Home / Placement Papers / Infotech Placement Papers Download Solved PDF for ME/CSE/EEE/ECE Online

Infotech Placement Papers Download Solved PDF for ME/CSE/EEE/ECE Online

Infotech Placement Papers

Infotech Placement PapersInfotech is a well reputed multinational company and if you want to make the career in this organization, first you will qualify the exam. Infotech Placement Papers is essential for the candidates who are going to participate in recruitment exam. So here you may get all the Solved ME, CSE, EEE, ECE placement paper from the below section. Candidates may also download the Infotech Solved Papers in PDF form from official site through online mode.

Infotech conducts recruitment exam time to time to fill up various vacant positions in various department. To obtain more details regarding Infotech Placement Papers, you need to go through the below section of this page which is represented by the team members of www.recruitmentinboxx.com

Infotech Placement Papers

Infotech Placement Papers with Solution (Mechanical Engineering):

Question 1: The maximum frictional force, which comes into play, when a body just begins to slide over the surface of the other body, is known as

  1. static friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. coefficient of friction

Answer: 3

Question 2: The algebraic sum of the resolved parts of a number of forces in a given direction is equal to the resolved part of their resultant in the same direction. This is known as

  1. principle of independence of forces
  2. principle of resolution of forces
  3. principle of transmissibility of forces
  4. none of these

Answer: 2

Read: Tips to Get 100% Results in Exams

Question 3: The angle between two forces when the resultant is maximum and minimum respectively are

  1. 0° and 180°
  2. 180° and 0°
  3. 90° and 180°
  4. 90° and 0°

Answer: 1

Question 4: A redundant frame is also called __________ frame.

  1. perfect
  2. imperfect
  3. deficient

Answer: 2

Question 5: When a rigid body is suspended vertically, and it oscillates with a small amplitude under the action of the force of gravity, the body is known as

  1. simple pendulum
  2. compound pendulum
  3. torsional pendulum
  4. second’s pendulum

Answer: 2

Check: How to Prepare For  Written Exam

Infotech Placement Papers with Solution (Computer Science)

Question 6: Which of the following is a database administrator’s function?

  1. database design
  2. backing up the database
  3. performance monitoring
  4. user coordination
  5. All of the above

Answer: 5

Question 7: Primitive operations common to all record management systems include

  1. Print
  2. Sort
  3. Look-up
  4. All of the above
  5. None of the above

Answer: 3

Question 8: What could cause a fixed disk error.

  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings
  5. None of the above

Answer: 4

Read this: How to Improve Your Memory for Studying

Question 9: Missing slot covers on a computer can cause?

  1. over heat
  2. power surges
  3. incomplete path for ESD
  4. None of the above

Answer: 1

Question 10: What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

  1. Technological advancement
  2. Scientific code
  3. Object Oriented Programming
  4. All of the above
  5. None of the above

Answer: 1

Infotech Placement Papers with Solution (Electrical & Electronic Engineering):

Question 11: When these numbers are multiplied, (6 × 103) (5 × 105), the result is

  1. 3 × 108
  2. 30 × 108
  3. 300 × 109
  4. 3,000 × 107

Answer: 2

Check Out: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 12: Resistance is measured in

  1. henries
  2. ohms
  3. hertz
  4. watts

Answer: 2

Question 13: The number of kilowatts in 135 milliwatts is

  1. 35 × 10–4 kW
  2. 135 × 10–3 kW
  3. 0135 kW
  4. 00135 kW

Answer: 1

Question 14: Materials with lots of free electrons are called

  1. conductors
  2. insulators
  3. semiconductors
  4. filters

Answer: 1

Question 15: A 33 half-watt resistor and a 330 half-watt resistor are connected across a 12 V source. Which one(s) will overheat?

  1. 33
  2. 330
  3. both resistors
  4. neither resistor

Answer: 4

Check: How to Manage Time during Exams

Infotech Placement Papers with Solution (Electronics & Communication Engineering):

Question 16: Which capacitor-store higher amount of energy?

  1. Air capacitor
  2. Paper capacitor
  3. Mica capacitor
  4. Plastic film capacitor

Answer: 3

Question 17: In paramagnetic materials

  1. permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible
  2. permanent magnetic dipole do not exist
  3. permanent magnetic dipoles exist and the interaction between neighbouring dipoles is very strong
  4. permanent magnetic dipole moment may or may not exist

Answer: 1

Question 18: At room temperature the current in an intrinsic semiconductor is due to

  1. holes
  2. electrons
  3. ions
  4. holes and electrons

Answer: 4

Go through this Article: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question 19: A broadside array consisting of 200 cm wavelength with 10 half-wave dipole spacing 10 cm. And if each array element feeding with 1 amp. current and operating at same frequency then find the half power beam width

  1. 10°
  2. 15°

Answer: 2

Question 20: Whether a linear system is stable or unstable that it

  1. is a property of the system only
  2. depends on the input function only
  3. both (a) and (b)
  4. either (a) or (b)

Answer: 1

Read this: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Infotech Interview Questions:

  • Tell me about yourself.
  • Why should I hire you?
  • What are your strengths and weaknesses?
  • Why do you want to work at our company?
  • What is the difference between confidence and over confidence?
  • What is the difference between hard work and smart work?
  • How do you feel about working nights and weekends?
  • Can you work under pressure?
  • Are you willing to relocate or travel?
  • What are your goals?
  • What motivates you to do good job?
  • What makes you angry?
  • Give me an example of your creativity.
  • How long would you expect to work for us if hired?
  • Are not you overqualified for this position?
  • Describe your ideal company, location and job.
  • What are your career options right now?
  • Explain how would be an asset to this organization?

Do You Know: How to Crack Interview

Dear Visitors, you can download the Infotech Placement Papers with questions and Answers from the above section. Team of www.recruitmentinboxx.com is also providing you the placement papers of other reputed companies. So, candidates stay tuned with us. For more updated information you can bookmark this page by pressing ctrl+d option. If you have any query then you can drop your comment in the comment box.

You May Also Like To Check This Section

Latest Private Jobs PSU Recruitment Through GATE
How to Find a Job Online Metro Cities Providing High Job Opportunities 
Jobs by Qualification Upcoming Jobs By Organization
Latest Jobs For Freshers Get Free Job Alerts On Mail

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>