Home / Placement Papers / HSBC Placement Papers Download Solved Questions PDF Paper Pattern Online

HSBC Placement Papers Download Solved Questions PDF Paper Pattern Online

HSBC Placement Papers

In order to crack HSBC Recruitment Exam, you may refer HSBC Placement Papers. Those seeking for HSBC Placement Papers online PDF may download it from here. Get HSBC Solved Questions along with Paper Pattern.

HSBC Placement Papers are best resource for preparation point of view. You may practice important questions from HSBC Placement Paper. It will help you in knowing HSBC Exam Pattern also.

Why to refer HSBC Placement Papers?

HSBC Interview Questions And Answers/ HSBC Placement paper will assist you in understanding level of questions asked in paper. You may also download Placement Papers in PDF Form.

Here on the below section of this page we the team of www.recruitmentinboxx.com is providing you HSBC Latest Placement Papers With Answers. These Placement Papers will assist you in best preparation.

HSBC Placement Papers

HSBC Paper Pattern:

Section No of Questions
Aptitude20
Mental Ability15
Verbal ability20
Technical20
Total75

HSBC Placement Papers with Answers

Question 1: Which two are same 2345123, 1234321, 234123, 3213211

  1. 1st and 2nd are same
  2. 2nd and 3rd are same
  3. 3rd and 4th are same
  4. no two are same

Answer: 4

Question 2: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Have a look: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 3: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question 4: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Question 5: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Question 6: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Get Here All: Bank Placement Papers 

Question 7: Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: 2

Question 8: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: 3

Question 9: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500
  5. None of these

Answer: 1

Question 10: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925
  5. None of these

Answer: 4

Check Out: IT Companies Placement Papers

Question 11: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  • 5 years
  • 4 years
  • 5 years
  • 5 years

Answer: 2

Question 12: Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

  1. 6
  2. 6
  3. 18
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Question 13: A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:

  1. 5%
  2. 8%
  3. 12%
  4. 15%

Answer: 3

Question 14: What will be the ratio of simple interest earned by certain amount at the same rate of interest for 6 years and that for 9 years?

  1. 1 : 3
  2. 1 : 4
  3. 2 : 3
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 3

Get List Of: Bank Exam Coaching Institutes

Question 15: A certain amount earns simple interest of Rs. 1750 after 7 years. Had the interest been 2% more, how much more interest would it have earned?

  1. 35
  2. 245
  3. 350
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 4

Question 16: Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error

Answer: 1

Question 17: (solve as per the direction given above)

  1. An Indian ship
  2. laden with merchandise
  3. got drowned in the Pacific Ocean.
  4. No error.

Answer: 3

Question 18: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: 4

Question 19: EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Know Here: How to Prepare for Bank Exam

Question 20: VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: 1

Question 21: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 22: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 23: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 24: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer: 2

Read Out: Bank Exam Preparation Tips

Question 25: Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

  1. Tennis
  2. Volleyball
  3. Basketball
  4. Cricket

Answer: 2

Question 26: Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on

  1. May 8
  2. May 18
  3. June 8
  4. June 18

Answer: 1

Question 27: Gravity setting chambers are used in industries to remove

  1. SOx
  2. NOx
  3. suspended particulate matter
  4. CO

Answer: 3

Get Here Complete: Bank Exam Study Material

Question 28: Union Minister of State for Atomic Energy for Space is ___________

  1. Piyush Goyal
  2. Jitendra Singh
  3. K. Singh
  4. Maneka Gandh

Answer: 2

Question 29: New TRAI (Telecom Regulatory Authority of India) Chairman is _________

  1. S. Sharma
  2. V. Chowdary
  3. Prashant Pathrabe
  4. Prof Sanghmitra Bandyopadhyay

Answer: 1

Question 30: “Father of Indian Missile Science” is ______

  1. J. Abdul Kalam
  2. K. Iyengar
  3. Raman
  4. Sir Jagadish Chandra Bose

Answer: 1

Press Here For HSBC Placement Papers PDF

HSBC Interview Questions

  • Tell me something about yourself?
  • Why does this role interest you? Or why have you applied for this job?
  • Why do you think should we take you for this job?
  • What motivates you at work?
  • Why do you want to leave your present job or why did you leave your last job?
  • What is your greatest strength?
  • What is your greatest weakness?
  • What is your greatest achievement?
  • Where do you see yourself 5 years from now?
Bank Preparation Material
Top 25 Bank Interview QuestionsBank Interview Questions and Answers

HSBC Placement Papers:

You may practice HSBC Placement Papers Questions and score well in paper. At first stage, you need to score well in written test. Aptitude, Mental Ability, Verbal ability & Technical are among the main subjects in written test.

Those who qualify written test are invited for next stage of selection i.e. Interview. You may refer these placement papers which are well provided on this page. Stay tuned with us for knowing more updates.

Note:

We have listed all details about HSBC Placement Papers. To gain more information about HSBC Placement Paper Pattern & others, stay tuned with us at www.recruitmentinboxx.com For any sort of query, ask in comment box placed below. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline.

You May Also Like To Visit This Section

HSBC RecruitmentHSBC Bank Salary In India
Best Jobs In IndiaPrivate Bank Jobs
Bank Previous Year PapersPublic Sector Banks In India
Latest Bank JobsHow To Get A Bank Job In India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *