Home / Current Affairs / Current Affairs August 2018 UPDATED GK Ques/Answer Free PDF Online

Current Affairs August 2018 UPDATED GK Ques/Answer Free PDF Online

Current Affairs August

Enhance your general knowledge with UPDATED Current Affairs August 2018. With the help of this page you can check Current Affairs August 2018 related to top news, Major Issues, important National as well as International level events.

Download Current Affairs August PDF Online

Current Affairs August will guide you about wide range of recent updated of different areas. Most of the competitive exams cover Ques/Answer Current Affairs section so it is essential to stay updated with recent affairs. You can also download Current Affairs August PDF free online by tapping the below presented link

Check Updated Current Affairs August 2018

Equip yourself with Latest Current Affairs Quiz August for preparation of IBPS, RRB, SBI, all Banking/SSC/UPSC /Railways and other exams and Interviews. Sometimes academic knowledge is not just enough for individual one should also aware about Latest Current Affairs Questions and Answers.

Applicants, scroll down this page to check all Current Affairs August 2018 provide in below stated page which is well prepared by the expert team member of www.recruitmentinboxx.com

Current Affairs August 2018

In every single second various things take place and major issue occurred where we live. Various events happen around us so, we should be aware about that so go through Latest Current Affairs August Highlights –

  • Tenth Edition Of Delhi Dialogue Begins In New Delhi
  • Delhi HC said that every vehicle must display registration numbers
  • Brij Bhushan Saran Singh to be named India’s Chef de Mission at 2018 Asian Games
  • Indian junior womens hockey team beats Belgium at U 23 tournament
  • European Union and Japan signed a ‘landmark’ free trade deal
  • Abbasi says if PML-N wins Shahbaz Sharif is likely to be next PM
  • The next senior FIFA World Cup will be held in France
  • RBI plans to issue new Rs. 100 notes in violet colour
  • Adani signed agreement with NYK Auto to run auto freight trains
  • Indian youth boxers wins 7 gold medals at Serbian youth boxing tournament
  • Upgraded Vikas engine with more thrust will boost ISRO rockets
  • Neeraj Chopra wins gold at Sotteville Athletics Meet in France
  • India ranks 109th, stands behind Pakistan in 4G speeds
  • Scientists discovered 12 new moons around Jupiter
  • India jump to 5th rank in latest Men’s Hockey World Rankings
  • Vinesh Phogat won gold at Spanish Grand Prix
  • ASI has planned to upgrade seven monuments in Tamil Nadu
  • World famous Rath Yatra celebrated in Odisha
  • Haryana CM launched Paudhagiri Campaign
  • Delhi Metro will receive green power from solar plant in 2 months

Press Here For Current Affairs August 2018 PDF

GK Ques./Answer Free

Question 1: The Education Department of which state launched ‘I am not afraid of English’ initiative from Class 1 in the state’s primary schools?

  1. Maharashtra
  2. Uttar Pradesh
  3. Assam
  4. Haryana

Answer: 4

Question 2: Which state will soon get world’s cheapest clean drinking water through the concept of ‘Sulabh Sauchalya’ by Sulabh International Ltd?

  1. Uttar Pradesh
  2. Bihar
  3. Haryana
  4. Punjab

Answer: 2

Question 3: With which state, ISRO join hands to set up telemedicine centre in the state

  1. Meghalaya
  2. Odisha
  3. Himacha Pradesh
  4. Jammu & Kashmir

Answer: 4

Check Also: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Question 4: A famous person, David Douglas Duncan was passed away in France. He belongs to the profession of;

  1. Lyricist
  2. Animation
  3. Photography
  4. Writer

Answer: 3

Question 5: Who approves 20 lakh houses for urban poor approved under PM Awas Yojna recently?

  1. Shri Venkaiah Naidu
  2. Shri Arun Jaitley
  3. Shri Naveen Patnaik
  4. Shri Suresh Menon

Answer: 1

Question 6: This ministry launched the Mission Retro-Fitment recently.

  1. Ministry of Railways
  2. Ministry of Rural Development
  3. Ministry of Consumer Affairs
  4. Ministry of External Affair

Answer: 1

Question 7: This country becomes vice chair of Asia Pacific Region of World Customs Organisation.

  1. North Korea
  2. Indonesia
  3. Japan
  4. India

Answer: 4

Question 8: Which country will host the 19th edition of the International Union of Food Science and Technology (IUFoST)?

  1. Singapore
  2. Italy
  3. India
  4. UK

Answer: 3

Get Here Month Wise: Pratiyogita Darpan Online

Question 9: India ranks __________ in the 2018 Global Real Estate Transparency Index (GRETI).

  1. 35th
  2. 40th
  3. 55th
  4. 29th

Answer: 1

Question 10: Which country has topped the 2018 ‘Soft Power 30’ index?

  1. United Kingdom
  2. United States
  3. Singapore
  4. Italy

Answer: 1

Question 11: Pakistan PM launched first land based communication link with this country, recently.

  1. China
  2. Sri Lanka
  3. Afghanistan
  4. Bangladesh

Answer: 1

Question 12: Name of the country which has taken the seat vacated by United States at the UN Human Rights Council?

  1. New Zealand
  2. South Africa
  3. Iceland
  4. Norway

Answer: 3

Question 13: World Youth Skills Day is observed on which date?

  1. 15 July
  2. 16 July
  3. 14 July
  4. 13 July

Answer: 1

Practice Free Mock Test: Online Test Series

Question 14: The 37th Foundation Day of NABARD is celebrated on which date?

  1. 12th July
  2. 11th July
  3. 10th July
  4. 13th July

Answer: 1

Question 15: On which date, the Global forgiveness day is observed

  1. July 10
  2. July 9
  3. July 8
  4. July 7

Answer: 4

Question 16: Which team get Oxford Awards For Arsenic Poisoning Research?

  1. IIT Guwahati
  2. IIT Bombay
  3. IIT Kharagpur
  4. IIT Madras

Answer: 3

Question 17: Which Indian placeis ranked World’s 9th most costliest office location

  1. Gachibowli
  2. Nariman Point
  3. Bandra Kurla Complex
  4. Connaught Place

Answer: 4

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Question 18: Which novel won the Golden Man Booker International prize 2018?

  1. Girls Burn Brighter
  2. The English Patient
  3. Children of Blood and Bone
  4. An American Marriage

Answer: 2

Question 19: As per (IBBI), which country has won Global Restructuring Review’s “most improved jurisdiction” award?

  1. Singapore
  2. Malaysia
  3. India
  4. China

Answer: 3

Question 20: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Also Check Out July Month Highlights: Current Affair July

Current Affairs August 2018

Current Affairs 2018 August cover all the latest updates of banking & finance Current Affairs 2018, business & economy, Indian and International Affairs 2018, defense, environment current affairs and various other sections

Candidates can easily upgrade their general knowledge or prepare better for competitive exams like IBPS, RRB, SBI, and Railways and other. Also go through Latest Quiz /Current Affairs Questions and Answers enhance Current Affairs Questions and Answers to boost up confidence level to qualify the exam.

To Get Latest Recruitment Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Essential Note

So that’s all about Current Affairs August 2018!! Hope you are satisfied with the information given on this page. For more recent updated and satay updated with all currency affairs keep visiting to our site www.recruitmentinboxx.com regularly.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private JobsSarkari Naukri- Latest Jobs
Top 100 Career OptionsGK Current Affairs
Science & Technology Current AffairsRailway Current Affairs
Sports Current AffairsDefence Current Affairs
Political Current AffairsBanking Current Affairs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *