Home / Bank Placement Papers / HDFC Bank Placement Papers | Selection Test Sample Question Papers

HDFC Bank Placement Papers | Selection Test Sample Question Papers

HDFC Bank Placement Papers

Housing Development Finance Corporation Bank conducts HDFC Recruitment exam for appointing aspirants for job positions. HDFC Bank Placement Papers & Selection Test Sample Question Papers are well listed on this page.

Housing Development Financial Corporation Bank is one of the leading bank offering banking and financial services. You may download HDFC Bank Placement Papers & practice them on regular basis for best preparation.

HDFC Selection Test Sample Question Papers:

In order to crack written examination, group discussion and the personal interview, you need to prepare well by referring HDFC Selection Test Question Papers. Set a proper time table & allot time to all topics as asked in previous years.

Those desirous to begin their career in banking sector may commence their preparation by referring Housing Development Finance Corporation Bank Placement Papers. We the team of www.recruitmentinboxx.com is listing all details about Placement Papers on this page.

HDFC Bank Placement Papers

Ques 1: In which state the First Mega Food Park Inaugurated recently?

  1. Maharashtra
  2. Kerala
  3. Tamil Nadu
  4. Bihar

Ans: 1

Ques 2: What is the India’s GDP growth rate forecast for year 2018, as per latest report by Moody’s Investors Service?

  1. 6 %
  2. 7 %
  3. 5 %
  4. 8 %

Ans: 1

Get Here: Bank Exam Preparation Tips

Ques 3: Which Indian lake becomes the largest habitat of Irrawaddy dolphins in the world?

  1. Bhojtal, Madhya Pradesh
  2. Pulicat, Tamil Nadu
  3. Wular, Jammu and Kashmir
  4. Chilika, Odisha

Ans: 4

Ques 4: Which state cricket team has won the 2018 Vijay Hazare trophy?

  1. Saurashtra
  2. Karnataka
  3. Maharashtra
  4. Hyderabad

Ans: 2

Ques 5:  Which state CM announces five lakh rupees health-cum-life insurance scheme for farmers?

  1. Uttar Pradesh
  2. Telangana
  3. Maharashtra
  4. Punjab

Ans: 2

Check Here: Bank Previous Year Papers

Ques 6: Nokia, Audi and this network company working in collaboration with Berlin-based space exploration scientists to launch 4G mobile network in the moon.

  1. Idea
  2. Aritel
  3. Vodafone
  4. Jio

Ans: 3

Ques 7: This bank has ties up with Celebrus Capital for online trading services, recently.

  1. Lakshmi Vilas Bank
  2. Tamilnad Mercantile Bank
  3. RBL Bank
  4. Catholic Syrian Bank

Ans: 4

Ques 8: Government starts process to build India’s first defence ‘Quad’ by linking four cities of which state?

  1. Kerala
  2. Tamilnadu
  3. Karnataka
  4. Andra Pradesh

Ans: 2

Do You Know: How to Prepare for Bank exam

Ques 9: Which bank Hikes Lending Rate To 8.15% recently?

  1. Axis Bank
  2. State Bank of India
  3. Canara Bank
  4. Yes Bank

Ans: 2

Ques 10: Which department launches an idea of SRIJAN, recently?

  1. Indian Navy
  2. Indian Police
  3. Indian Railways
  4. Indian Airforce

Ans: 3

HDFC Bank Selection Test Sample Question Papers

Question 1. Praveen Kumar Tripathi took over as the Chief Secretary of which of the following governments on 4 April 2011?

  1. Delhi Government
  2. Haryana Government
  3. Uttar Pradesh Government
  4. Uttarakhand Government

Answer: Delhi Government

Must Check: Bank Previous Year Papers

Question 2. Which of the following companies bought the Pringles brand from Procter & Gamble Co for $1.5 billion?

  1. Diamond Foods Inc
  2. PepsiCo’s Frito-Lay
  3. Emerald Nuts
  4. Kettle Potato Chips

Answer: Diamond Foods Inc

Question 3. The Basic Customs Duty exemption was proposed to be extended to which of the following sectors?

  1. art and antiquities for exhibition or display in private art galleries
  2. Cinematographic film, factory-built ambulances
  3. syringes and needles
  4. agricultural machinery

Answer: art and antiquities for exhibition or display in private art galleries

Question4. Which super luxury carmaker on 7 April 2011 unveiled Continental GT sedan in India?

  1. Ferrati
  2. Bentley
  3. Maybach
  4. Maserati

Answer: Bentley

You Can Also Check: Bank Exam Coaching Institutes

Question5. What amount of money was allocated for Bharat Nirman?

  1. 1000 crore
  2. 58000 crore
  3. 55438 crore
  4. 14362 crore

Answer: 58000 crore

Question6. Which of the following Indian cricket is the most heavily insured player for the forthcoming Indian Premier League (IPL) 4 T-20 tournament which begins on 8 April 2011?

  1. Sachin Tendulkar
  2. Yuvraj Singh
  3. M S Dhoni
  4. Virender Sehwag

Answer: M S Dhoni

Question7. Who defeated Tamarine Tanasugarn on 15 Feb 2010 to retain the Pattaya Open title?

  1. Vera Zvonareva of Russia
  2. Sabine Lisicki of Germany,
  3. Ayumi Morita of Japan
  4. Kimiko Date Krumm of Japan

Answer: Vera Zvonareva of Russia

Question8. When is the National Youth Day observed?

  1. January 14
  2. February 14
  3. August 31
  4. January 12

Answer: January 12

Hit Here For: Bank Interview Questions and Answers

Question9. The Union Budget for 2011-12 proposed lowering of qualifying age for tax relief for senior citizens from 65 years to _?

  1. 55
  2. 58
  3. 60
  4. 62

Answer: 60

Question10. What is Tejas?

  1. Spacecraft
  2. Missile
  3. Submarine
  4. Light combat aircraft+

Answer: Light combat aircraft

Question11. Mr. Rahul spends 30% of his monthly salary on domestic expenses.  He spends respectively 20% and 10% of the remaining salary on education of children and conveyance. Of the remaining amounts now he spends respectively 20% and 30% on entertainment and maintenance of house.  He saves Rs. 5512.50. what is the monthly salary of Mr. Rahul?

  1. 22,500
  2. 20,000
  3. 25,000
  4. 24,500

Answer: Rs. 22,500

Check Out Here: Bank Exam Study Material

Question12. The ratio of the present ages of Suman and Renu is 5: 7 respectively.  Four years hence the ratio will become 3: 4 respectively.   What is the present age of Renu in years?

  1. 28
  2. 24
  3. 20
  4. 21

Answer: 28

Question13. A sample of milk contains 5% water.  What quantity of pure milk should be added to 10 liters of milk to reduce the water content to 2%?

  1. 5 liters
  2. 7 litres
  3. 15 litres
  4. 12 litres

Answer: 15 litres

Free Online Bank Test Series

Bank Computer Knowledge QuestionTake Test
Bank General Awareness QuizTake Test
Bank Quantitative AptitudeTake Test
Bank English Grammar QuizTake Test
Bank Reasoning QuizTake Test

Question14. The difference between the compound interest and the simple interest on a certain sum of money at 5% per annum for 2 years is Rs. 1.50.   Find the sum.

  1. 800
  2. 1200
  3. 400
  4. 600

Answer: Rs. 600

Question15. A, B and C contract a work for Rs. 550.  Together A and B are supposed to do 7/11th of the work.  How much does C get?

  1. 270
  2. 200
  3. 310
  4. 175

Answer: Rs. 200

Question16. If water is called food, food is called drink, drink is called blue, blue is called red, red is called white and white is called brown, then what is the colour of blood?

  1. Blue
  2. Red
  3. Brown
  4. White

Answer: White

Check Here: Bank Exam Pattern

Question17. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group.  Which is the one that does not belong to that group?

  1. Earth
  2. Moon
  3. Saturn
  4. Pluto

Answer: Moon

Question18. In a certain code language DESERT is written RTSEDE.  How will the word FAULTS the written in that code language?

  1. TSULFA
  2. AFLUST
  3. LUAFST
  4. UAFSTL

Answer: TSULFA

Question19. How many meaningful English word can be formed by using the second, the fifth, the seventh and the tenth letters of the word APPROPRIATION, each only once, but in different sequence ?

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. None of these

Answer: One

Get Detailed: Bank Exam Syllabus

Question20. In a certain code language, the word ENQUIRY is written as YRIUQNE.   How will the word REQUIRE be written in the code language?

  1. QERUERI
  2. REQUERI
  3. ERIUQER
  4. IREUQER

Answer: ERIUQER

HDFC Bank Placement Papers:

Housing Development Finance Corporation Bank is one of the premier banks headquartered in Mumbai, Maharashtra. It conducts recruitment exam for appointing aspirants for various posts like Relationship Manager, Trade Sales Manager & others.

Candidates who have enrolled for HDFC Bank 2018 Exam may begin their preparation by taking help from HDFC Bank Placement Papers. After qualifying all rounds of selection, eligible aspirants will be placed for job positions.

Final Note:

HDFC Bank Placement Papers/ Housing Development Finance Corporation Bank Placement Papers as well as Selection Test Sample Question Papers will guide a lot in preparation. You may bookmark our portal for receiving more updates about latest vacancies & others.

You May Also Like To Check This Section

HDFC Bank SalariesHDFC Jobs
Top 25 Bank Interview QuestionsCareer in Banking Sector In India
How To Get A Bank Job In IndiaLatest Bank Jobs
Latest Private Bank JobsDirect Recruitment in Private Banks

One comment

  1. sir i like it yourjob i am interested my con. no9136164200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *