Home / Current Affairs / Current Affairs October 2017 Latest GK/Affairs Quiz Question/Answers PDF

Current Affairs October 2017 Latest GK/Affairs Quiz Question/Answers PDF

Current Affairs October 2017

Aspirants who have a vision to work in any of the government organization and are preparing for the recruitment exam can get the latest Current Affairs October 2017. The latest GK Quiz Question and Answers will help you to get all the updates related to Banking sector, railways and regarding the economical changes in the country. You can obtain the current Affairs in the form of PDF form this single page. For the preparation of any competitive exam it is essential for you to be aware about the current happenings around us and in the world. To gain knowledge and develop your skills you must have a look on the latest quiz related to Current Affairs October 2017.

Candidates who are planning to appear in the competitive exam are advised to pay attention towards the latest news and current affairs. On the below section of this page created by the team of www.recruuitmentinbxx.com you can have a look on the headlines and Current Affairs October 2017. For the better preparation of the competitive exam you can scroll down on this page and have some idea about the objective type question and answers related to Current affairs October 2017.

Current Affairs October 2017

Headlines:

Uttarakhand Government Launched ‘Solar Briefcase’ to Provide Electricity in Remote Areas

Union Government receives 260 applicants for visiting researcher Programme through VAJRA Scheme
Central Government imposes anti-dumping duty on imports of steel wire rods from  China
NMCG approves Eight Projects under Namami Gange Programme
PNB MetLife appoints Ashish Kumar Srivastava as MD, CEO
Nobel Prize 2017 in Economic Sciences Announced
Rafael Nadal Wins China Open Title
Tyrrell Hatton retains Dunhill Links Championship title
GoM Set Up to Review Composition Scheme
Prime Minister Narendra Modi launches ‘Intensified Mission Indradhanush
Rajesh Nath Gets Germany’s Highest Civilian Honour
Anupama Clinches World Open Under-16 Snooker Championship Title
Reserve Bank of India to soon Launch Financial Literacy Drive in 9 States
Prime Minister Narendra Modi lays Foundation Stone for Bhadbhut Barrage over Narmada River
President launches Mata Amritanandamayi Math Project Jeevamritham in Kerala
PM Narendra Modi inaugurate highway projects worth Rs.5,925 crore in Gujarat
Bengaluru Metro gets Rs. 3,800 crore from European Investment Bank
U.S. approves sale of Rs. 98,000 crore THAAD missiles to Saudi Arabia
Indias first Marine Police Training Institute to be set up at Dev Bhoomi Dwarka
Former RBI Governor Raghuram Rajan name figures in the list of possible winners of Nobel Prize in Economics
Axis Bank acquires Freecharge, appoints Sangram Singh as CEO
FIFA launched Hindi Twitter account for U-17 Word Cup
Gauri Lankesh is the First Indian Journalist to win Anna Politkovskaya Award
Donald Trump is Most Followed World Leader on Twitter, PM Modi Third
Kazuo Ishiguro selected for 2017 Nobel Prize in Literature
India to help strengthen Myanmar’s women police force, pact approved
Chhattisgarh Chief minister Raman Singh flags-off Cancer detection ambulance to cure patients free-of-cost
World Space Week is observed from October 4th to October 10th
Reserve Bank of India opens branch in Dehradun
Bharati Airtel Gets Approval for Tigo Merger

Union Government Names Rajnish Kumar as SBI’s Next Chairman

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Current affairs October 2017 (Question and Answers):

Candidates who are preparing for any recruitment exam then you can start preparing for the exam using given below question and answers. The question and answers will be really helpful for you to gain the general knowledge. You may go through these questions and answers carefully.

Question1) Who wins China Open 2017 Title?

  • Rafael Nadal
  • Novak Djokovic
  • Roger Federer
  • Andy Murray

Answer: 1

Question2) Who has been chosen for Vayalar Ramavarma Literacy award 2017?

  • Kailash satyarthi
  • UK Kumaran
  • TD Ramakrishna
  • Malala Yousafzai

Answer: 3

Question3) Who wins 2017 Nobel Prize in economics?

  • Cass Sunstein
  • Daniel Kahneman
  • Raghuram Rajan
  • Richard Thaler

Answer: 4

Question4) Which city to host India International Science Fest 2017?

  • Delhi
  • Chennai
  • Mumbai
  • Bangaluru

Answer: 2

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Question5) Physics Nobel Prize 2017 has been awarded for —?

  • Theory of Relativity
  • Theory of God particles
  • Detection of Gravitational waves
  • Detection of Moon Gravitational

Answer: 3

Question6) Prime Minister on 3rd October lays foundation stone of AIIMS, IIIT in which state?

  • Gujarat
  • Rajasthan
  • Himachal Pradesh
  • Bihar

Answer: 3

Question7) Vice-President on 3rd October lays foundation stone for national waterway on which River?

  • Chambal River
  • Tapi River
  • Krishna River
  • Narmada River

Answer: 3

Question8) Who will head 5 Member Commission to examine Sub-Categorisation of OBCs?

  • Justice G Rohini
  • Sambit Patra
  • Mohan Bhagwat
  • Justice Dipak Misra

Answer: 1

Question9) Which city will host Global Entrepreneurship Summit 2017?

  • Delhi
  • Hyderabad
  • Jaipur
  • Chennai

Answer: 2

STARTFree Online Test Series

Question10) Who is appointed WHO deputy DG ?

  • Khetrapal Singh
  • Soumya Swaminathan
  • Manjeet Singh
  • Neeru Chadha

Answer: 2

Question11) Turtle sanctuary in approved in which City recently?

  • Kota
  • Ahmedabad
  • Allahabad
  • Kochin

Answer: 3

Question12) Zafar Mahmood Abbasi is appointed new New Navy Chief of which country?

  • Bangladesh
  • Iran
  • Pakistan
  • Srilanka

Answer: 3

Question13) Who is appointed new SBI chairman?

  • Ravish Kumar
  • Rajnish Kumar
  • Niti Mohan
  • Deepak Parekh

Answer: 2

Question14) Who wins 2017 Nobel Literature Prize?

  • Kazuo Ishiguro
  • Patricia Lockwood
  • Jason Rekulak
  • Sherman Alexie

Answer: 1

Also Check Month Wise: Latest Current Affairs

Question15) Pooja Kadian is associated with which sports>

  • Hockey
  • Boxing
  • Wushu
  • Swimming

Answer: 3

Question16) The first-ever ASEAN-India Music Festival is being held in which city?

  • Jaipur
  • Pune
  • Sanghai
  • New Delhi

Answer: 4

Question17) Which insurance company has launched ‘Neo’ a servicing bot for Twitter?

  • ICICI Prudential Life Insurance
  • SBI Life
  • LIC
  • HDFC Life

Answer: 4

Question18) Who wins Nobel Peace Prize 2017 ?

  • Amnesty International
  • International Campaign to Abolish Nuclear Weapons
  • International Organization for Migration
  • International Atomic Energy Agency

Answer: 2

Check Out GK Questions with Answers: Current Affairs September 2017

Question19) Who becomes first Indian Journalist to win Anna Politkovskaya Award?

  • Anaisha Singh
  • Arundhati Roy
  • Gauri Lankesh
  • Shashi Deshpande

Answer: 3

Question 20) Prime Minister on 3rd October lays foundation stone of AIIMS, IIIT in which state?

  • Gujarat
  • Rajasthan
  • Himachal Pradesh
  • Bihar

Answer: 3

Join Us & Get Free Subscription: Enter Mail ID Here

Important Note:

Aspirants can get the Current Affairs October 2017 on this single page created by the team of www.recruitmentinboxx.com. Candidates are also advised to bookmark this web page using Ctrl + D keys to get instant access of all the crucial information regarding Gk Quiz Question and Answers in PDF form. For more queries regarding Current Affairs October 2017, you may leave your valuable comments in the below sated comment box, we will give you a positive response as soon as possible and try to solve all your queries.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private Jobs More Government Jobs
Top 100 Career Options Student Success Strategies
Entrance Exams In India Golden Rules of Career Success
Employment News- Latest Updates Strategies of Personality Development

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *