Home / Question Paper / BSNL JE Previous Papers Pdf Download Model/Sample Questions With Solutions

BSNL JE Previous Papers Pdf Download Model/Sample Questions With Solutions

BSNL JE Previous Papers

Aspirants preparing for BSNL Technical Assistant Exam can download BSNL JE Previous Papers from here. Staring your preparation from the model papers will give you guidance and one can be aware of the type of questions which can be asked in the exam. Aspirants you can have a look on the downwards section of this page and acquire BSNL JE previous papers Pdf. You all are suggested to start practicing previous year BSNL JE question papers as it can be really beneficial for you for the best preparation of the written exam. Time customization is an essential part of the exam so you must practice more and more BSNL JE previous papers for EEE to maintain your speed. Aspirants you can also obtain BSNL JE Sample Questions with Solutions along with BSNL JE Previous Papers here on this single page.

As we all are aware that Bharat Sanchar Nigam Limited conducts recruitment exams to hire candidates as Junior Engineer. This time also the Limited organization is conducting exams and many candidates are participating in the same. So if you are among those candidates who are going to appear in the written test then you must prepare according to the BSNL JE electrical previous papers. More related information in concern of BSNL JE Previous Papers can be grabbed from the below section of this page created by the team of www.recruitmentinboxx.com.

BSNL JE Previous Papers

BSNL JE previous papers with solutions

Candidates you may go through the below given BSNL TTA JE previous papers with their answers. You may start your preparation according to the questions given downwards. This will give you idea for the better preparation.   

Question1) What is the color code for a 220 omega.gif 5% resistor?

  • Red, Red, Brown, Gold
  • Orange, Orange, Black, Gold
  • Red, Red, Black, Gold
  • Red, Red, Brown, Silver

Answer: 1

Question2) If 60 J of energy are available for every 15 C of charge, what is the voltage?

  • 4 V
  • 60 V
  • 15 V
  • 25 V

Answer: 1

Question3) An atom’s atomic number is determined by the number of:

  • neutrons minus protons
  • protons
  • electrons
  • neutrons

Answer: 2

Read Also: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Qestion4) A voltage will influence current only if the circuit is:

  • open
  • insulated
  • high resistance
  • closed

Answer: 4

Question5) Which resistive component is designed to be temperature sensitive?

  • Thermistor
  • Rheostat
  • Potentiometer
  • Photoconductive cell

Answer: 1

Question6) A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  • 12 days
  • 15 days
  • 16 days
  • 18 days

Answer: 2

Get Here: BSNL JE Syllabus

Question7) A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  • 375
  • 400
  • 600
  • 800

Answer: 2

Question8) A and B can together finish a work 30 days. They worked together for 20 days and then B left. After another 20 days, A finished the remaining work. In how many days A alone can finish the work?

  • 40
  • 50
  • 54
  • 60

Answer: 4

Start Online Test Here: BSNL Online Mock Test

Question9)10 women can complete a work in 7 days and 10 children take 14 days to complete the work. How many days will 5 women and 10 children take to complete the work?

  • 3
  • 5
  • 7
  • Cannot be determined
  • None of these

Answer: 3

Question10) Ravi and Kumar are working on an assignment. Ravi takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Kumar takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

  • 7 hours 30 minutes
  • 8 hours
  • 8 hours 15 minutes
  • 8 hours 25 minutes

Answer: 3

Do You Know: How to Prepare For Written Exam

Question11) Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:

  • 15
  • 16
  • 18
  • 25

Answer: 2

Question12) A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work. Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

  • 4 days
  • 6 days
  • 8 days
  • 12 days

Answer: 2

Question 13) A and B can complete a work in 15 days and 10 days respectively. They started doing the work together but after 2 days B had to leave and A alone completed the remaining work. The whole work was completed in:

  • 8 days
  • 10 days
  • 12 days
  • 15 days

Answer: 3

Question 14) A and B can do a piece of work in 30 days, while B and C can do the same work in 24 days and C and A in 20 days. They all work together for 10 days when B and C leave. How many days more will A take to finish the work?

  • 18 days
  • 24 days
  • 30 days
  • 36 days

Answer: 1

Check here: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question15) Twenty women can do a work in sixteen days. Sixteen men can complete the same work in fifteen days. What is the ratio between the capacity of a man and a woman?

  • 3 : 4
  • 4 : 3
  • 5 : 3
  • Data inadequate

Answer: 2

Question16) Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  • with
  • over
  • on
  • round

Answer: 3

Also Read: How to Score Good Marks in Exam

Question17) The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  • avidly
  • admiringly
  • thoughtfully
  • earnestly

Answer: 1

Question18) I saw a……of cows in the field

  1. group
  2. herd
  3. swarm
  4. flock

Answer: 2

Also Read: Tips to Get 100% Results in Exams

Question19) The grapes are now …… enough to be picked.

  1. ready
  2. mature
  3. ripe
  4. advanced

Answer: 3

Question20) Success in this examination depends …… hard work alone.

  • at
  • over
  • for
  • on

Answer: 4

Download PDF>>> BSNL JE previous year papers

BSNL JE previous year papers for EnglishGet Here
General Mathematics Practice Papers for JE TTA ExaminationGet Here
BSNL TTA Electrical Model papersGet Here
BSNL JE TTA previous papers for ElectronicsGet Here
BSNL JE previous question papers for Computer ExamGet Here

Final Words:

For attaining more information in concern of BSNL JE Previous Papers you may write us in the below stated comment box, you will soon get a positive response. Candidates you can also subscribe to our web portal that is www.recruitmentinboxx.com for every latest updates like BSNL JE previous papers for CSE and BSNL JE previous papers for ECE. You may also follow us on Facebook and Google Plus for any updates.

You may also like to visit this Section

BSNL ResultBSNL Recruitment
How to Make Good Study Habits for ExamMore Government Jobs
How To Reduce Negative Marking In Exam11 Tips To Remember What You Read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *