Home / Question Paper / ESIC UDC Previous Year Question Paper | With Answers in Hindi pdf Download

ESIC UDC Previous Year Question Paper | With Answers in Hindi pdf Download

ESIC UDC Previous Year Question Paper

Students, you can prepare for Employee State Insurance Corporation UDC Exam 2018 through ESIC UDC Previous Year Question Paper. You can also download ESIC previous year question paper for UDC from this page.

We are also providing ESIC UDC Previous Year Question Paper with Answers in Hindi on this page. You can also take benefit from these questions. This will surely help you in your exam preparation.

Thing Should Be Kept In Mind:

Employee State Insurance Corporation releases employment notification every year. Huge numbers of candidates applied for these vacancies. This year also corporation has released the vacancy notification and going to conduct examination at various centers.

For getting more information about ESIC UDC Previous Year Question Paper, you need to go through the whole page which is well designed by the team members of www.recruitmentinboxx.com

ESIC UDC Previous Year Question Paper

ESIC Previous Year Question Paper For UDC PDF:

 

ESIC Previous Year Questions for UDC Exam (SET A)Get Here
ESIC Previous Year Questions for UDC Exam (SET B)Get Here
ESIC Previous Year Questions for UDC Exam (SET C)Get Here
ESIC Previous Year Questions for UDC Exam (SET D)Get Here
ESIC Previous Year Questions for UDC Paper IIGet Here
ESIC Previous Year Questions for UDC Paper IIIGet Here
ESIC Upper Division Clerk Exam-2016 PaperGet Here

ESIC UDC Question and Answers:

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Check New & Updated: ESIC Exam Syllabus

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 7: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Do You Know: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question 8: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: 3

Question 9: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500
  5. None of these

Answer: 1

Question 10: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925
  5. None of these

Answer: 4

Question 11: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: 2

Check Here: How to Prepare For Written Exam

Question 12: Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

  1. 6
  2. 6
  3. 18
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Question 13: Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Question 14: That which cannot be corrected

  1. Unintelligible
  2. Indelible
  3. Illegible
  4. Incorrigible

Answer: 4

Question 15: The study of ancient societies

  1. Anthropology
  2. Archaeology
  3. History
  4. Ethnology

Answer: 2

Also Read: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 16: A person of good understanding knowledge and reasoning power

  1. Expert
  2. Intellectual
  3. Snob
  4. Literate

Answer: 2

Question 17: A person who insists on something

  1. Disciplinarian
  2. Stickler
  3. Instantaneous
  4. Boaster

Answer: 2

Question 18: State in which the few govern the many

  1. Monarchy
  2. Oligarchy
  3. Plutocracy
  4. Autocracy

Answer: 2

Question 19: A style in which a writer makes a display of his knowledge

  1. Pedantic
  2. Verbose
  3. Pompous
  4. Ornate

Answer: 1

Check Out: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Question 20: List of the business or subjects to be considered at a meeting

  1. Schedule
  2. Timetable
  3. Agenda
  4. Plan

Answer: 3

ESIC UDC Exam Pattern 2018:

SubjectsNo of QuestionsNo of MarksTime Duration
Numerical Ability 50 50 2 Hours
English Language 50 50
General Intelligence 50 50
General Awareness 50 50

Press Here For ESIC Official Link

Final words:

To know more about ESIC UDC previous year question paper PDF, you need to go through the official Link. You are advised to stay connected with this page www.recruitmentinboxx.com for latest updates.

You May Also Like To Check This Section

ESIC ResultESIC Admit Card
ESIC RecruitmentHow To Reduce Negative Marking In Exam
How To Maximize Your Score In ExamHow To Get Rid Of Sleeping While Studying
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *