Home / Formulas / Height and Distance Questions and Answers | MCQ, Trigonometry Examples

Height and Distance Questions and Answers | MCQ, Trigonometry Examples

Height and Distance Questions and Answers

In competitive exam, one section is of quantitative aptitude. Those preparing for this section may refer Height and Distance Questions and Answers from here. We are providing Height and Distance MCQ along with Examples of Trigonometry.

In SSC CGL Tier 1 & Tier 2 Exam, Height and Distance Questions and Answers are asked.  To score well in this section, go through Height and Distance Questions and Answers PDF. Plan your preparation by taking assistance from these questions.

Height and Distance MCQ Questions and Answers:

Trigonometry is one of the important chapters for upcoming SSC & Railways Exam 2018. At first step, you may learn basics of this topic by referring Height and Distance Questions and Answers from here.

To collect more details about Height and Distance Questions and Answers & MCQ Trigonometry questions, go through this page designed by team members of www.recruitmentinboxx.com

Height and Distance Questions and Answers

Ques 1: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Ans: 4

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Ques 2: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Ans: 3

Ques 3: The angle of elevation of the sun, when the length of the shadow of a tree 3 times the height of the tree, is:

  1. 30º
  2. 45º
  3. 60º
  4. 90º

Ans: 1

Ques 4: A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 45º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

  1. 9 units
  2. 3√3 units
  3. Data inadequate
  4. 12 units

Ans: 3

Read Out: How to Prepare Maths For Competitive Exams

Ques 5: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Ans: 4

Ques 6: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Ans: 3

Ques 7: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Ans: 3

Ques 8: Guddi was standing on a road near a mall. She was 1000m away from the mall and able to see the top of the mall from the road in such a way that top of the tree, which is in between her and the mall, was exactly in line of sight with the top of the mall. The tree height is 10m and it is 20m away from Guddi. How tall is the mall?

  1. 5 m
  2. 450 m
  3. 470 m
  4. 495 m

Ans: 3

Get Here: Aptitude Questions And Answers

Ques 9: A tree is cut partially and made to fall on ground. The tree however does not fall completely and is still attached to its cut part. The tree top touches the ground at a point 10m from foot of the tree making an angle of 30°. What is the length of the tree?

  1. 103 m
  2. 10/3 m
  3. (2 – 1)/10 m
  4. 10/2 m

Ans: 2

Ques 10: Two houses are in front of each other. Both have chimneys on their top. The line joining the chimneys makes an angle of 45° with the ground. How far are the houses from each other if one house is 25m and other is 10m in height?

  1. 18 m
  2. 12 m
  3. 5 m
  4. 15 m

Ans: 4

Ques 11: A and B are standing on ground 50 meters apart. The angles of elevation for these two to the top of a tree are 60° and 30°. What is height of the tree?

  1. 503 m
  2. 25/3 m
  3. 253 m
  4. 25/(3-1) m

Ans: 3

Ques 12: Ramesh and Suresh’s mud forts have heights 8cm and 15 cm. They are 24 cm apart. How far are the fort tops from each other?

  1. 31 cm
  2. 24 cm
  3. 25 cm
  4. 5 cm

Ans: 3

Choose Best institutes For Study: Best Institutes for Mathematics

Ques 13: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 2 m
  2. 2 m
  3. 2 m
  4. 2 m

Ans: 1

Ques 14: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 200 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 306 m
  2. 321 m
  3. 346 m
  4. 377 m

Ans: 3

Ques 15: From the foot and the top of a building of height 230 m, a person observes the top of a tower with angles of elevation of b and a respectively. What is the distance between the top of these buildings

  1. 600 m
  2. 650 m
  3. 700 m
  4. 750 m

Ans: 2

To Get Latest Updates Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Note:

This is all about Height and Distance Questions and Answers. Stay tuned with us at www.recruitmentinboxx.com for getting more updates about government jobs etc.

You May Also Like To Check This Section

Venn Diagram Questions And AnswersHow to Solve Calendar Problems 
Alligation and Mixture ProblemsSurface Area and Volume Questions
Cylinder Volume FormulaProfit Percentage Important Formulas
Problems on Compound InterestCompound Interest Formula 
Permutation And CombinationTime and Work
Ratio & ProportionImportant Discount Formula
Profit and Loss FormulasCylinder Volume Formula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *