Home / Uncategorized / Deloitte Placement Papers With Solutions Verbal Questions Paper Pattern

Deloitte Placement Papers With Solutions Verbal Questions Paper Pattern

Deloitte Placement Papers

Deloitte Placement PapersCandidates if you want to do job in Deloitte Organization, first you need to qualify the recruitment exam. For this concern, you need Deloitte Placement Papers for better preparation. Here on this page you may get Deloitte Placement Papers With Solutions along with Paper Pattern that will surely help you to crack the recruitment exam. Deloitte Question Paper consists of three sections such as Quantitative, Reasoning and Verbal.

Deloitte is the brand name under which 10 thousand of devoted experts in autonomous organizations all over the world work together to give audit, advising, monetary advisory, risk management, tax and connected services to choose customers. For more details regarding Deloitte Placement Papers, you need to go through below section of this page of www.recruitmentinboxx.com

Deloitte Placement Paper Pattern:

Testing Areas No. of Questions Time (in minutes)
Quant 25 35
Reasoning 25 35
Verbal 25 25
Total 75 95

Deloitte Placement Papers

Question 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Have a look: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 2: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 3: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Question 4: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Read This: How to Improve Your Memory for Studying

Question 5: A jogger running at 9 kmph alongside a railway track in 240 metres ahead of the engine of a 120 metres long train running at 45 kmph in the same direction. In how much time will the train pass the jogger?

  1. 6 sec
  2. 18 sec
  3. 36 sec
  4. 72 sec

Answer: 3

Question 6: A train travelling at a speed of 75 mph enters a tunnel 31/2 miles long. The train is 1/4 mile long. How long does it take for the train to pass through the tunnel from the moment the front enters to the moment the rear emerges?

  1. 5 min
  2. 3 min
  3. 2 min
  4. 5 min

Answer: 2

Question 7: A train moves past a telegraph post and a bridge 264 m long in 8 seconds and 20 seconds respectively. What is the speed of the train?

  1. 5 km/hr
  2. 70 km/hr
  3. 79 km/hr
  4. 2 km/hr

Answer: 4

Check This: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 8: Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Answer: 1

Question 9: (solve as per the direction given above)

  1. An Indian ship
  2. laden with merchandise
  3. got drowned in the Pacific Ocean.
  4. No error.

Answer: 3

Question 10: (solve as per the direction given above)

  1. I could not put up in a hotel
  2. because the boarding and lodging charges
  3. were exorbitant.
  4. No error.

Answer: 1

Must Read: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Question 11:  (solve as per the direction given above)

  1. If I had known
  2. this yesterday
  3. I will have helped him.
  4. No error.

Answer: 3

Question 12:  In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.


  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: 4

Question 13: BRIEF

  1. Limited
  2. Small
  3. Little
  4. Short

Answer: 4

Read This: How to Prepare For  Written Exam

Question 14: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 3

Question 15: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Question 16: Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  1. chance
  2. luck
  3. possibility
  4. occasion

Answer: 1

Read Also: 11 Tips To Remember What You Read

Question 17: In questions given below, a part of the sentence is italicized and underlined. Below are given alternatives to the italicized part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option ‘D’ is the answer.

The workers are hell bent at getting what is due to them.

  1. hell bent on getting
  2. hell bent for getting
  3. hell bent upon getting
  4. No improvement

Answer: 3

Question 18: When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  1. into crushing
  2. in crushing
  3. without crushing
  4. No improvement

Answer: 2

Question 20: Despite his best efforts to conceal his anger……

  1. we could detect that he was very happy
  2. he failed to give us an impression of his agony
  3. he succeeded in camouflaging his emotions
  4. he could succeed in doing it easily
  5. people came to know that he was annoyed

Answer: 5

Check Here: How to Score Good Marks in Exam

Question 21: In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Key 2. Door 3. Lock
  2. Room 5. Switch on
  3. 5, 1, 2, 4, 3
  4. 4, 2, 1, 5, 3
  5. 1, 3, 2, 4, 5
  6. 1, 2, 3, 5, 4

Answer: 3

Question 22: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Question 23: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

Check This: How To Make Habit Of Studying

Question 24: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

Question 25: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Answer: 2

Question 26: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Do You Know: How to Manage Time during Exams

Question 27: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question 28: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Question 29: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: 3

Quick Link: Tips to Get 100% Results in Exams

Question 30: Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

  1. Erin’s parents like birds better than they like dogs.
  2. Erin does not like birds.
  3. Erin and her parents live in an apartment.
  4. Erin and her parents would like to move.

Answer: 3

Deloitte Interview Questions

  1. Tell me something about yourself in 5 minutes?
  2. What is your dream job?
  3. What is the most difficult situation that you have ever faced in life?
  4. Do you have any goals in the past and how did you achieve it? (achievement of goals)
  5. Give me an example of when you gave a presentation (presentation skills)
  6. Give me an example of when you have to make a decision (decision making)
  7. Give me an example of when you have had to persuade someone. (Communication)
  8. Give me an example of when you were involved in team work (social interaction)
  9. Give me an example of when you were involved in a multi-task situation. How did you manage it? (planning and organizing)
  10. Why are you choosing Deloitte?

Check this Out: How To Dress For an Interview

Candidates may get complete details regarding Deloitte Placement Papers through this page. You can get updates directly in your mailbox by subscribing our free email section and can also join us on Facebook and Google plus. We will send all latest notification on your Facebook timeline. Candidates can also bookmark this web portal that is www.recruitmentinboxx.com for visiting the pages time to time.

You May Also Like To Visit This Section

Deloitte Recruitment 10 Necessities Of Smart Learning
Best Jobs In India How To Find Study Material Online
How To Survive First Year Of College Careers That Involve Creativity
5 Surprising Habits Of Toppers 9 Tips To Be More Professional at Work

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>