Home / Online Test / Data Entry Operator Test | Mock Test | Sample Paper Questions & Answers

Data Entry Operator Test | Mock Test | Sample Paper Questions & Answers

Data Entry Operator Test

The process of entering data (handwritten, audio/electronic format) into a computerized database or spreadsheet is referred as Data Entry. Data Entry Operator Test, Data Entry Operator Sample Paper Questions & Answers along with Mock Test is provided here.

Data Entry comprise of word processors, operators, transcriptionist, databases, spreadsheets, etc. Through Data Entry Operator Test, eligible & enthusiastic aspirants are appointed for data entry posts.

Data Entry Operator Mock Test & Sample Papers:

To qualify Data Entry Operator Exam, you need to prepare well by referring Data Entry Operator Mock Test as well as Sample Papers. Practice all important questions from Data Entry Operator Sample Papers.

Go through this page designed by team of www.recruitmentinboxx.com to know more about Data Entry Operator Test as well as Mock Test. This test is having combination of Multiple Choice Questions & theory questions.

Data Entry Operator Test

Ques 1: What is BIT?

  1. Bachelor in IT
  2. Binary Digit
  3. Bangalore IT park
  4. Another name for piece

Ans: 2

Ques 2: DIR command of ms-dos is an?

  1. External command
  2. Internal command
  3. Both of above
  4. None

Ans: 2

Ques 3: 1 MB equals

  1. 1000 KB
  2. 1024 GB
  3. 1024 bytes
  4. 1024 KB

Ans: 4

Read Now: These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Ques 4: What is FAT ?

  1. Obese
  2. Falcon Technique
  3. File Allocation Technique
  4. File Allocation Table

Ans: 4

Ques 5: Which key is mapped to right hand thumb ?

  1. Right Shift
  2. ‘p’ key
  3. Enter Ket
  4. Space Bar

Ans: 4

Ques 6: The DBMS acts as an interface between what two components of an enterprise-class database system?

  1. Database application and the database
  2. Data and the database
  3. The user and the database application
  4. Database application and SQL

Ans: 1

Check Out: 10 Necessities Of Smart Learning

Ques 7: Which of the following products was an early implementation of the relational model developed by E.F. Codd of IBM?

  1. IDMS
  2. DB2
  3. dBase-II
  4. R:base

Ans: 2

Ques 8: You can add a row using SQL in a database with which of the following?

  1. ADD
  2. CREATE
  3. INSERT
  4. MAKE

Ans: 3

Ques 9: The SQL WHERE clause:

  1. limits the column data that are returned.
  2. limits the row data are returned.
  3. Both A and B are correct.
  4. Neither A nor B are correct.

Ans: 2

Must Read: 5 Surprising Habits Of Toppers

Ques 10: Which of the following are the five built-in functions provided by SQL?

  1. COUNT, SUM, AVG, MAX, MIN
  2. SUM, AVG, MIN, MAX, MULT
  3. SUM, AVG, MULT, DIV, MIN
  4. SUM, AVG, MIN, MAX, NAME

Ans: 1

Ques 11: Which of the following are not done by Business Intelligence (BI) systems?

  1. Analyze past and current activities only
  2. Process and record transactions only
  3. Both of the above are correct.
  4. Neither of the above is correct

Ans: 2

Ques 12: A report generated by a reporting system is delivered to the appropriate users via a user-accessed Web site. This system uses which of the following report modes?

  1. Push
  2. Pull
  3. RFM
  4. OLAP

Ans: 2

Check Here: Best Tips to Overcome Exam Fear

Ques 13: What type of join is needed when you wish to include rows that do not have matching values?

  1. Equi-join
  2. Natural join
  3. Outer join
  4. All of the above.

Ans: 3

Ques 14: Which of the following statements is true concerning routines and triggers?

  1. Both consist of procedural code.
  2. Both have to be called to operate.
  3. Both run automatically.
  4. Both are stored in the database.

Ans: 1

Ques 15: Which of the following is true concerning systems information in an RDBMS?

  1. RDBMS store database definition information in system-created tables.
  2. This information can be accessed using SQL.
  3. This information often cannot be updated by a user.
  4. All of the above.

Ans: 4

Do You Know: How to Prepare For Written Exam

Ques 16: Embedded SQL is which of the following?

  1. Hard-coded SQL statements in a program language such as Java.
  2. The process of making an application capable of generating specific SQL code on the fly.
  3. -coded SQL statements in a procedure.
  4. Hard-coded SQL statements in a trigger

Ans: 1

Ques 17: A UNION query is which of the following?

  1. Combines the output from no more than two queries and must include the same number of columns.
  2. Combines the output from no more than two queries and does not include the same number of columns.
  3. Combines the output from multiple queries and must include the same number of columns.
  4. Combines the output from multiple queries and does not include the same number of columns.

Ans: 3

Ques 18: Features of XML include which of the following?

  1. The tags are used to describe the appearance of the content.
  2. Addresses the structuring and manipulation of the data involved.
  3. Governs the display of information in a Web browser.
  4. All of the above.

Ans: 2

Get Best Answer: How to Make Good Study Habits for Exam

Ques 19: What is Hypertext Transfer Protocol (HTTP)?

  1. The protocol to copy files between computers
  2. The transfer protocol to transfer Web pages to a browser
  3. The database access protocol for SQL statements
  4. The hardware/software protocol that limits access to company data

Ans: 2

Ques 20: Which of the following is true concerning Web services standards?

  1. Led by only one group.
  2. Helped by cooperation between companies.
  3. Not necessary at this time.
  4. Important so that the web can flourish

Ans: 4

Press Here For Data Entry Operator Test PDF

Note:

This is all about Data Entry Operator Test & Mock Test. To gain more details about Data Entry Operator Sample Paper Questions & Answers, stay tuned with us at www.recruitmentinboxx.com. For any sort of query about Data Entry Operator Test, ask in comment box placed below.

You May Also Like To Check This Section

Data Entry Operator SalaryDEO Recruitment
How To Maximize Your Score In ExamHow To Get Rid Of Sleeping While Studying
How To Write On Exam Paper FasterHow To Reduce Negative Marking In Exam
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *