Home / Preparation Tips / IBPS Online Mock Test 2018 Practice Online Speed Test IBPS PO/Clerk/SO

IBPS Online Mock Test 2018 Practice Online Speed Test IBPS PO/Clerk/SO

IBPS Online Mock Test

Candidates who are going to participate in IBPS exam are advised to get prepare from IBPS Online Mock Test given here on this page. Institute of Banking Personnel selection has all set to conduct IBPS online exam for the post of PO/Clerk/SO. Graduated contenders may apply for IBPS PO, IBPS clerk or IBPS SO (Specialist Officers) according to their interest. Candidates who are preparing for this examination, they should practice from IBPS online speed test which helps to increase speed of calculation and download IBPS Mock Test PDF through online mode by visiting its main internet site. You may get more information related IBPS Online Mock Test 2018 by going through this page.

Highlights of the page

IBPS online Mock Test Paper for PO IBPS online  Mock Test Paper for clerk  
IBPS Mock Test Paper for SO Significant Note

Institute of Banking Personnel selection recruits eligible candidates based on IBPS Pre exam, IBPS mains exam, group discussion and the interview. You have to attempt objective type questions, multiple choice questions and general knowledge questions. The question paper consist multiple choice questions from where you have to select one right answer and you will be gifted one mark. There is negative marking also applied for attempt wrong answer of 0.25 and No marks will deduct on blank Question. If, you want to collect more information regarding IBPS Online Mock Test 2018 then you have to go beneath segment of this page which is www.recruitmentinboxx.com

IBPS Online Mock Test

Candidates who want to make their career in banking sector they need to qualify in this examination. Today scenario, Online Speed Test is a best method for enhancing and practicing for any competition exam. We are giving Subject vise Question and Answers for the Practice of applicants who are participating in IBPS PO, Clerk, and Specialist Officer (SO) Exam. You may check Practice Online Speed Test for IBPS PO / Clerk / SO on a below section on this page which is very is very useful for you, let’s Have a look….!

IBPS PO Reasoning Mock Test:

Candidates who are going to prepare for IBPS examination are advised to get start preparation from IBPS Mock Test 2018. Here, we have provided IBPS Mock Test for Po from students may practice very easily and able to get qualifying marks in examination. There is facility on main site of the organization to like IBPS Mock Test Online for Po where you can easily analyze preparation. So, contenders are advised to move your cursor in below section of page for getting IBPS Preliminary Exam Mock Test.

 Q 1: Four of the following five are similar in respect of their positions in the above sequence and hence form a group. Which one does not belong to the group ?

  1. GVoc
  2. YAG
  3. @pL
  4. $Ty

Ans:  2

Q 2: How many symbol in the sequence are either immediately followed by a letter belonging to the first half of the English alphabet or immediately followed by a number ?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Ans: 3

Get here: 7 Best Tricks to crack Reasoning Section of IBPS PO

Q 3: If the positions of the letters in the sequence are preoccupied by the letters theselves after getting arranged alphabetically from left, which of the following will indicate the position of ‘J’ in the arrangement ?

  1. Between G
  2. Between 4 and £
  3. 15th from the right
  4. 7th to the left or R

Ans: 4

Q 4: If the position of the letters in the sequence is preoccupied by the letters themselves after getting arranged alphabetically from left, which of the following will not change its position after the change?

  1. Only N
  2. Only R and N
  3. Only F
  4. None of these

Ans : 4

Q 5: What is the total number of ‘the numbers immediately followed by a letter’ and ‘the symbols immediately preceded by a letter’ together in the given sequence ?

  1. 10
  2. 11
  3. 9
  4. 12

Ans: 3

Crack Exam in 1 week: 7 Day Preparation Tips for IBPS PO 

Q 6: In a certa|n code language the word BREAKDOWN is written as DQGCJFQVP. How will the word MENSTRUAL be written1 in that code language ?

  1. ODPRVQWZN
  2. ODPUSTWZN
  3. OPDUSTWZN
  4. OPDUSWTZN

Ans: 2

Q 7: Four of the following five are similar in relation to their positions in the English alphabet and hence form a group. Which one does not belong to that group ?

  1. PKSOV
  2. HPKTN
  3. ARDUG
  4. JTMXP

Ans: 3

Q 8: If each alphabet is assigned a sequential numerical value in terms of even numbers on the basis of their position in the English alphabet, viz. A = 2, B = 4,C = 6 and so on, what will be the value of the word LOCATION ?

  1. 180
  2. 182
  3. 186
  4. 178

Ans: 4

Read Out: Tips to Crack Quantitative Aptitude of IBPS PO

Q 9: Statement: Politicians turning into ministers is a natural transformation even if the quality of performance rarely matches expectations.

Assumptions: I. No ministers have adequate quality and, skills.

                            II. Ministers should be able to handle their job efficiently.

  1. if only assumption I is implicit.
  2. if only assumption II is implicit.
  3. if either I or II is implicit.
  4. if neither I nor II is implicit.

Ans: 2

Q10: Statement: Some ambitious political leaders themselves use grievances of minorities as empty slogans to grab political power.

Assumptions: I. Such leaders have no mass base nor genuine support, except for an occasional emotional upsurge.

                         II. Playing with the minority cards gives some leaders political berth but the status of their subjects remains unchanged.

  1. if only assumption I is implicit.
  2. if only assumption II is implicit.
  3. if either I or II is implicit.
  4. if neither I nor II is implicit.

Ans: 2

Also Download Here: IBPS PO Previous Question Papers

IBPS Clerk Reasoning Mock Test

Here, we have given IBPS Clerk Mains Mock Test Free for those students who are preparing for IBPS Exam. IBPS guide Mock Test plays an important role for best preparation for examination and to score qualifying marks. Bankers Adda IBPS Clerk Mock Test is an suitable site to get prepare which provides you latest questions and mock test paper also through which you can test yourself and get idea about their preparation.

Q1: ‘CE’ is related to HJ in the same way as PS is related to_______””?

  1. UW
  2. UX
  3. TW
  4. TX

Ans: 2

Q2: How many meaningful English words can be made with the letters RETU using each letter only once in each word?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three

Ans: 2

Get Complete Study Plan: Study Tips to Crack IBPS Clerk Exam in 7 Weeks

Q3: Pointing to a boy, Seema said, “He is the son of my grand father’s only child.” How is boy related to Seema ?

  1. Brother
  2. Cousin
  3. Sister
  4. Data inadequate

Ans: 1

Q4: A is older than B. C is younger than B. D is older than C but younger than B. Who among the four is the youngest ?

  1. B
  2. D
  3. A
  4. C

Ans: 4

Q5: In a certain code CHRONICLE is written as ‘PSIDMFMDJ’. How is ‘SEPTEMBER’ written in that code ?

  1. UQFTFSFCN
  2. UQFTDSFCN
  3. UQFTESFCN
  4. SFCNDUQFT

As: 2

Download From Here: IBPS Clerk Sample Paper

Q6: If ‘÷’ mean ‘ – ‘ , ‘ – ‘ means ‘+’, ‘+’ means ‘x’ and ‘x’ means ‘÷’ then the value of 17 +    5 – 75 ÷ 15 x 3 = ?

  1. 145
  2. 150
  3. 155
  4. 140

Ans: 3

Q7:     How many such pairs of letters are there in the word MARKETING each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three

Ans: 2

Get here Topic Wise: IBPS Clerk Syllabus

Q8:     Four of the following five are alike in a certain way and thus form a group. Which is the one that does not belong to that group?

  1. 841
  2. 961
  3. 121
  4. 221

Ans: 4

Q9: How many such digits are there in 5321648 each of which is as far away from the beginning of the number as when the digits are arranged in descending order within the number?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three

Ans: 3

Q10:   How many such symbols are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a number and immediately followed by a letter?

  1. None
  2. Two
  3. First
  4. Three

Ans: 2

Get here Study Material: IBPS Clerk Books

IBPS SO Mock Test Paper:

You may like IBPS SO page for getting latest updates about IBPS So Reasoning Mock Test. Here, on this page, we have given IBPS Clerk Mock Test PDF, IBPS Clerk Mock Test Papers and IBPS Clerk Mock Test Free Download. Candidates who are preparing for IBPS RRB Mock Test Online Free, they may check official website for online mock test and get prepare for any compaction exam.

Aspirants who are preparing for IBPS RRB exam, they may also get IBPS RRB Mock Test Online visiting through its official website. You may like IBPS RRB Mock Test Free page and Mock Test for IBPS RRB Office Assistant where IBPS RRB Mock Test with Answers will be available for your continence. IBPS Clerk Mock Test 2018 PDF is also present for download and IBPS Mock Test Papers are also stable on that page. IBPS RRB Mock Test in Hindi and IBPS Clerk Mock Test in Hindi is present for those students who prepare in Hindi language.

Q1: What value should come in place of question mark (?) in the following equations?

1089/? = ?/1296

  1. 1188
  2. 1192
  3. 1196
  4. 1204

Ans: 1

Q2: 7.8% of 12.5 + 2.5% of 161 =?

  1. 12
  2. 6
  3. 8
  4. 5

Ans: 4

Q3: 7.8 x 4.5 x 4.2/0.14 = ?

  1. 84
  2. 24
  3. C 64
  4. None of these

Ans: 4

Check Out Complete: IBPS Specialist Officer Syllabus

Q4:

17580 x 1.8 – 13720 x 2.1 = ? x 2.4

  1. 1120
  2. 1140
  3. 1160
  4. 1180

Ans: 4

Q5: 5525 ÷ 17 = √?

  1. 93025
  2. 99225
  3. 105625
  4. 112225

Ans: 3

Q6: 3√68921 =?

  1. 41
  2. 43
  3. 47
  4. 49

Ans: 1

Download From Here: IBPS Specialist Officer Question Paper 

Q7: 1051.64 – 159.42 – 96.84 + 162.37 – 940.26 + 504 = ?

  1. 49
  2. 49
  3. 49
  4. 49

Ans: 2

Q8: (7)3 ÷ (49)-2 x 343 = (7)?

  1. 4
  2. 7
  3. 10
  4. 11

Ans: 3

Q9: √207.36 = ?

  1. 6
  2. 8
  3. 2
  4. 4

Ans: 4

Get Top Level Books: Best Books Recommended for IBPS SO Cadre

Q10: 68375 + 72848 – ? = 34346 + 49569

  1. 54308
  2. 55308
  3. 56308
  4. 57308

Ans: 4

Note:

You may fetch more information regarding IBPS Online Mock Test 2018 by going through official link. You may subscribe us through our free e-mail service or follow us on twitter for getting daily latest updates.

You May Also Like To Check This Section

IBPS Study Material IBPS Interview Questions and Answers
IBPS Question Papers IBPS Exam Calendar
IBPS Exam Notification Latest Bank Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *