Home / Online Test / IBPS Clerk Mock Test | Online Test Series | Practice Sets | Question/Ans

IBPS Clerk Mock Test | Online Test Series | Practice Sets | Question/Ans

IBPS Clerk Mock Test

Candidates, who are going to appear in Indian Banking Personnel Selection Clerk examination, may target any Clerk Exam with the help of IBPS Clerk Mock Test. Here on this page you can get Online Test Series/ Practice Sets free of cost.

To get qualifying marks in Bank Clerk examination applicants need better preparation. With the help of IBPS Clerk Mock Test Question/Ans you can examine your knowledge by testing yourself.

IBPS Clerk Free Mock Test

Every year Indian Banking Personnel Selection conducts written examination for recruitment of eligible candidates on the post of Clerk. Huge number of applicants appears for the examination with the intention to get recruited on respective post.

IBPS Clerk 2018 exam comprises Verbal Ability, Reasoning, Numerical Ability and General Awareness. So you have to prepare for every section equally if you want to crack the examination with good marks.

For preparation you can getIBPS Clerk Mock Test 2018 from the below section of this page, which is well tailored by the team of www.recruitmentinboxx.com

IBPS Clerk Mock Test

Here below we are providing IBPS Clerk Question/Ans, you must test yourself by answering the questions. Please have a look:

Ques: 1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Check Out: IBPS Clerk Sample Paper

Ques: 2. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Ques: 3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Ques: 4. Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Get Complete Detailed: IBPS Clerk Syllabus

Ques: 5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Ques: 6. Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Ques: 7. FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: 2

Must Check: IBPS Clerk Previous Year Question Paper

Ques: 8. Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: 1

Ques: 9. Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: 1

Ques: 10. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

  1. 1967
  2. 1968
  3. 1958
  4. 1922

Answer: 1

Ques: 11. Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

  1. 2
  2. 4
  3. 7
  4. 1

Answer: 3

You Can Also Check: Best IBPS Clerk Books

Ques: 12. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?

  1. 52
  2. 56
  3. 96
  4. 128

Answer: 2

Ques: 13. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Answer: 2

Ques: 14. Look at this series: 201, 202, 204, 207, … What number should come next?

  1. 205
  2. 208
  3. 210
  4. 211

Answer: 4

Get Updated: IBPS Clerk Exam Pattern

Ques: 15. Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

  1. 404
  2. 414
  3. 420
  4. 445

Answer: 1

Ques: 15. Owing to the acute power shortage, the people of our locality have decided to ……

  1. dispense with other non-conventional energy sources
  2. resort to abundant use of electricity for illumination
  3. off-switch the electrical appliance while not in use
  4. explore other avenues for utilising the excess power
  5. resort to use of electricity only when it is inevitable

Answer: 5

Ques: 16. He has no money now ……

  1. although he was very poor once
  2. as he has given up all his wealth
  3. because he was very rich once
  4. because he has received huge donation
  5. because he was very greedy about wealth

Answer: 2

Ques: 17. He is so lazy that he ……

  1. cannot depend on others for getting his work done
  2. cannot delay the schedule of completing the work
  3. can seldom complete his work on time
  4. dislike to postpone the work that he undertakes to do
  5. always help others to complete their work

Answer: 3

Check Also: Study Tips to Crack IBPS Clerk Exam

Ques: 18. Dinesh is as stupid as he is lazy means ……

  1. Dinesh is stupid because he is lazy
  2. Dinesh is lazy because he is stupid
  3. Dinesh is either stupid or lazy
  4. Dinesh is hardly stupid but he is lazy
  5. Dinesh is equally stupid and lazy

Answer: 5

Ques: 19. Practically, very little work could be completed in the last week as it was ……

  1. full of working days
  2. a very hectic week
  3. full of holidays
  4. a very busy week
  5. loaded with work

Answer: 3

Ques: 20. Because he believes in democratic principles, he always ……

  1. decides all the matters himself
  2. listen to others views and enforces his own
  3. shown respect to others opinions if they match his own
  4. reconciles with the majority views and gives us his own
  5. imposes his own views on others

Answer: 4

Press Here for IBPS Official Link

Note:

We hope that all the details about IBPS Clerk Mock Test mentioned on this page will be helpful for you. You may stay in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Check This Section

IBPS Clerk RecruitmentIBPS Clerk Eligibility Criteria
IBPS Clerk Score CardIBPS Clerk Result
IBPS Clerk Admit CardIBPS Clerk Salary
How to Fill Bank Preferences in IBPS ClerkIBPS Clerk Notification

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *