Twitter Google+
Breaking News
Home / Current Affairs / Current Affairs February 2017 PDF Free Download GK Quiz/MCQ Latest Update

Current Affairs February 2017 PDF Free Download GK Quiz/MCQ Latest Update

Current Affairs February

Current Affairs FebruaryWant to know about February Latest Update??? If yes, then you are at right place… because Current Affairs February is available now!!!!! Those candidates, who want to increase their knowledge and want to be updated from Current Affairs February 2017 they can check this page. We are here to help you for cracking competitive, entrance exam etc. Candidates who require to aware with all the current news related to sports, politics, economics, banking and other sectors they can check GK Quiz/ MCQ question and answers or download free PDF also.

Overview of this page:

Some questions answers and quizzes Some information regarding Current Affairs February
Current affairs of 2017 Official Note

Candidates, who are going to prepare for any type of examination and searching for some helping stuff to assume knowledge of current news they can check this page which is well furnished by the team of www.recruitmentinboxx.com. Today’s era is full of Competition and everyone is looking to move forward and back to the others by do and die. Those who want to see themselves on a better place they need to do work hard by obtaining more and more knowledge, so don’t you worry because you can attain complete knowledge of current events which helps you to compete examination, so please have a look downwards!!!!

Latest Current Affairs February

  • IORA finalises MoU for cooperation in SME sector
  • India Innovation Index to measure performance of Indian states
  • Union Government clears Tamil Nadu’s Ordinance on Jallikattu
  • India, UAE hold first strategic dialogue
  • AYUSH Ministry, ASCI ink MoU to co-regulate advertisements in AYUSH sector
  • Indian economy projected to grow by 7.7% in FY 2017: UNWESP report
  • Church courts cannot veto divorce law: Supreme Court
  • CEPI formally launched at WEF, Davos
  • Physicists create a new form of Hydrogen
  • PM Narendra Modi inaugurates India’s first international stock exchange at Gift city
  • Union Government inaugurates International Conference & Exhibition on Re-enforced Plastics
  • SC directs Union Government to submit NGOs’ audit report by March 2017
  • PM Narendra Modi inaugurates Nobel Prize Exhibition
  • Election Commission announces dates of assembly polls of five states
  • Swachh Bharat survey launched in 500 cities
  • Jammu and Kashmir State Budget 2017-18 presented
  • World’s first gender literature fest to be held in Patna
  • New species of gibbon discovered in China
  • Bengaluru ranked world’s most dynamic city: JLL Index
  • NASA approves mission to explore iron-rich asteroid 16 Psyche
  • Ministry of Earth Sciences commissions Higher Resolution Weather Prediction Model

Check Out: Latest Current Affairs for All Exams

GK Quiz/MCQ February

Question 1. Which of the following country has decided to sell nuclear-capable F-16 fighter jets to Pakistan?

  1. United States
  2. United Kingdom
  3. China
  4. France

Answer: United States

Question 2. U K Sinha has been reappointed as the Chairman of which of the following organization?

  1. IRDA
  2. PFRDA
  3. SEBI
  4. CCI

Answer: SEBI

Question 3. Which of the following countries finished with second and third positions respectively in medals tally at South Asian Games 2016?

  1. Pakistan and Bangladesh
  2. Sri Lanka and Bangladesh
  3. Sri Lanka and Pakistan
  4. Bangladesh and Nepal

Answer: Sri Lanka and Pakistan

START: Free Online Test Series

Question 4. Which e-commerce company has launched ‘Tatkal’ initiative for small and medium businesses?

  1. Amazon
  2. Flipkart
  3. Ebay India
  4. Jabong

Answer: Amazon

Question 5. The 13th South Asian games will be held in which country?

  1. Bangladesh
  2. Nepal
  3. Bhutan
  4. Sri Lanka

Answer: Nepal

Question 6. Former U.N. Secretary-General Boutros Boutros-Ghali, who passed away recently, hails from which country?

  1. France
  2. Egypt
  3. South Africa
  4. Chile

Answer: Egypt

Question 7. What is the name of the recently launched India’s Cheapest Smartphone?

  1. Bharat 47
  2. Global India 66
  3. Freedom 251
  4. Fighter 4

Answer: Freedom 251

Check Here: Latest Pratiyogita Darpan

Question 8. The U.S.-based BAE Systems is partnering with which Indian company for assembling & testing M777 howitzers?

  1. Bharat Dynamics Ltd
  2. Mahindra Defence Systems Ltd
  3. Mazagon Dock Ltd
  4. Bharat Electronics Ltd

Answer: Mahindra Defence Systems Ltd

Question 9. The Woody Island is located in which sea?

  1. Arabian Sea
  2. Bay of Bengal
  3. South China Sea
  4. Red Sea

Answer: South China Sea

Question 10. Which state government has signed an agreement with taxi aggregator Uber to create 75,000 jobs across the state?

  1. Gujarat
  2. Maharashtra
  3. West Bengal
  4. Karnataka

Answer: Maharashtra

Question 11. Who has been appointed as the new chairman of Tata Sons?

  1. Natarajan Chandrasekaran
  2. Noel Tata
  3. Indra Krishnamurthy
  4. Nowroji Saklatwala

Answer: Natarajan Chandrasekaran

Question 12. “Aditya” India’s first-ever solar powered boat has been launched in which state?

  1. Gujarat
  2. Kerala
  3. Tamil Nadu
  4. Karnataka

Answer: Kerala

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Question 13. The world’s first gender literature fest will be held in which country?

  1. Sri Lanka
  2. Bhutan
  3. India
  4. Pakistan

Answer: India

Question 14. The Chhabra Thermal Power Plant (CTPP) is located in which state of India?

  1. Haryana
  2. Uttar Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Rajasthan

Answer: Rajasthan

Question 15. Where is the headquarters of the think-tank Atlantic Council (AC)?

  1. Washington
  2. Berlin
  3. Geneva
  4. Warsaw

Answer: Washington

Question 16. William Peter Blatty, who passed away recently, was the well-known author of which country?

  1. United Kingdom
  2. United States
  3. France
  4. Germany

Answer: United States

Also Check: Political Current Affairs

Question 17. What is the theme of 2017 National Youth Festival (NYF) in India?

  1. Power of Digital India
  2. Celebrating Diversity In Unity
  3. Youth for Digital India
  4. India Youth for Skill, Development and Harmony

Answer: Youth for Digital India

Question 18. The book “An Unsuitable Boy” is the autobiography of which Indian personality?

  1. Twinkle Khanna
  2. Rishi Kapoor
  3. Rahul Bose
  4. Karan Johar

Answer: Karan Johar

Question 19. Which committee has recently submitted report on Socio Economic and Caste Census (SECC) to the Union Government?

  1. Anand Shukla committee
  2. Nitin Kumar committee
  3. Sumit Bose committee
  4. Rajat Sharma committee

Answer: Sumit Bose committee

Question 20. How much interest rate will be offer by Airtel Payments Bank on savings accounts deposits?

  1. 25%
  2. 50%
  3. 75%
  4. 52%

Answer: 7.25%

Question 21. “Digital Dakiya” scheme has been launched in which state government to encourage cashless transactions?

  1. Madhya Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Odisha
  4. Assam

Answer: Madhya Pradesh

Also Check: Pratiyogita Darpan February

Question 22. Which cricket team has won the 2016-17 Ranji Trophy tournament?

  1. Chhattisgarh
  2. Gujarat
  3. Mumbai
  4. Tamil Nadu

Answer: Gujarat

Question 23. The International conference for peace talks between Israel and Palestinians will be held in which city?

  1. Geneva
  2. Washington
  3. Paris
  4. Berlin

Answer: Paris

Question 24. The Khelo India National Level Competitions has inaugurated in which of the following cities?

  1. Pune
  2. Jaipur
  3. Chennai
  4. New Delhi

Answer: New Delhi

Question 25. The first-ever Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) International Dance festival has been held in which city?

  1. Hyderabad
  2. Dubai
  3. Tehran
  4. New Delhi

Answer: Hyderabad

Read Also: Railway Current Affairs

Question 26. Which committee has recently recommended quota for girl students in IITs?

  1. Abhijit Sen committee
  2. Timothy Gonsalves committee
  3. D M Dharmadhikari committee
  4. Sumit Bose committee

Answer: Timothy Gonsalves committee

Question 27. Surjit Singh Barnala, who passed away recently, was the former chief minister of which state?

  1. Andhra Pradesh
  2. Uttarakhand
  3. Punjab
  4. Tamil Nadu

Answer: Punjab

Question 28. Which team has won the 2017 Vodafone Premier Badminton League (PBL)?

  1. Awadhe Warriors
  2. Hyderabad Hunters
  3. Mumbai Rockets
  4. Chennai Smashers

Answer: Chennai Smashers

Question 29. The book “The Karachi Deception” has been authored by whom?

  1. Vikram Ahuja
  2. Siddhartha Thorat
  3. Abhimanyu Singh
  4. Shatrujeet Nath

Answer: Shatrujeet Nath

It Just Got Harder To Find A Job In Your State: Get Here

Question 30. ‘SEZ India’ mobile app has been launched by which union ministry for special economic zones?

  1. Ministry of Labour and Employment
  2. Ministry of Finance
  3. Ministry of Commerce and Industry
  4. Ministry of Corporate Affairs

Answer: Ministry of Commerce and Industry

Note: If candidates are satisfied with this page of Current Affairs February then please keep coming our portal or bookmark it by pressing CTRL + D. you can follow us Facebook and Google plus or use our free email service for latest updates related to Current Affairs February 2017 or any more.

About admin

One comment

  1. Sir Plz provide daily basis current affairs questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *