Home / Question Paper / GRE Sample Papers 2019 | All Sections Practice Model Papers – Download PDF

GRE Sample Papers 2019 | All Sections Practice Model Papers – Download PDF

GRE Sample Papers 2019

Educational Trust Service releases the GRE Sample Papers 2019 and Practice Model Papers of All Sections for the Graduate Record Examination. Candidates who are going to participate in the GRE Entrance Exam must download the GRE Practice Papers PDF from here.

GRE Examination consists of two formats that are GRE General Test and GRE Subject Test. GRE Entrance Exam is conducted to check the test-taker’s overall knowledge and skills for taking up graduate studies in various disciplines.

Download GRE All Sections Sample Papers

Through GRE Sample Papers, candidates will be able to know about the exam pattern and structure of the GRE test. By regularly practicing the GRE Model Papers, candidates will be able to develop a strategy to crack the GRE Exam.

Many contenders participate in the Graduate Record Examination for admission in any foreign university for graduate courses. Candidates who wish to download the latest GRE Sample Papers 2019 can download them from below given links

GRE Sample Papers

GRE Sample Papers Download Link
GRE Quantitative Reasoning Sample PaperGet Here
GRE Verbal Reasoning Sample PaperGet Here
GRE Analytical Writing Sample PaperGet Here
GRE preparation tips: Verbal Reasoning sectionGet Here
GRE preparation tips: Quantitative section
GRE preparation tips: Analytical Writing

GRE Practice Questions with Answers

Ques1: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 71 years

Ques2: An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: Data inadequate

Ques3: There are deer and peacocks in a zoo. By counting heads they are 80. The number of their legs is 200. How many peacocks are there ?

  1. 20
  2. 30
  3. 50
  4. 60

Answer: 60

Check Out Updated: GRE Syllabus

Ques4: A motorist knows four different routes from Bristol to Birmingham. From Birmingham to Sheffield he knows three different routes and from Sheffield to Carlisle he knows two different routes. How many routes does he know from Bristol to Carlisle ?

  1. 4
  2. 8
  3. 12
  4. 24

Answer: 24

Ques5: One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal’s shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?

  1. East
  2. West
  3. North
  4. South

Answer: North

Ques6: If South-East becomes North, North-East becomes West and so on. What will West become?

  1. North-East
  2. North-West
  3. South-East
  4. South-West

Answer: South-East

Want to Know? How To Prepare For GRE

Ques7: Rahul put his timepiece on the table in such a way that at 6 P.M. hour hand points to North. In which direction the minute hand will point at 9.15 P.M.?

  1. South-East
  2. South
  3. North
  4. West

Answer: West

Ques8: A man walks 2 km towards North. Then he turns to East and walks 10 km. After this he turns to North and walks 3 km. Again he turns towards East and walks 2 km. How far is he from the starting point?

  1. 10 km
  2. 13 km
  3. 15 km
  4. None of these

Answer: 13 km

Ques9: The length and breadth of a room are 8 m and 6 m respectively. A cat runs along all the four walls and finally along a diagonal order to catch a rat. How much total distance is covered by the cat?

  1. 10
  2. 14
  3. 38
  4. 48

Answer: 38

Ques10: Choose the word which is different from the rest.

  1. Chicken
  2. Snake
  3. Swan
  4. Crocodile
  5. Frog

Answer: Chicken

Ques11: A father is now three times as old as his son. Five years back, he was four times as old as his son. The age of the son (in years) is

  1. 12
  2. 15
  3. 18
  4. 20

Answer: 15

Check Marking Scheme Here: GRE Exam Pattern

Ques12: If 100 cats kill 100 mice in 100 days, then 4 cats would kill 4 mice in how many days?

  1. 1 day
  2. 4 days
  3. 40 days
  4. 100 days

Answer: 100 days

Ques13: Three friends had dinner at a restaurant. When the bill was received, Amita paid 2/3 as much as Veena paid and Veena paid 1/2 as much as Tanya paid. What faction of the bill did Veena pay ?

  1. 1/3
  2. 3/11
  3. 12/13
  4. 5/8

Answer: 3/11

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Ques14: Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

  1. Islands
  2. Mediators
  3. Archealogy
  4. Aquatic

Answer: Archealogy

Ques15: Some boys are sitting in three rows all facing North such that A is in the middle row. P is just to the right of A but in the same row. Q is just behind of P while R is in the North of A. In which direction of R is Q?

  1. South
  2. South-West
  3. North-East
  4. South-East

Answer: South-East

Importance of GRE Sample Papers 2019

Every year Educational Trust Service releases the Graduate Record Examination Sample Papers to give an idea to the candidates about the GRE Question papers. Through the GRE Sample Papers 2019, you will be able to know the exam pattern and all important questions and concepts. Regularly practicing the GRE Model paper will help you to improve your speed and time management skills and increase your chance of clearing the GRE Entrance Exam with good scores.

Press Here For GRE ( Graduate Record Examination ) Official Link

Final Note

Candidates can collect further information about the GRE Sample Papers and Practice Model Papers by going to this official link. Stay connected with us on this page to get more information and updates. If you have any query regarding above details about GRE Sample Papers 2019, do comment in the below given comment box.

You May Also Like To Check This Section

Best Career Trends For Indian GraduatesTips to Get 100% Results in Exams
What To Do After Graduation?How To Study While Doing Job
Jobs after GraduationHow to Find a Job Online
5 Surprising Habits Of ToppersHow To Find Study Material Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *