of state bravery award of Assam?

  1. Gunjan Sarma
  2. Aditi Sarma
  3. Gayatri Sarma
  4. Haribala

Answers: Gunjan Sarma

Also Check Month Wise: Latest Current Affairs

QN 18: Operation All Out was in news on 23 December 2014. What is it?

  1. International army operation against ISIS militants
  2. International operation to discover AirAsia flight that went missing
  3. Indian Army operation to flush out Bodo militants in Assam
  4. Cricket operation to ban players suspected of betting and fixing

Answers:  Indian Army operation to flush out Bodo militants in Assam

QN 19: Assam is situated on the ….region of India?

  1. East – Western
  2. North – Western
  3. North – Eastern
  4. South – Western

Answers: North-Eastern

Join Us & Get Free SubscriptionEnter Mail ID Here

QN 20: The state Assam shares international borders with ………and ……….countries.

  1. Bhutan , Bangladesh
  2. Guwahati, Bramhaputra
  3. Bhutan, Bramhaputra
  4. Bramhaputra, Bhutan

Ans-Bhutan, Bangladesh

So, dear aspirants, this is all about Assam Current Affairs 2017. I hope, you are satisfied with all the info provided us on the page of www.recruitmentinboxx.com. It will guide you to crack competitive exams like civil services, banking, and railways, central and state Government exams etc. as some questions of Assam events are asked in these papers. Stay tuned with us to know more about Assam Current Affairs.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private JobsMore Government Jobs
Top 100 Career OptionsStudent Success Strategies
Entrance Exams In IndiaGolden Rules of Career Success
Latest WalkinsStrategies of Personality Development

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *