Home / Online Test / Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers | PO/Clerk Exam Quiz

Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers | PO/Clerk Exam Quiz

Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers            

Quantitative Aptitude is one of the scoring subjects and questions from sections are almost involved in every competitive examination. Applying contenders for Bank Exam can check Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers for PO/Clerk and other posts.

In order to do preparation of the Bank PO/ Clerk Exam 2018, you have to check Bank PO/Clerk Exam Quiz  that can help you to know about where you stand in terms of preparation, so what are you waiting for? Go ahead soon.

Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers

It is informed to the contenders that Quantitative Aptitude test is conducted to measure the numerical ability and accuracy in mathematical calculations of the applying contenders for IBPS Bank PO Exam or IBPS Clerk Exam.

IN order to grab more details regarding the Bank Exam Quiz as well as to check Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers, you need to go through this page that is well designed by the team members of www.recruitmentinboxx.com.

Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers

Every bank exam has a mandatory section of Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers. So candidates if you are preparing for Bank PO/Clerk Exam then you must go through with some Bank Quantitative Aptitude Questions with Answers which are mentioned below on this page.

Q1 .Direction: What should come in place of the question mark (?) in each of the following questions?

12 + 22 + 32 + … + 102 =?

  1. 400
  2. 625
  3. 380
  4. 385

Answer: Option 4

Q2 .Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

a2 – b2/(a + b)2 (?)= (a – b)2

  1. (a + b)(a – b)
  2. (a – b)2
  3. (a + b)2
  4. a3 + b3

Answer: Option 1

Q3 .Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

9C(?) + 8C5 + 8 = 100

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: Option 3

Must Read Out: Tips to Crack Quantitative Aptitude of IBPS PO

Q4. Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

6% of 350+ (?)% of 200 = 75% of 40

  1. 5
  2. 5
  3. 5
  4. 7

Answer: Option 2

Q5 .Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

6 1/36 + 7 2/5 -8 9/15 = ?

  1. 6 3/15
  2. 7 9/15
  3. 4 2/15
  4. 5 2/15

Answer: Option 4

Q6 .Direction: What approximate value should come in place of the question mark (?) in each of the following equations ?

(9.009)1/2 + (16.0001)1/4 = (?)% of 50.5

  1. 7
  2. 8
  3. 5
  4. 10

Answer: Option 4

Q7. Direction: What approximate value should come in place of the question mark (?) in each of the following equations?

27.874 x 15.01 3 =?

  1. 135
  2. 137
  3. 139
  4. 28

Answer: Option 3

Get Here Preparation Plan: Bank Exam Preparation Tips

Q8 . Direction: What approximate value should come in place of the question mark (?) in each of the following equations ?

52.861 + 0.2563 + 8.1 + 57.35 + 0.0087 = ?

  1. 119
  2. 116
  3. 121
  4. 115

Answer: Option 1

Q9. Direction: What Approximate Values should comein place of the question mark (?) in each of the following equations?

85% of 225 + 56% of 450 + 32.98 x 5.001 = ?

  1. 600
  2. 625
  3. 608
  4. 605

Answer: Option 3

Q10. Direction: What Approximate Value should come in place of the question mark (?) in each of the following equations?

(59.96)2 + (81.009)1/4 – 3 = ?

  1. 3625
  2. 3300
  3. 3600
  4. 3455

Answer: Option 3

Q11 .A path all around the inside of a rectangular park 60m by 45m occupies 2000 sq m. What is the width of the path?

  1. 8 m
  2. 5 m
  3. 15 m
  4. 5 m

Answer: Option 2

Q12 .A train covers a certain distance. Had it moved 4 kmh”1 faster, it would have taken 1.5 hrs less. If it had moved 6 kmh’1 slower, it would have taken 3 hrs more. What is the distance the train covers?

  1. 750 km
  2. 600 km
  3. 540 km
  4. 500 km

Answer: Option 3

Start Free Preparation From: Online Test Series

Q13 .If 7 men and 4 boys can earn Rs. 10275 in 15 days and 8 men and 11 boys can earn Rs. 7280 in 7 days, in what time can 5 men and 9 boys earn Rs. 8820 ?

  1. 8 days
  2. 12 days
  3. 10 days
  4. 12 days

Answer: Option 2

Q14 .A contractor decided to build a bridge in 35 days. He employed 60 men in the beginning and 40 more after 17 days and completed the work on time. If he had not employed the additional men, how many days behind schedule would it have been finished ?

  1. 6 days
  2. 8 days
  3. 9 days
  4. 13 days

Answer: Option 4

Q15 .The average age of all the students of a class is 15 years. The average age of the boys of the class is 17 years and that of the girls is 12 years. If the number of girls in the class is 3 6 then what is the number of boys in the class ?

  1. 45
  2. 48
  3. 50
  4. 54

Answer: Option 4

Q16 .Direction (Q. 6-10): In the following graph, total items produced (in thousand), total items rejected (in thousand) and percentage of items sold by a company in different years are shown.

For which of the following years is the percentage rise/fall in the number of items sold from the previous year the highest?

  1. 1981
  2. 1982
  3. 1983
  4. 1984

Answer: Option 4

Get Here: Bank Exam Study Material

Q17 .What is the difference between the average number of items produced and average number of items rejected in all six years together? (Answer in thousand)

  1. 5
  2. 5
  3. 5
  4. 5

Answer: Option 3

Q18 .What is the percentage rise or fall in the number of items rejected fromyear 1980 to 1982?

  1. 5% (fall)
  2. 75% (rise)
  3. 5% (rise)
  4. 5% (rise)

Answer: Option 4

Q19. The total items sold is what percentage of the total items produced in all the six years together? (approximate)

  1. 67%
  2. 70%
  3. 73%
  4. 75%

Answer: Option 3

Q20. In which of the following years the percentage of items rejected over the items produced is the lowest?

  1. 1981
  2. 1982
  3. 1983
  4. 1984

Answer: Option 3

Know Here: How to Prepare For Bank Exam

Exams Carrying Questions from Quantitative Aptitude Topics

Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers given here are extremely useful for all kind of competitive exams like Common Aptitude Test (CAT), MAT, GMAT, IBPS Exam, CSAT, CLAT, Bank Competitive Exams, ICET, UPSC Competitive Exams, CLAT, SSC Competitive Exams, SNAP Test, KPSC, XAT, GRE, Defense Competitive Exams, L.I.C/ G. I.C Competitive Exams, Railway Competitive Exam, TNPSC, University Grants Commission (UGC), Career Aptitude Test (IT Companies) and etc., Government Exams etc.

Weightage of Quantitative Aptitude in Different Examinations

Banking sector is one of the fastest growing and career oriented sectors. Every bank conducts the written or online examination for recruitment that contains various sections like Quantitative Aptitude, Numerical Ability and Math paper etc. Here you can check the weightage of the QA section in Bank Exam.

Bank & Insurance ExamsWeightage
PrelimsMains
IBPS Exams (PO, Clerk, SO,
RRB Scale I/Asst.)
35-4040-50
SBI Exams
(PO, Clerk, SO)
3535-50
RBI Exams
(Asst., Grade B)
30-3540
Others (NICL, NIACL, BOB, NABARD, Indian
bank, Nainital Bank, IPPB etc.)
30-50

 Download Paper Solutions: Bank Placement Papers

Hope above provided details regarding Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers are enough for you. In case, you want to be updated with more details in this concern or others, you have to be in touch with our portal www.recruitmentinboxx.com while you can follow us on Facebook or Google Plus also.

You May Also Like To Check This Section

Bank Exam PatternBank Exam Syllabus
Bank Interview Questions and AnswersBank Exam Coaching Institutes
Bank Reasoning QuizBank English Grammar Quiz
Bank General Awareness QuizBank Computer Knowledge Question

4 comments

  1. Gamachu Tirfe Lama

    Please give me chance if their is avacancy of job opportunity

  2. thank you it is good

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *