Home / Current Affairs / Current Affairs September 2017 PDF in Hindi/Eng Quiz, GK Question, Answer

Current Affairs September 2017 PDF in Hindi/Eng Quiz, GK Question, Answer

Current Affairs September

Are you preparing for competitive examinations??? If yes then check Current Affairs September on this page, which will be definitely helpful for you in the examination. We provided PDF in Hindi/Eng Quiz for your better preparation. While appearing for any competitive examination you must have lots of material in your mind such as all the general knowledge questions, current affairs going around you. Here on the below section of this page you can see Current Affairs GK Question along with the Answers. You must fetch all the current updates by scrolling down the page.

Individuals must be aware about the current affairs happening around them it helps to answer the questions in examination. every competitive exam you will find General Knowledge section, so how can you give answers of that GK question if you don’t aware about the latest updates. If till now you don’t know about Current Affairs September 2017 the you should know it right now from this page, which is well settled by the team of www.recruitmentinboxx.com

Current Affairs September

Current Affairs September 2017Highlights:

Here below we have presented Latest news of September you must put an eye on. These latest highlights will definitely help you in examination.

  • ZSI releases first compendium of animal species in Indian Sundarbans
  • India, Belarus sign 10 pacts to expand cooperation
  • India’s first advanced Homoeopathy Virology lab inaugurated in Kolkata…
  • Government constitutes GoM to resolve IT challenges faced in GST implementation…
  • CCEA approves survey project of Un-appraised Areas of Sedimentary Basins…
  • Cabinet approves Payment of Gratuity (Amendment) Bill, 2017…
  • Cabinet approves hiving off BSNL’s mobile tower assets into a separate company…
  • Cabinet approves MoU between India and Japan in field of Silk Industry…
  • UNSC unanimously adopts new sanctions against North Korea…
  • Government reconstitutes six Committees of Cabinet…
  • FoSCoRIS: FSSAI launches online platform for food inspection, sampling…
  • London tops in 2017 Global Financial Centres Index…
  • India and USA Exercise Yudh Abhyas 2017
  • SBI Life Insurance gets SEBI approval for Rs 8,400 crore IPO
  • Exide Life and PMC Bank to tie up for savings products
  • GIFT City Wins ASSOCHAM Services Excellence Awards
  • UJALA scheme launched in Melaka, Malaysia
  • Union Health Ministry Launched Two New Contraceptives Antara and Chhaya
  • Tamilnadu Mercantile Bank gets new CEO & MD
  • Konsam Ormila Devi won Gold at Commonwealth Youth Weightlifting Championship
  • India despatches First Diesel Consignment to Myanmar
  • DBS becomes second bank to get in-principle nod to operate as wholly-owned unit
  • Gurugram Metro stations to get 1,000 new e-rickshaws
  • Hyderabad Airport Bags Energy Efficiency Award
  • Breakthrough Mission Project detects 15 radio bursts from Dwarf galaxy
  • Five banks of BRICS nations sign pact for credit lines
  • Mahendra Singh Dhoni is the First Wicketkeeper to Effect 100 Stumpings

START: Free Online Test Series

Current Affairs September GK Question & Answers

Before appearing for any competitive exam you must have look on these important quiz questions related to Latest updates of September:

Ques 1. who of the following will be conferred with Badminton Association of India’s (BAI) first-ever life time achievement award in new future?

  1. Pullela Gopichand
  2. Ashwini Ponnappa
  3. Prakash Pakonedu
  4. Jwala Gutta

Answer: Prakash Pakonedu

Ques 2. The Assam Government will soon start Gunotsav programme in which of the following sectors?

  1. Education
  2. Employment
  3. Women Safety
  4. Health

Answer: Health

Ques 3. The Punjab National Bank recently inked an agreement with BSNL to roll out an open mobile wallet. What is the name of the wallet?

  1. Runpay
  2. PayInn
  3. Speedway
  4. None of the above

Answer: Speedway

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Ques 4. Who of the following won the 2017 US Open Women’s Doubles title?

  1. Lucie Hradecká and Kateřina Siniaková
  2. Chan Yung-Jan and Martina Hingis
  3. Bethanie Mattek-Sands and Lucie Šafářová
  4. Caroline Garcia and Kristina Mladenovic

Answer: Chan Yung-Jan and Martina Hingis

Ques 5. The 12-day-long Cauvery Maha Pushkaram is being celebrated in this state.

  1. Karnataka
  2. Kerala
  3. Tamil Nadu
  4. Andhra Pradesh

Answer: Tamil Nadu

Ques 6. International Day for South-South Cooperation was observed globally on

  1. 10 September
  2. 12 September
  3. 14 September
  4. 16 September

Answer: 12 September

Also Check: Latest Current Affairs

Ques 7. This organization has launched a nationwide online platform to bring in transparency in food safety inspection and sampling.

  1. FASSAI
  2. Department of Food Safety
  3. Food and Drug Administration
  4. None of the above

Answer: FASSAI

Ques 8. Harry Potters Hogwarts letter auctioned off recently was sold for what amount?

  1. 7000 pounds
  2. 5000 pounds
  3. 3000 pounds
  4. 1000 pounds

Answer: 7000 pounds

Ques 9. Which Indian-American was awarded with 2017 Balzan Prize recently?

  1. Tara Prasad Sapkota
  2. Bhavani Prasad Panda
  3. Faizan Mustafa
  4. Bina Agarwal

Answer: Bina Agarwal

Ques 10.Which of the following countries topped the medal tally at the Moscow Shotgun World Championships?

  1. Italy
  2. Germany
  3. China
  4. United States of America

Answer: Italy

To Get Complete Info Of Pratiyogita Darpan: Hit Here

Ques 11.India won how many medals at the recently concluded Moscow Shotgun World Championships?

  1. Four
  2. Three
  3. Two
  4. One

Answer: Three

Also Check: Political Current Affairs

Ques 12.The commerce ministry of India organised the state start-up conference in which city?

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Chennai
  4. Pune

Answer: New Delhi

Ques 13. Which country has sent out ballots for non-binding vote on support for legalizing same-sex marriage?

  1. United Kingdom
  2. Australia
  3. Spain
  4. France

Answer: Australia

Read Also: Railway Current Affairs

Ques 14.The traditional Bonderam festival has started in which state?

  1. Goa
  2. Karnataka
  3. Kerala
  4. Mizoram

Answer: Goa

Ques 15.The Punjab National Bank (PNB) has signed an agreement with which telecom company to roll out open mobile wallet Speedpay?

  1. Vodafone India
  2. BSNL
  3. Reliance Jio
  4. Idea Cellular

Answer: BSNL

Ques 16. Konjum Taba, who has clinched gold at the 2017 Commonwealth Weightlifting Championships, is associated with which weight category?

  1. 82 kg
  2. 65 kg
  3. 57 kg
  4. 94 kg

Answer: 94 kg

Must Check: Employment News- New Updates

Ques 17. Which union minister has launched North East Festival ‘North-East Calling’ in New Delhi?

  1. Smriti Irani
  2. Ravi Shankar Prasad
  3. Uma Bharati
  4. Jitendra Singh

Answer: Jitendra Singh

Ques 18. Who has been appointed as new chief coach of the Indian Senior Men Hockey Team?

  1. Waltherus Marijne
  2. Stephen Constantine
  3. Johanna Maria Jacob
  4. Phil Baty

Answer: Waltherus Marijne

Ques 19. Who has been appointed as new interim Chairman of Goods and Services Tax Network (GSTN)?

  1. Manisha Singh
  2. Ajay Bhushan Pandey
  3. Inder Jit Singh
  4. Hasmukh Adhia

Answer: Ajay Bhushan Pandey

Read Also: Himachal Pradesh Current Affairs

Ques 20. Which Indian university has been named the top university in India, according to 2018 Times Higher Education (THE) World University Rankings?

  1. IIT-Kharagpur
  2. IIT-Kanpur
  3. IISc-Bangalore
  4. IIT-Bombay

Answer: IISc-Bangalore

Note:

We wish that all the latest updates about Current Affairs September 2017 motioned above will be helpful for you. Applicants may get upcoming Current Affairs from this web portal www.recruitmentinboxx.com. You may stay in touch with us and subscribe our free mail service so that you will get latest updates directly to your mail box.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private Jobs Sarkari Naukri- Latest Jobs
Top 100 Career Options Student Success Strategies
Tricks To Manage Study And Job Together Major Mistakes At the Time of Exam
Entrance Exams In India Get Free Job Alerts On Mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *