Home / Placement Papers / IBM Placement Papers With Solution (Technical & Aptitude) Download PDF

IBM Placement Papers With Solution (Technical & Aptitude) Download PDF

IBM Placement Papers

Candidates, Have You determined To accomplish Your Goals For IBM Recruitment, Hurry Up Catch Your Goals…Start Your Preparation With Latest IBM Placement Papers With Solution!!! You can also download IBM Question Paper (Technical & Aptitude) in PDF format through this page.

Organization has published IBM Paper Pattern and IBM Latest Placement Papers for Freshers with Answers. And IBM Placement Papers Number Series are the best way of learning for the examinations. So, don’t wait anymore and access below stated link for IBM Placement Papers Download.

IBM Placement Papers With Solution

In order to get jobs in IBM which is an American multinational technology company that was established in 1911 can download Previous Year IBM Placement Papers. It will be helpful to the candidates who are going to appear in the recruitment exam. Aspirants who will qualify the recruitment exam will be eligible for the further selection procedure that is personal interview.

Aspirants you can acquire IBM Placement Questions and Answers based on Technical & Aptitude easily from here. Besides this, you can also obtain some Technical interview questions from the downwards section. More information related to the IBM Placement Papers can be obtained from this page of www.recruitmentinboxx.com. Go and grab it all…!

Direct Link To Download: IBM Placement Papers PDF

IBM Aptitude Test Previous Placement PapersDownload PDF
IBM GBS Placement PapersDownload PDF
IBM Technical Placement PapersDownload PDF
IBM Aptitude Placement Papers With Solution

Download PDF

IBM Placement Paper Pattern:

Candidates who are participating in the written exam can go through the IBM test pattern. The test pattern for the IBM written exam is as follows:

SectionNo. Of QuestionsTime Limit
No.Series1836-38 min
Quant1836-38 min
Eng Lang + Grammar2220 min
Total58100 min
  •  Total time allotted to complete the written exam is 100 minutes.
  • There is no additional deduction of marks for the wrong attempted answers that there will be no negative marking.
  • Time allotted to complete Verbal Ability is 20 minutes.
  • Number series & Quantitative Ability section comprises of 18 questions and aspirants have to complete this section within 36 to 38 minutes.
  • Total of the exam is 58 minutes.

Apply Now For !! IBM Recruitment

IBM Placement Question & Answer

Question 1: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Question 2: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question 3: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: 2

Question 4: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: 3

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 5: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Question 6: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 7: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: 2

Question 8: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Question 9: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: 2

Question 10: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 3

Also Know Here: How To Study While Doing Job

IBM Placement Papers

Question 1: The workers are hell bent at getting what is due to them.

  • hell bent on getting
  • hell bent for getting
  • hell bent upon getting
  • No improvement

Answer: 3

Question 2: When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  • into crushing
  • in crushing
  • without crushing
  • No improvement

Answer: 2

Question 3: The record for the biggest tiger hunt has not been met since 1911 when Lord Hardinge, then Viceroy of India, shot a tiger than measured 11 feet and 6 inches.

  • improved
  • broken
  • bettered
  • No improvement

Answer: 2

Question 4: his powerful desire brought about his downfall.

  • His intense desire
  • His desire for power
  • His fatal desire
  • No improvement

Answer: 2

Read Also: How To Prepare English For Competitive Exams

Question 5: Will you kindly open the knot?

  • untie
  • break
  • loose
  • No improvement

Answer: 1

Question 6: He sent a word to me that he would be coming late.

  • sent word
  • had sent a word
  • sent words
  • No improvement

Answer: 1 

Question 7: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  • with
  • over
  • on
  • round

Answer: 3

Question 8: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  • avidly
  • admiringly
  • thoughtfully
  • earnestly

Answer: 1

Question 9: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  • 120
  • 121
  • 122
  • 123

Answer: 2

Question 10: The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:

  • 625
  • 630
  • 640
  • 650

Answer: 1

Get Here: Aptitude Questions And Answers

Question 11: There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

  • 2160
  • 3120
  • 3972
  • 6240

Answer: 3

Question 12: What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

  • 2.04
  • 3.06
  • 4.80
  • 8.30

Answer: 1

Question 13: The compound interest on Rs. 30,000 at 7% per annum is Rs. 4347. The period (in years) is:

  • 2
  • 5
  • 3
  • 4

Answer: 1

Question 14: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

  • 35
  • 36
  • 45
  • 54

Answer: 4

Question 15: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

  • 9
  • 11
  • 13
  • 15

Answer: 4

Check Here: How to Prepare Reasoning for Exams

Question 16: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

  • 3
  • 4
  • 9
  • Cannot be determined

Answer: 2

Question 17: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

  • 4
  • 8
  • 16
  • None of these

Answer: 2

Question 18: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  • 18
  • 24
  • 42
  • 81

Answer: 2

Question 19: The sum of the digits of a two-digit number is 15 and the difference between the digits is 3. What is the two-digit number?

  • 69
  • 78
  • 96
  • Cannot be determined

Answer: 4

Question 20: The sum of the squares of three numbers is 138, while the sum of their products taken two at a time is 131. Their sum is:

  • 20
  • 30
  • 40
  • None of these

Answer: 1

Check Upcoming Opportunities: Latest Jobs For Freshers

IBM Interview Questions:

Technical Questions:

  • What do you mean by indexing and why do we need it?
  • What are the things that you should remember while making an interface?
  • What is DES and what are its strength and weakness?
  • Give some advantages of MYSQL in comparison to Oracle?
  • Give some uses of synonyms.
  • What are the ways to handle runtime errors in C++?

HR Interview Questions:

  • Don’t you feel that you are overqualified for the role?
  • How would you compensate for your lack of experience?
  • What do you look in a boss?
  • Have you ever sorted out the dispute between others?
  • At what position you find yourself while working in a team?
  • How long would you like to work for us if appointed?

Read More: IBM HR Interview Questions with Answers

Final Words:

Candidates must visit the web portal that is www.recruitmentinboxx.com regularly to receive latest updates regarding IBM Placement Papers. You can get all latest notification directly in your mail box by subscribing our free email section. Aspirants can also join us on Facebook or Google plus. We will send you the latest updates on your Facebook wall about IBM Placement Papers.

You May Also Like To Check This Section

Latest Walkin JobsMore Government Jobs
How to Find a Job OnlineLatest Private Jobs
Tips to Succeed in GDGet Free Job Alerts On Mail
8 Courses, Draws Salary In MillionsBest Companies To Work For In India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *