Home / Online Test / eLitmus Mock Test 2018 pH Test Free Online Practice | Model Questions

eLitmus Mock Test 2018 pH Test Free Online Practice | Model Questions

eLitmus Mock Test

The eLitmus Mock Test provided here will help you to accelerate your preparation for eLitmus  pH Test. By solving Free Online eLitmus Practice Test you will learn about the latest exam pattern, types of question asked and your preparation level.

Aspirants who are going to appear in eLitmus pH Test 2018, they must solve eLitmus Model Questions 2018 as it will be beneficial for them to know how to switch between various questions and how to navigate your way through the entire exam.

elitmus Online Mock Test:

Aspirants must attempt online mock test for eLitmus the way they will attempt original Hiring Potential Test. You will never feel prepared until the actual exam day! So, take this online eLitmus mock test now and assess your caliber honestly.

To know more regarding eLitmus Mock Test 2018 you are advised to go through underneath section of this page which is well structured by the team of www.recruitmentinboxx.com. Must have a look!!!

eLitmus Mock Test

Question 1: Base 10 refers to which number system?

  1. binary coded decimal
  2. decimal
  3. octal
  4. hexadecimal

Answer: 2

Must Check What’s New in Elitmus Syllabus

Question 2: Convert the decimal number 151.75 to binary.

  1. 11
  2. 01
  3. 00
  4. 11

Answer: 4

Question 3:  Convert the binary number 1011010 to hexadecimal.

  1. 5B
  2. 5F
  3. 5A
  4. 5C

Answer: 3

Question 4: The number of bits used to store a BCD digit is:

  1. 8
  2. 4
  3. 1
  4. 2

Answer: 2

Question 5: Sample-and-hold circuits in ADCs are designed to:

  1. sample and hold the output of the binary counter during the conversion process
  2. stabilize the ADCs threshold voltage during the conversion process
  3. stabilize the input analog signal during the conversion process
  4. sample and hold the ADC staircase waveform during the conversion process

Answer: 3

Do You Know: How To Prepare For Elitmus 

Question 6: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: 2

Question 7: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: 4

Question 8: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: 1

Question 9: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Answer: 3

Also GetHow To Write On Exam Paper Faster

Question 10: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Answer: 2

Question 11: DIVA: OPERA

  1. Producer: Theatre
  2. Director: Drama
  3. Conductor: Bus
  4. Thespian: Play

Answer: 4

Question 12: GRAIN: SALT

  1. Shard: Pottery
  2. Shred: Wood
  3. Blades: Grass
  4. Chip: Glass

Answer: 4

Question 13: THRUST: SPEAR

  1. Mangle: Iron
  2. Scabbard: Sword
  3. Bow: Arrow
  4. Fence: Epee

Answer: 4

Read Here: How to Score Good Marks in Exam

Question 14: PAIN: SEDATIVE

  1. Comfort: Stimulant
  2. Grief: Consolation
  3. Trance: Narcotic
  4. Ache: Extraction

Answer: 2

Question 15: LIGHT: BLIND

  1. Speech: Dumb
  2. Language: Deaf
  3. Tongue: Sound
  4. Voice: Vibration

Answer: 1

Question 16: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question 17: Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

  1. 4, Rs. 23
  2. 13, Rs. 17
  3. 15, Rs. 14
  4. 17, Rs. 13

Answer: 2

You Can Also Check: How To Find Study Material Online

Question 18: An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: 3

Question 19: A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

  1. 8
  2. 12
  3. 16
  4. 24

Answer: 1

Question 20: A, B, C, D and E play a game of cards. A says to B, “If you give me three cards, you will have as many as E has and if I give you three cards, you will have as many as D has.” A and B together have 10 cards more than what D and E together have. If B has two cards more than what C has and the total number of cards be 133, how many cards does B have ?

  1. 22
  2. 23
  3. 25
  4. 35

Answer: 3

Must Know: How to Manage Time during Exams

Final Words:

Candidates can practice through eLitmus Mock Test 2018 which is well provided by the team of www.recruitmentinboxx.com. If you have any query related to mock test for eLitmus then you can comment in below section of this page.

You May Also Like To Check This Section

How To Maximize Your Score In ExamHow To Get Rid Of Sleeping While Studying
eLitmus LoginHow To Reduce Negative Marking In Exam
11 Tips To Remember What You Read5 Surprising Habits Of Toppers
How to Improve Your Memory for Studying Ways to Overcome Exam Fear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *