Home / Online Test / GRE Practice Test | 2019 Online Free | Practice–Mock–Diagnostic Tests Series

GRE Practice Test | 2019 Online Free | Practice–Mock–Diagnostic Tests Series

GRE Practice Test 2019

With the help of GRE Practice Test, one can analyze their preparation and boost up skills and knowledge to score top marks. We have well designed this page with GRE Diagnostic Tests Series Online Free; go through it, to do well in exams.

Online Free GRE Mock Test Series

GRE Test is a standardized exam through which students will get admission in to graduate-level courses in various reputed universities and colleges. GRE Test score in their admissions processes, so you should prepare and strive well with GRE Practice Test 2019 to perform better in exam

GRE Practice Mock Test

GRE Exam is designed to assess verbal reasoning, quantitative reasoning, critical thinking and analytical writing skills of students. Thus to get admission, you need to master the skills with GRE Practice Test 2019.

Through GRE Practice Series 2019 free you can prepare all important questions asked in the exam. So go through this page of www.recruitmentinboxx.com and try GRE Practice Test 2019 online free.

Check Marking Scheme Here: GRE Exam Pattern

GRE Practice Test

Quantitative Aptitude

Question 1: An error 2% in excess is made while measuring the side of a square. The percentage of error in the calculated area of the square is:

  1. 2%
  2. 02%
  3. 4%
  4. 04%

Answer: 4

Question 2: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. 4991
  2. 5991
  3. 6001
  4. 6991

Answer: 1

Question 3: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 4

Download Reasoning/Maths Syllabus PDF: GRE Syllabus

Question 4: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 2

Question 5: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Question 6: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

Know Here: How To Prepare For GRE

Question 7: The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

  1. 40%
  2. 42%
  3. 44%
  4. 46%

Answer: 3

Question 8: In a shower, 5 cm of rain falls. The volume of water that falls on 1.5 hectares of ground is:

  1. 75 cu. m
  2. 750 cu. m
  3. 7500 cu. m
  4. 75000 cu. m

Answer: 2

Question 9: A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

  1. 145º
  2. 150º
  3. 155º
  4. 160º

Answer: 3

Question 10: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: 2

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 11: Flow : River :: Stagnant : ?

  1. Rain
  2. Stream
  3. Pool
  4. Canal

Answer: 3

Question 12: Paw : Cat :: Hoof : ?

  1. Lamb
  2. Elephant
  3. Lion
  4. Horse

Answer: 4

Question 13: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Key 2. Door 3. Lock 4. Room 5. Switch on

1) 5, 1, 2, 4, 3

2) 4, 2, 1, 5, 3

3) 1, 3, 2, 4, 5

4) 1, 2, 3, 5, 4

Answer: 3

Question 14: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Family2. Community 3. Member 4. Locality 5. Country

1) 3, 1, 2, 4, 5

2) 3, 1, 2, 5, 4

3) 3, 1, 4, 2, 5

4) 3, 1, 4, 5, 2

Answer: 1

START: Logical Reasoning Test

Question 15: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 16: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

Question 17: How many small cubes will be formed ?

GRE Practice Test 2019

  1. 6
  2. 12
  3. 16
  4. 24

Answer: 4

Also Read Out: How to Prepare Maths For Competitive Exams

Question 18: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Answer: 2

Question 19: Which one will replace the question mark ?

GRE Practice Test

  1. 1
  2. 4
  3. 3
  4. 6

Answer: 4

Must Read: How to Prepare Reasoning for Exams

Question 20: Which one of the following is always found in ‘Bravery’?

  1. Experience
  2. Power
  3. Courage
  4. Knowledge

Answer: 3

Question 21: Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

  1. Always
  2. Never
  3. Often
  4. Sometimes

Answer: 2

Must Read: Going For Graduation?- Remember These Things

Importance of GRE Practice Test 2019

Here we have provided benefits of Graduate Record Examination Practice Test so go through it –

  • With the help of GRE Practice Test 2018, one will be familiarize with the pattern of exam
  • Through GRE Online Practice Test, students will prepare all important topics of exam.
  • Students get to know which type of question will be asked in exam so that they can prepared accordingly
  • Sometimes question from GRE Diagnostic Tests Series will be asked in exam
  • Students can improvise their preparation by analyzing their status through GRE Practice Test
  • With practice test of GRE students can enhance their preparation by improving skills and knowledge
  • GRE Practice Test Online includes that questions which is not given in books also.

Press Here For GRE ( Graduate Record Examination ) Official Link

GRE Exam Pattern

Sr. No.SubjectsTime Duration
1Verbal Reasoning2 Hour 30 Minute
2Quantitative Reasoning2 Hour 30 Minute
3Analytical Writing2 Hour 30 Minute

GRE Preparation Material

  • 5 lb. Manhattan Prep GRE Practice Problems
  • The Official Guide to the GRE General Test,3rd Edition by Educational Testing Service or ETS
  • Cracking The GRE, 2018 Edition by Princeton Reviews
  • Manhattan Prep GRE Set of 8 Strategy Guides
  • Barron’s GRE, 22 Edition
  • McGraw-Hill Education Conquering GRE Maths, 3rd Edition
  • GRE Analytical Writing: Solutions to the Real Essay Topic by Vibrant Publishers
  • GRE Vocabulary Flash Cards by Manhattan Prep
  • GRE Prep by Magoosh
  • PowerPrep Practice Tests by ETS – Free

Must Read: Things To Keep In Mind While Buying Books Online

Essential Note

So that’s all about GRE Practice Test 2019 !! For more interesting facts and fetch upcoming latest updates must visit to our site www.recruitmentinboxx.com or bookmark our portal by pressing ctrl+d key.

You May Also Like To Check This Section

Best Career Trends For Indian GraduatesTips to Get 100% Results in Exams
What To Do After Graduation?How To Study While Doing Job
Aptitude Questions And AnswersHow to Manage Time during Exams
How To Find Study Material OnlineGet Rid Of Sleeping While Studying

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *