Home / Question Paper / CG PET Previous Question Papers | Download Sample Papers – Solution Online

CG PET Previous Question Papers | Download Sample Papers – Solution Online

CG PET Previous Question Papers

Chhattisgarh Pre-Engineering Test is scheduled in May 2019 by Chhattisgarh Professional Examination Board (CPEB). To appear in CG PET 2019, candidate must solve CG PET Previous Question Papers for better preparation.

Chhattisgarh Professional Examination Board (CPEB) has also make available the direct link to download CG PET Sample Papers Online with Solution in PDF Format at their official website that is www.cgvyapam.choice.gov.in.

CG PET Previous Year Question Papers- Download Here

Through CG PET Online Sample Papers, candidates will get an idea about which type of questions can be asked in the examination. Candidates can also evaluate their preparation by solving CG PET Question Papers.

Applicants who are looking for the direct links to download CG PET Previous Question Papers they can go through below section of this page which is well created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

CG PET Previous Question Papers

What are the advantages to solve previous year question paper of CG PET?

Below we are providing the advantages of solving CG PET Previous Question Papers:

  • Through CG PET Sample Papers with Solutions, candidates can prepare for the exam directly
  • It also helps them in getting actual solutions of their practiced answer
  • The candidates can prepare well with the help of previous year question paper and it will be also easy for them
  • Candidates can also evaluate their preparation by solving CG PET Question Papers

Download Chhattisgarh Pre Engineering Test Previous Year Paper

Chemistry 2011Download Here
Chemistry 2012Download Here
Chemistry 2013Download Here
Mathematics 2011Download Here
Mathematics 2012Download Here
Mathematics 2013Download Here
Physics 2013Download Here

Some Important Questions for Chhattisgarh Pre Engineering Test Preparation

Question 1: The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

  1. larger, more
  2. larger, less
  3. smaller, more
  4. smaller, less

Answer: 1

Question 2: Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: 4

Question3: Paw: Cat: Hoof:

  1. Lamb
  2. Elephant
  3. Lion
  4. Horse

Answer: 4

Check Out: List of Important Books and Authors For Competitive Exams

Question4: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer: 2

Question5: Find the minimum number of straight lines required to make the given figure.

  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19

Answer: 2

Question6. Of the following natural phenomena, tell which one known in Sanskrit as ‘deer’s thirst’?

  1. Rainbow
  2. Earthshine
  3. Halo
  4. Mirage

Answer: 4

Question7. Light travels at the fastest speed in

  1. glass
  2. water
  3. hydrogen
  4. vacuum

Answer: 4

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Question8. Railway tracks are banked on curves

  1. necessary centrifugal force may be obtained from the horizontal component weight of the train
  2. to avoid frictional force between the tracks and wheels
  3. necessary centripetal force may be obtained from the horizontal component of the weight of the train
  4. the train may not fly off in the opposite direction

Answer: 3

Question9. On a cold day when a room temperature is 15oC, the metallic cap of a pen becomes much colder than its plastic body, though both are at the same temperature of 15oC, because

  1. metals have higher thermal capacity than plastics
  2. Plastics have a lower density than metals
  3. metals are good conductor of heat
  4. Plastics have a higher thermal conductivity than metals

Answer: 3

Try Now: These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Question10. Sound produced at a point is heard by a person after 5 second, while the same sound is heard by another person after 6 seconds. If the speed of sound is 300 m/s, what could be the maximum and minimum distances between the two persons?

  1. 8 km, 0.15 km
  2. 2 km, 0.20 km
  3. 8 km, 0.25 km
  4. 3 km, 0.30 km

Answer: 4

CG PET Books

CGPET Books for Physics

  • NCERT Physics for Class 11th and 12th for theory and basic theory based questions.
  • Concepts of Physics volume 1 and 2 by H. C. Verma for theory and practice.
  • Understanding Physics series by D.C. Pandey, Arihant publication for practice only.
  • Previous years question of JEE Main and Advanced (AIEEE and IIT JEE).

CGPET Books for Chemistry

  • NCERT Chemistry for Class 11th and 12th for theory and numericals.
  • P Bahahur for Physical Chemistry.
  • P.Tandon for InOrganic Chemistry.
  • Arihant Organic Chemistry.
  • Previous years question of JEE Main and Advanced (AIEEE and IIT JEE).

CGPET Books for Mathematics

  • NCERT Mathematics for Class 11th and 12th for basics.
  • D.Sharma Objective very good for an objective approach.
  • Previous years question of JEE Main and Advanced (AIEEE and IIT JEE).

Other CGPET Books

  • CGPET 2016 Success Package (Physics/Chemistry/Mathematics) by Arihant Experts [Anuradha Gupta (Author), Rajesh Purohit (Author), Manoj Mishra (Author)].
  • 14 Years’ Solved Papers CGPET Pre – Engineering Test by Arihant Experts.
  • Mock Tests Avum Solved Papers 2004-2015 Chhattisgarh PET Pre- Engineering Pravesh Pariksha.
  • Chhattisgarh PET Guide (Combined) by Upkar Publication.

Must Read: Things To Keep In Mind While Buying Books Online

CG PET 2019- Overview

Exam Conducting Organization NameChhattisgarh (CG) Vyapam or Chhattisgarh Professional Examination Board (CPEB)
Name of the ExaminationChhattisgarh Pre Engineering Test
Online Applications Starts fromLast week of March 2019
Last Date to submit the CGPET 2019 application form2nd week of April 2019
Downloading date of CGPET 2019 Admit Card2nd Week of April 2019
CGPET 2019 Exam Date2nd week of May 2019
CGPET 2019 Result Date4th Week of May 2019
CGPET 2019 Counselling Date1st Week of June 2019
Official Sitecgvyapam.choice.gov.in

Last Note:

Candidates can go through the above provided link to download CG PET Previous Question Papers. Candidates can bookmark this web service by pressing Control Plus D or follow this page on face book or Google Plus.

You May Also Like To Check This Section

CG PET Eligibility CriteriaCG PET Admit Card
List Of Universities In ChhattisgarhDistance Engineering Colleges In India
Top 100 Engineering Colleges In India How To Find Study Material Online
How To Study While Doing JobOnline Chemistry Quiz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *