Home / Interview Tips / IBM HR Interview Questions with Answers | Technical/HR Round Ques

IBM HR Interview Questions with Answers | Technical/HR Round Ques

IBM Interview Questions

IBM is an American Multinational Technology Company and if you want to get job in this company then you need to crack the Interview. Here are some examples of previous IBM Interview Questions for Technical / HR Round for Graduate Schemes. An interview is a conversation where questions are asked by manager and answers are given by applicants. Most IBM Interviews are competency-based, concentrating on the applicant’s past history and inspiration for applying. The best method to get ready for an interview is to take the time to review the most important IBM Interview Ques you will most likely be asked.

Interviewers will have your Curriculum Vitae with them at the time of interview, so make sure you know it inside-out and can involved on anything you have noted on it. Your interviewers will very likely Google you earlier, so make sure that all the details displayed on any social media or networking sites attracts you in a positive light and is consistent with your Curriculum Vitae. Check the below section of this page of www.recruitmentinboxx.com and get the IBM Interview Questions And Answers.

IBM Interview Questions

IBM Technical Interview Questions

Question 1: Explain the physical topology of Virtual Infrastructure 3 Data Centre?

Question 2: How do you configure Clusters, Hosts, and Resource Pools in VI3?

Question 3: What are resource pools & whats the advantage of implementing them?

Question 4: Explain why Vmware ESX Server is preferred over Virtual Server or Workstation for enterprise implementation?

Question 5: In what different scenarios or methods can you manage a VI3 ?

Question 6: Explain the difference between access through Virtual Infrastructure Client (vi client), Web access, Service Console access (SSH)?

Question 7: Explain advantages or features of Vmware Virtual Machine File System (VMFS)?

Question 8: What are the types of datastores supported in ESX3.0?

Question 9: How can you configure these different types of datastores on ESX2.5?

Question 10: What is Vmware Consolidate Backup (VCB)? Explain your work exposure in this area?

Question 11: How do you configure Vmware Virtual Centre Management Server for HA & DRS? What are the conditions to be satisfied for this setup?

Question 12: Explain your work related to below terms: VM Provisioning: Alarms & Even Management: Task Scheduler: Hardware Compatibility List:

Question 13: What SAN or NAS boxes have you configured VMware with? How did you do that?

Question 14: What kind of applications or setups you have on you Virtual Machines?

Question 15: Have you ever faced ESX server crashing and Virtual Centre Server crash? How do you know the cause of these crashes in these cases?

Get Here: IBM Placement Papers

IBM HR Interview Questions

Question 1: Don’t you feel that you are overqualified for the role?

Question 2: How would you compensate for your lack of experience?

Question 3: What do you look in a boss?

Question 4: Have you ever helped resolve a dispute among others?

Question 5: What position do you see yourself in when working in a team for a project?

Question 6: What are your personal work rules? What has been your most disappointing moment in a professional environment?

Question 7: Tell me about the most fun you have had on the job.

Question 8: Do you have any questions for me?

Expert Guide: Best Techniques To Crack Interview

IBM Interview Questions For Experienced Java

Question 1: What is Difference between interface and abstract class?

Answer:

  • Interface and Abstract class both are looks similar from declaration point of view.
  • The major difference is for implementing multiple inheritance you need interface, because java does not support multiple inheritance.
  • All methods and variables of interface are public.

Question 2: Can you write final method in interface?

Answer: No, because interface methods do not have body. It needs to be implementing in implemented class.

Question 3: Difference between synchronized block and synchronized method?

Answer: Synchronized Method defines a self contained block and its easy to handle in multi-threaded environment. Both act as similar; there is no major advantage over each other. The difference is that a synchronized block can choose which object it synchronizes on. A synchronized method can only use ‘this’ (or the corresponding Class instance for a synchronized class method).

Question 4: Difference between String and String Buffer class?

Answer:  String is immutable, but String Buffer is not. String Buffer used to represent characters that can be modified.  String Buffer is faster when performing concatenations. This is because when you concatenate a String, you are creating a new object (internally) every time since String is immutable.

Question 5: Difference between method overloading and overriding?

Answer:  Both are concept of polymorphism. Method overloading is a form of static binding. Method overriding is a form dynamic binding. Overloading is applied in single class, but overriding is applicable for inherited class. Method overloading is always specific to method signature. It defines number of parameter, type of parameter and sequence of parameter.

Do you Know? You Will Be Rejected If You Reply These 5 Answers

IBM Interview Questions For Freshers

Question 1: Tell me about yourself

Answer: It is the most often asked question in interviews and also the trickiest question. Start by telling why you are well qualified for the position. Remember, always match your educational & experience qualification to what the interviewer is looking for. In other words you should give information what the interviewer is looking for. Be careful that it should not seem rehearsed.

Question 2: What are your greatest strengths?

Answer:  Number of answers are good to give, but in positive manner. Some good instances are: About your problem solving skills, ability to work hard, professional expertise, leadership skills, positive attitude etc.

Question 3: Why did you leave your last job?

Answer:  Always answer in a positive manner regarding reason. Never talk negatively or badly about your previous organization. If you do, you will cut a sorry figure. Give suitable reasons for leaving last job.

Question 4: Describe your management style?

Answer: Tell about some common labels as progressive or consensus etc. can have several meanings or descriptions depending on which management expert you listen to. The situational style is safe, and fits to all.

Question 5: Are you a team player?

Answer:  Of course, I’m a team player. Always say this and should have examples ready. Tell that you often perform for the good of the team rather than mean is good evidence of your team attitude.

Do You Know: Difference Between Resume, CV & Bio-Data

Important Note:

Aspirants can subscribe our free email service for getting career related updates directly in your mailbox. Aspirants can join us on Facebook and Google Plus to get latest details regarding IBM Interview Questions. We will send all information your Facebook wall. If you guys have any query regarding IBM Company Interview Questions, then feel free to write us in below comment section.

You May Also Like To Check This Section:

9 Tips To Be More Professional at WorkTips To Use Social Media For Job Search
Why Should We Hire YouHow to Dress For an Interview
Latest Private JobsLatest Jobs For Freshers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *