Twitter Google+
Breaking News
Home / Current Affairs / Current Affairs August 2017 Check Latest GK Solved Ques/Ans PDF Online

Current Affairs August 2017 Check Latest GK Solved Ques/Ans PDF Online

Current Affairs August

Preparing For Competitive Exams? If Yes, Check Current Affairs August Here. Current Affair is the essential part of any competitive exam, so you must know latest updates which are happening over the world. Here on this page you may also get the latest GK solved questions and answers related to Current Affairs which will help you in all competitions examinations. We are shortly bringing updated details on web portal. So, don’t be late to get latest update regarding the Current Affairs August 2017.

The team of www.recruitmentinboxx.com is providing you Current Affairs August in PDF format through online mode which will help you a lot in any exam and we hope you can easily crack any competitive exam. Candidates must have knowledge of every latest update to clear the exam. For more details regarding Current Affairs August, candidates may go through the below section of this page.

Current Affairs August

Latest Current Affairs August:

  • ISRO conducts successful test launch of scramjet engine
  • NASA’s Juno probe completes first Jupiter flyby
  • Mahindra unveils DiGiSENSE platform to track vehicle information
  • Unified Payments Interface becomes operational
  • Union Government inaugurates IIT in Dharwad
  • India ranks 77th on 2016 World Risk Index
  • Nico Rosberg wins 2016 Belgian Grand Prix
  • Bombay High Court allows entry of women inside Haji Ali Dargah
  • UNU-EHS releases World Risk Report 2016: India ranked 77th in World Disaster Risk Index
  • Sania Mirza, Monica Niculescu won Connecticut Open doubles title
  • Unified Payments Interface introduced by banks
  • US President Obama expands world’s largest protected marine area off Hawaii

START: Free Online Test Series

Latest GK Question Answers

Question 1: Which Indian personality has been chosen for the coveted French honour of Chevalier Award?

  1. Naseeruddin Shah
  2. Kamal Haasan
  3. Sumitra Ghosh
  4. Amitabh Bachchan

Answer: 2

Question 2: Who has been appointed as the new Vice Chancellor of Homi Bhabha National Institute (HBNI)?

  1. Madhu Joshi
  2. Nishant Jain
  3. P D Gupta
  4. Suman Ghosh

Answer: 3

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Question 3: The 2016 BRICS Disaster Management conference has started in which city of India?

  1. New Delhi
  2. Bhopal
  3. Raipur
  4. Udaipur

Answer: 4

Question 4: Which state police of India has recently launched the DNA Index System (DIS) to control crime?

  1. Odisha
  2. Andhra Pradesh
  3. Haryana
  4. Punjab

Answer: 2

Also Check: Latest Current Affairs

Question 5: The Bharat Sanchar Nigam Limited(BSNL) has signed MoU with which technology giant to offer telecom and IT solutions?

  1. Wipro
  2. Infosys
  3. Google
  4. Microsoft

Answer: 4

Question 6: The World Mosquito Day is observed on which day?

  1. August 21
  2. August 22
  3. August 20
  4. August 23

Answer: 3

Also Check: Current Affair July

Question 7: Subrata Banerjee, who passed away recently, was related to which sports?

  1. Cricket
  2. Badminton
  3. Boxing
  4. Football

Answer: 1

Question 8: Who has been bestowed with the Olympic Order award?

  1. Joachim Low
  2. Carolina Marin
  3. Thomas Bach
  4. N Ramachandran

Answer: 4

To Get Complete Info Of Pratiyogita Darpan: Hit Here

Question 9: Who is the newly elected Prime Minister of Nepal?

  1. Baburam Bhattarai
  2. Khil Raj Regmi
  3. Pushpa Kamal Dahal
  4. Khadga Prasad Oli

Answer: 3

Question 10: _________ was awarded Japan,s Fukuoka prize for 2016 for his outstanding contribution towards creating, preserving and showcasing South Asian traditional fusion music.

  1. Shankar Mahadevan
  2. AR Rahman
  3. Amit Trivedi
  4. Pritam Chakraborty

Answer: 2

Read Also: Railway Current Affairs

Question 11: The Railway Ministry and PEC University of Technology have signed an MoU for setting up of Kalpana Chawla Chair. Kalpana Chawla was an Indian-origin

  1. astronaut
  2. author
  3. professor
  4. boxer

Answer: 1

Question 12: Surajit Kar Purkayastha was appointed recently as the new Director General of Police in

  1. Jharkhand
  2. Assam
  3. Odisha
  4. West Bengal

Answer: 4

Must Check: Employment News- New Updates

Question 13: Who will be honoured with the Lifetime Achievement award at the 2016 Goa State Film Festival?

  1. N Chandra
  2. Sachin Pilgaonkar
  3. Bardroy Baretto
  4. Mrinal Kulkarni

Answer: 1

Question 14: The Union Defence Minister Manohar Parrikar inaugurated a state-of-the-art submarine assembly workshop at the Mazgaon Dock which is situated in

  1. Kolkata
  2. Vishakhapatnam
  3. Kandla
  4. Mumbai

Answer: 4

Read Also: Himachal Pradesh Current Affairs

Question 15: Who is the newly elected Prime Minister of Nepal?

  1. Khadga Prasad Oli
  2. Pushpa Kamal Dahal
  3. Khil Raj Regmi
  4. Baburam Bhattarai

Answer: 2

Question 16: Ahmed Zewail, who died recently, was the Nobel Laureate in which field?

  1. Chemistry
  2. Physics
  3. Medicine
  4. Peace

Answer: 1

Question 17: Which state has become the first Indian state to approve sewage and waste water policy?

  1. Madhya Pradesh
  2. Uttar Pradesh
  3. Rajasthan
  4. Odisha

Answer: 3

Also Check: Political Current Affairs

Question 18: Who has been appointed as the new President of Microsoft India?

  1. Kamal Jain
  2. Anant Maheshwari
  3. Rishikesh Bose
  4. Bawa Singh

Answer: 2

Question 19: Which state government has launched citizen governance mobile App “HIM TCP”?

  1. Himachal Pradesh
  2. Jammu & Kashmir
  3. Sikkim
  4. Haryana

Answer: 1

Question 20: The book “Until the Lions: Echoes from the Mahabharata” has been authored by whom?

  1. Bibek Debroy
  2. Anjan Sundaram
  3. Hansda Sowendra
  4. Karthika Nair

Answer: 4

Candidates if you have any query then you can drop comment in comment box. You can also connect us on Face book and Google Plus to acquire capable interrelated information openly to your wall. Candidates may get complete details regarding Current Affairs August 2017 through this page of www.recruitmentinboxx.com. We are also trying to cover Current Affairs August 2017 so you should bookmark this page (by pressing Ctrl+D) for quick access.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private Jobs Sarkari Naukri- Latest Jobs
Top 100 Career Options Student Success Strategies
Tricks To Manage Study And Job Together Major Mistakes At the Time of Exam
Entrance Exams In India Get Free Job Alerts On Mail

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>