Home / Question Paper / CAT Previous Year Question Papers with Solutions (2006 to 2017) PDF Here

CAT Previous Year Question Papers with Solutions (2006 to 2017) PDF Here

CAT Previous Year Papers

CAT Previous Year Papers is available on this page. In this article, we have provided free downloading links of CAT Previous Year Question Papers with Solutions PDF of 2006 to 2017 Years.

So, participating applicants in CAT 2018 which will be held on 25-11-2018, can download CAT Previous Year Question Papers PDF with Solution Online for better preparation. Therefore, make use of CAT Old Question Papers and get a good score in exam.

CAT Previous Year (2006 to 2017) Question Papers with Solutions PDF Here

By practicing CAT Previous Year Papers Online Test, you will get an idea of questions framed in the examination. So, applicants you can easily understand what to prepare for the exam with the help of CAT Sample Papers with Answers.

You can get the complete details regarding CAT Previous Year Papers With Solutions PDF from below section of this page which is prepared by team of www.recruitmentinboxx.com. Must have a glance and download CAT Previous Year Question Papers.

CAT Previous Year Papers

CAT Previous Year Question Papers PDF, Download Now

Previous Year PapersLink To Download CAT Previous Year Papers PDF
CAT Previous Year Solved Papers 2017Download From Here
Previous Year CAT Question Papers 2016Download From Here
CAT Paper 2014 With SolutionDownload From Here
CAT Previous Year Solved Papers 2012Download From Here
CAT Previous Year Papers 2011Download From Here
CAT Previous Year Question Papers 2010Download From Here
CAT Previous Year Papers Download 2009Download From Here
CAT (OLD) Solved Papers Free 2008Download From Here
CAT Solved Papers 2007Download From Here
Download CAT Previous Year Papers 2006Download From Here
CAT (OLD) Solved Papers 2005Download From Here
CAT Model Papers 2003Download From Here

CAT Previous Year Question And Answers

By going through below stated CAT Previous Year Papers Online Test, candidates can easily get idea about which type of questions will be asked in Common Admission Test 2018. Must go through it….

Question: The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

  1. 40%
  2. 42%
  3. 44%
  4. 46%

Answer:  3

Question: THRUST:SPEAR

  1. mangle:iron
  2. scabbard:sword
  3. bow:arrow
  4. fence:epee

Answer:  4

Question: PAIN:SEDATIVE

  1. comfort:stimulant
  2. grief:consolation
  3. trance:narcotic
  4. ache:extraction

Answer:  2

Question: (935421 x 625) = ?

  1. 575648125
  2. 584638125
  3. 584649125
  4. 585628125

Answer:  2

Question: The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

  1. 9944
  2. 9768
  3. 9988
  4. 8888

Answer:  1

Get Here: CAT Syllabus

CAT Previous Year Question Papers With Solutions

Question 1: The total cost of 2 pencils, 5 erasers, and 7 sharpeners is Rs.30, while 3 pencils and 5 sharpeners cost Rs. 15 more than 6 erasers. By what amount (in Rs.) does the cost of 39 erasers and 1 sharpener exceed the cost of 6 pencils?

  1. 20
  2. 30
  3. It does not exceed
  4. Cannot be determined

Answer: 1

Question 2: The total cost of 2 pencils, 5 erasers, and 7 sharpeners is Rs.30, while 3 pencils and 5 sharpeners cost Rs. 15 more than 6 erasers. By what amount (in Rs.) does the cost of 39 erasers and 1 sharpener exceed the cost of 6 pencils?

  1. 20
  2. 30
  3. It does not exceed
  4. Cannot be determined

Answer: 1

Question 3: If the roots of the equation (x + 1) (x + 9) + 8 = 0 are a and b, then the roots of the equation (x + a) (x + b) -8 = 0 are

  1. 1 and 9
  2. -4 and -6
  3. 4 and 6
  4. Cannot be determined

Answer: 1

Question 4: What is the remainder when is divided by 100?

  1. 1
  2. 61
  3. 41
  4. 21

Answer: 1

CAT Mock Test 2018-19

Question 5: Sahil sharma makes tea.

  1. Tea is made by Sahil sharma
  2. Tea is made by the Sahil sharma
  3. Tea was made by Sahil sharma
  4. Tea has made by Sahil Sharma

Answer: 1

Question 6: CANNY

  1. Obstinate
  2. Handsome
  3. Clever
  4. Stout

Answer: 3

Question 7: ALERT

  1. Energetic
  2. Observant
  3. Intelligent
  4. Watchful

Answer: 4

Question 8: Find the correctly spelt words.

 (solve as per the direction given above)

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Answer: 1

Question 8: (solve as per the direction given above)

  1. Foreign
  2. Foreine
  3. Fariegn
  4. Forein

Answer: 1

Question 9:  The small child does whatever his father was done.

  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done
  5. No correction required

Answer: 3

Question 10:  There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

  1. initials
  2. signatures
  3. pictures
  4. middle names
  5. No correction required

Answer: 1

Get List: Top 10 CAT Coaching Institutes In India

Question 11:  Study the following table and answer the questions based on it.

Expenditures of a Company (in Lakh Rupees) per Annum Over the given Years.

YearItem of Expenditure
SalaryFuel and TransportBonusInterest on LoansTaxes
1998288983.0023.483
19993421122.5232.5108
20003241013.8441.674
20013361333.6836.488
20024201423.9649.498

What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?

  1. 32.43 lakhs
  2. 33.72 lakhs
  3. 34.18 lakhs
  4. 36.66 lakhs

Answer: 4

Question 12:  The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?

  1. 1%
  2. 5%
  3. 1%
  4. 25%

Answer: 3

Question 13:  The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?

  1. 544.44 lakhs
  2. 501.11 lakhs
  3. 446.46 lakhs
  4. 478.87 lakhs

Answer: 1

Question 14:  The bar graph given below shows the sales of books (in thousand number) from six branches of a publishing company during two consecutive years 2000 and 2001.

Sales of Books (in thousand numbers) from Six Branches – B1, B2, B3, B4, B5 and B6 of a publishing Company in 2000 and 2001.

What is the ratio of the total sales of branch B2 for both years to the total sales of branch B4 for both years?

  1. 2:3
  2. 3:5
  3. 4:5
  4. 7:9

Answer: 4

Question 15:  Total sales of branch B6 for both the years is what percent of the total sales of branches B3 for both the years?

  1. 54%
  2. 11%
  3. 17%
  4. 55%

Answer: 3

Get Here: CAT Exam Preparation Books

Question 16:  What percent of the average sales of branches B1, B2 and B3 in 2001 is the average sales of branches B1, B3 and B6 in 2000?

  1. 75%
  2. 5%
  3. 5%
  4. 5%

Answer: 4

Question 17:  Total sales of branches B1, B3 and B5 together for both the years (in thousand numbers) is?

  1. 250
  2. 310
  3. 435
  4. 560

Answer: 4

Question 18:  Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question 19:  Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: 4

Question 20:  Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: 3

CAT Preparation Tips for Commerce Students 2018

Benefits of Solving Previous Year CAT Papers

  • Solving the CAT Previous Year Question Papers will help the applicants to know their preparation level.
  • Furthermore, after solving a paper, they must analyze their answers to get familiar with the topics in which they are weak.
  • Some other benefits of solving CAT previous year question papers are given below:
  • Effective Revision
  • Enhances Time Management Skills
  • Self Assessment
  • Improve Speed & Accuracy
  • Boosts Confidence

Press Here For CAT Official Link

Final Words:

You can get the CAT Previous Year Papers through this page as well as from Official Link. Contenders if you want to know more about CAT Previous Year Question Papers then keep visiting our web portal www.recruitmentinboxx.com on regular basis or subscribe our free email service to remain updated through email. Candidates may also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option.

You May Also Like To Visit This Section

CAT Admit Card CAT Voucher 
How to Crack CATCAT Exam Pattern
CAT Exam ScheduleCAT Affiliated Colleges India
CAT NotificationReading Comprehension for CAT
CAT Exam RegistrationCAT Result
CAT Eligibility CriteriaMBA Entrance Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *