Home / Question Paper / BITSAT Previous Year Papers – Last 10 Years Question Paper PDF Download

BITSAT Previous Year Papers – Last 10 Years Question Paper PDF Download

BITSAT Previous Year Papers

Birla Institute of Technology and Science (BITS) Pilani going to start Computer based Online Test for the admission in all the Integrated First Degree programmes. Those waho had appliued for the exam must prepare through BITSAT Previous Year Papers. Here we have provided Last 10 Years Question Paper PDF from where you can get the idea of type of the questions.

BITSAT 2018 Test Date: 16-May-2018 to 26-May-2018 & 27-May-2018!!

BITSAT 2018 Exam held from 16-May-2018 to 26-May-2018 & 27-May-2018 so start your prepration Now!!, Appearing students in BITSAT 2018 at Pilani campus, Goa campus, and Hyderabad Campus for the academic year 2018-19 can download the Last 10 Years BITSAT Previous Year Question Papers with Solutions Free PDF and check Question and Answers from this page also.

Do you know BITSAT Exam Pattern 2018?

Students are informed that questions mentioned in BITSAT Previous Year Question Papers are asked from Physics, Chemistry, and Mathematics/Biology. In exam, you need to answer all the 150 questions (without skipping any question) as mentioned in Previous Year BITSAT Papers.

We the team members of www.recruitmentinboxx.com have presented direct links of BITSAT Previous Year Papers as well as BITSAT Previous Year Solved Question Papers for the students applying for BITSAT Pilani Admission, so please have a glance soon.

BITSAT Previous Year Papers

BITSAT Previous Year Papers PDF Download:

Year BITSAT Previous
Year Papers
BITSAT Previous
Year Papers Solution
BITSAT Previous Year Papers2005Download PDFDownload PDF
2006 BITSAT Previous Year PapersDownload PDFDownload PDF
BITSAT Previous Year Papers of 2007Download PDFDownload PDF
BITSAT 2008 Previous Year PapersDownload PDFDownload PDF
2009BITSAT Previous Year PapersDownload PDFDownload PDF
BITSAT 2011 Previous Year PapersDownload PDFDownload PDF
BITSAT Previous Year Papers2012Download PDFDownload PDF
2013BITSAT Previous Year PapersDownload PDFDownload PDF

 BITSAT Previous Year Question Paper and Solution

Here, contenders can find BITSAT Previous Year Questions and Answers that can help you to acknowledge the idea of the theme of the BITSAT Question Paper.

Q1.Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: Option 2

Get Here: BITSAT Sample Papers

Q2. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: Option 2

Q3. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: Option 2

Get Details On: BITSAT Syllabus

Q4. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: Option 3

Q5. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: Option 2

Q6. Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: Option 1

Do You Know: How to Prepare for BITSAT

Q7.Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. light
  4. intensity of light

Answer: Option 2

Q8. Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: Option 1

Q9. Light from the Sun reaches us in nearly

  1. 2 minutes
  2. 4 minutes
  3. 8 minutes
  4. 16 minutes

Answer: Option 3

Q10. Stars appears to move from east to west because

  1. all stars move from east to west
  2. the earth rotates from west to east
  3. the earth rotates from east to west
  4. the background of the stars moves from west to east

Answer: Option 2

Check Here: BITSAT Exam Pattern

Q11. The salaries A, B, C are in the ratio 2 : 3 : 5. If the increments of 15%, 10% and 20% are allowed respectively in their salaries, then what will be new ratio of their salaries?

  1. 3 : 3 : 10
  2. 10 : 11 : 20
  3. 23 : 33 : 60
  4. Cannot be determined

Answer: Option 3

Q12. If 40% of a number is equal to two-third of another number, what is the ratio of first number to the second number?

  1. 2 : 5
  2. 3 : 7
  3. 5 : 3
  4. 7 : 3

Answer: Option 3

Q13. The fourth proportional to 5, 8, 15 is:

  1. 18
  2. 24
  3. 19
  4. 20

Answer: Option 2

Q14. Two number are in the ratio 3 : 5. If 9 is subtracted from each, the new numbers are in the ratio 12 : 23. The smaller number is:

  1. 27
  2. 33
  3. 49
  4. 55

Answer: Option 2

Get Best Answer: How to Prepare For Written Exam

Q15. In a bag, there are coins of 25 p, 10 p and 5 p in the ratio of 1 : 2 : 3. If there is Rs. 30 in all, how many 5 p coins are there?

  1. 50
  2. 100
  3. 150
  4. 200

Answer: Option 3

Q16. The gas present in the stratosphere which filters out some of the sun’s ultraviolet light and provides an effective shield against radiation damage to living things is

  1. helium
  2. ozone
  3. oxygen
  4. methane

Answer: Option 2

Q17.The most commonly used bleaching agent is

  1. alcohol
  2. carbon dioxide
  3. chlorine
  4. sodium chlorine

Answer: Option 3

Q18.The nucleus of a hydrogen atom consists of

  1. 1 proton only
  2. 1 proton + 2 neutron
  3. 1 neutron only
  4. 1 electron only

Answer: Option 1

Check Out: How to Score Good Marks in Exam

Q19.The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called

  1. specific heat
  2. thermal capacity
  3. water equivalent
  4. None of the above

Answer: Option 2

Q20. The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are

  1. electrons
  2. positrons
  3. neutrons
  4. mesons

Answer: Option 4

How to Prepare for BITSAT 2018 Exam?

  • First of all, you need to make short notes of all the important topics as well as points
  • Secondly, mark the imperative or hard-hitting questions.
  • To prepare for BITSAT Exam 2018, the best source is known as previous question papers
  • Practice those model papers.
  • After that you are advised to know the BITSAT Exam Pattern 2018 along with syllabus.
  • Now focus on the basic concept & try to cover the complete syllabus within short period of time.
  • Go through the whole BITSAT syllabus and solve more and more BITSAT Question Papers 2018.

Press Here To Check BITSAT Previous Year Papers Official Link

Final Words:

Hope you are satisfied with this page of BITSAT Previous Year Papers and if you want to grab more details about BITSAT Previous Year Question Papers & Solutions, be in touch with our portal www.recruitmentinboxx.com by pressing CTRL + D or subscribing our free emails service also.

You May Also Like To Check This Section

BITSAT Application FormBITSAT Eligibility Criteria
BITSAT Slot BookingBITSAT Exam Dates
BITSAT ResultsBITSAT Hall Ticket
BITSAT CounsellingEngineering Entrance Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *