Home / Question Paper / BHU Old Question Paper | UET/PET/RET Previous Year Papers Download

BHU Old Question Paper | UET/PET/RET Previous Year Papers Download

BHU Old Question Paper

By going through the BHU Old Question Paper, you may score well in the examination. Because, by doing this, you will have an idea about the exam pattern and topics which will come in the exam. So, for your ease, we have provided BHU UET/PET/RET Previous Year Papers on this page.

You can download BHU Old Question Paper in the form of PDF from here. Contenders may also start their exam preparation by giving the online test and it is the best way to prepare them. Well, go through this page to get more info regarding this.

Banaras Hindu University Previous Year Papers:

Banaras Hindu University provides various UG, PG programs to students for their bright future. It conducts entrance test to give admission to students. Every year huge number of students takes admission in this University and gets a victorious career ahead.

To get more details regarding BHU Old Question Paper, you need to go through the entire page which is well updated by the team members of www.recruitmentinboxx.com

Press Here For BHU Old Question Paper PDF of 2014

Press Here For BHU Old Question Paper PDF of 2015

Press Here For BHU Old Question Paper PDF of 2016

Press Here For BHU Old Question Paper PDF of 2017

BHU Old Question Paper

Question 1: It was Sunday on Jan 1, 2006, what was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Sunday
  2. Saturday
  3. Friday
  4. Wednesday

Answer: Option 3

Question 2: What was the day of the week on 28th May, 2006?

  1. Thursday
  2. Friday
  3. Saturday
  4. Sunday

Answer: Option 4     

Question 3: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: Option 3

Get Here Course Wise: BHU Syllabus

Question 4: What was the day of the week on 17th June, 1998?

  1. Monday
  2. Tuesday
  3. Wednesday
  4. Thursday

Answer: Option 3

Question 5: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Answer: Option 4

Question 6: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Answer: Option 3

Question 7: Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months, and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

  1. 5 : 7 : 8
  2. 20 : 49 : 64
  3. 38 : 28 : 21
  4. None of these

Answer: Option 2

Also Check Out: BHU Fee Structure

Question 8: 1397 x 1397 =?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: Option 1

Question 9: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

  1. 45
  2. 60
  3. 75
  4. 90

Answer: Option 4

Question 10: The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

  1. 3500
  2. 3750
  3. 3840
  4. 3900

Answer: Option 4

Question 11: The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

  1. 1200
  2. 2400
  3. 4800
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: Option 2

Must Read: Students Generally Do These Mistakes In Exam

Question 12: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: Option 1     

Question 13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option 2

Question 14: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 15: A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

  1. 145º
  2. 150º
  3. 155º
  4. 160º

Answer: Option 3

Check This: BHU Students – How To Login To Your Student Portals

Question 16: How many of the following numbers are divisible by 132 ? 264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: Option 1

Question 17: The treatment that should be given to the water from a deep tube well is-

  1. pre-settling only
  2. coagulation and flocculation only
  3. filtration only
  4. disinfection only

Answer: Option 4

Question 18: Mechanical impedance is the ratio of-

  1. rms force to rms velocity
  2. rms force to rms displacement
  3. rms velocity to rms displacement
  4. none of the above

Answer: Option 1

Get Here For Entrance Exam: BHU Time Table

Question 19: His appearance is unsmiling but __

  1. his heart is full of compassion for others
  2. he looks very serious on most occasions
  3. people are afraid of him
  4. he is uncompromising on matters of task performance
  5. he is full of jealousy towards his colleagues

Answer: Option 1

Question 20: The phase margin and damping ratio have no relation.

  1. True
  2. False

Answer: Option 2

Press Here To Check BHU Official Link

Final Words:

That’s all about BHU Old Question Paper!! If you want more information regarding this, then you need to visit the official link. You may also download the BHU Previous Year Papers through this Page of www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Check This Section

BHU AdmissionBHU Answer Key
BHU B.Sc NursingBHU Admit Card 
BHU CounsellingBHU UET Application Form
BHU PET Application Form BHU MCA Entrance Exam
BHU MBBS AdmissionBHU Online Form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *