Home / Online Test / JEE Main Mock Test 2019 FREE Online Practice (Topic Wise) – Test Demo

JEE Main Mock Test 2019 FREE Online Practice (Topic Wise) – Test Demo

JEE Main Mock Test

For preparation of Joint Entrance Examination Mains Exam, candidate must take JEE Main Mock Test 2019 and see their preparation for the exam. Here in this page, candidates can take JEE Main Online (Topic Wise) Practice Test and demo available FREE here.

From this year onwards, JEE Mains Exam is going to be conducted only online computer-based mode by National Testing Agency (NTA). So, it becomes important for candidates to practice by taking FREE Online JEE Main Mock Test 2019 to learn how to answer the questions and manage time in the actual exam.

FREE Online JEE Main Topic Wise Demo

National Testing Agency (NTA) has also released the JEE Main Mock Test Series for both Paper I and Paper II of JEE Main 2019. Candidates can access these JEE Main FREE Online Practice by using their log in credentials given to them at the time of registration.

NTA has also set up Test practice centers (TPCs) in more than 3,400 districts where regular practice sessions are held to help students to become familiar with the changed mode and pattern of examination. For more information keep reading this page of www.recruitmentinboxx.com

JEE Main Mock Test 2019

Steps To Login For JEE Main Mock Test 2019:

Go through step by step process for JEE Main Mock Test 2019. Get JEE Main Online Mock Test Series Free by following these steps.

  • At first step, visit official site of Joint Entrance Examination (Main) 2019 that is jeemain.nic.in
  • Press on “Student Registration (Mock Test)” link available in “Important Links” section.
  • For getting JEE Main 2019 Mock Test, Login with User ID and Password or you can log in using through Facebook or Google.

JEE Main Mock Test

 

  • Now select your choice of exam and corresponding paper and hit on “Start Mock test”
  • Read all “General Instructions” before attempting JEE Main Online Mock Test Papers.
  • Your photograph appears on upper right side at time of giving mock test.
  • White box reflects if “you have not visited the question yet”.
  • Red option indicates “you have not answered the question”.
  • Green button tells “You have answered the question”.
  • Purple option is for “You have NOT answered the question, but have marked the question for review”.
  • After reading all “Procedure for answering a multiple choice type question”, press on “Next” option.
  • Read all details carefully such as number of questions, marks, and mark per question from box for solving JEE Main Mock Test.
  • At next step, select language in which you want to give Online Mock Test For JEE Main 2019.
  • Hit on “I am ready to begin” option.
  • JEE Main Computer Based Mock Test 2019 will open up facing you.
  • Attempt JEE Main 2019 Mock Test Paper.
  • Choose right answer from all options, then press on “save & next button” to move to another question.
  • You will view right panel from which you may choose questions which you prefer to attempt first.
  • Remember Time watch on upper right side will alert you about timings.
  • At last step, you must submit your JEE Main Free Mock Test. You should also check your answers by referring right answers.

Press Here For JEE Main Mock Test Login

Press Here For JEE Main Official Link

JEE Main Questions & Answers

Ques 1: The relative error in the determination of the surface area of a sphere is α. Then the relative error in the determination of its volume is :

  1. 3 2 α
  2. 2 3 α
  3. 5 2 α
  4. α

Ans: 1

Do You Know What’s New in JEE Main Syllabus

Ques 2: An automobile, travelling at 40 km/h, can be stopped at a distance of 40 m by applying brakes. If the same automobile is travelling at 80 km/h, the minimum stopping distance, in metres, is (assume no skidding) :

  1. 75 m
  2. 100 m
  3. 150 m
  4. 160 m

Ans: 4

Ques 3: One mole of an ideal monoatomic gas is compressed isothermally in a rigid vessel to double its pressure at room temperature, 27C. The work done on the gas will be :

  1. 300 R
  2. 300 R ln 6
  3. 300 R ln 2
  4. 300 R ln 7

Ans: 3

Ques 4: A tuning fork vibrates with frequency 256 Hz and gives one beat per second with the third normal mode of vibration of an open pipe. What is the length of the pipe ? (Speed of sound in air is 340 ms −1)

  1. 220 cm
  2. 190 cm
  3. 180 cm
  4. 200 cm

Ans: 4

Ques 5: The energy required to remove the electron from a singly ionized Helium atom is 2.2 times the energy required to remove an electron from Helium atom. The total energy required to ionize the Helium atom completely is :

  1. 20 eV
  2. 34 eV
  3. 79 eV
  4. 109 eV

Ans: 4

Get Best Answer: How To Prepare For JEE Mains

Ques 6: The number of amplitude modulated broadcast stations that can be accomodated in a 300 kHz band width for the highest modulating frequency 15 kHz will be :

  1. 20
  2. 15
  3. 10
  4. 8

Ans: 3

Ques 7: A sample of NaClO3 is converted by heat to NaCl with a loss of 0.16 g of oxygen. The residue is dissolved in water and precipitated as AgCl. The mass of AgCl (in g) obtained will be : (Given : Molar mass of AgCl =143.5 g mol −1)

  1. 35
  2. 41
  3. 48
  4. 54

Ans: 3

Ques 8: The minimum volume of water required to dissolve 0.1 g lead(II) chloride to get a saturated solution (Ksp of PbCl2=3.2 ×10 −8 ; atomic mass of Pb =207 u) is :

  1. 36 L
  2. 98 L
  3. 18 L
  4. 798 L

Ans: 3

Ques 9: When an electric current is passed through acidified water, 112 mL of hydrogen gas at N.T.P. was collected at the cathode in 965 seconds. The current passed, in ampere, is :

  1. 0
  2. 5
  3. 1
  4. 0

Ans: 1

You Can Also Practice: JEE Main Previous Year Question Paper

Ques 10: Ejection of the photoelectron from metal in the photoelectric effect experiment can be stopped by applying 0.5 V when the radiation of 250 nm is used. The work function of the metal is :

  1. 4 eV
  2. 5eV
  3. 5 eV
  4. 5 eV

Ans: 2

Ques 11: When the amino acid alanine (R-group is CH3) is added to a solution with a pH of 7.3, alanine becomes

  1. a cation
  2. nonpolar
  3. a zwitterions
  4. an isotope

Ans: 3

Ques 12: What is the end product of leucine metabolism?

  1. Acetyl-CoA
  2. Pyruvic acid
  3. Oxaloacetic acid
  4. Acetyl carnitine

Ans: 1

Ques 13: What is the heaviest of the twenty amino acids?

  1. Phenylalanine
  2. Tryptophan
  3. Tyrosine
  4. Histidine

Ans: 2

Also Check: How to Prepare for IIT JEE

Ques 14: The maximum area of tension reinforcement in beams shall not exceed
1. 0.15%
2. 1.5%
3. 4%
4. 1%

Ans: 3

Ques 15: Which of the following is a nonprotein amino acid?

  1. Dopamine
  2. Hydroxylysine
  3. Cystine
  4. None of these

Ans: 1

Ques 16: Serine and threonine are polar amino acids due to

  1. reactive hydroxyl group in the side chain
  2. reactive alcoholic group in the side chain
  3. reactive keto group in the side chain
  4. reactive aldehyde group in the side chain

Ans: 1

Ques 17: Stereo chemical configuration of all a-amino acids derived from proteins is

  1. L
  2. D
  3. L and D
  4. None of these

Ans: 1

Get Free: JEE Main Question Paper

Ques 18: Which of the following amino acid is known as half-cystine residue?

  1. Cysteine
  2. Isoleucine
  3. Valine
  4. Histidine

Ans: 1

Ques 19: Which of the following is not a sensible grouping of amino acids based on their polarity properties?

  1. Ala, Leu, and Val
  2. Arg, His, and Lys
  3. Phe, Trp, and Tyr
  4. Asp, Ile, and Pro

Ans: 4

Ques 20: Proteins and macromolecular structures take on their higher order structures

  1. by self-assembly
  2. with the help of molecular chaperons
  3. with the help of precursor sequences that are removed from the final structures
  4. all of the above

Ans: 4

Find Here: IIT JEE Coaching Institutes

By referring Mock Test For JEE Main & JEE Main Computer Based Exam Mock Test, you may develop speed of solving questions. Besides this, it will also help you in getting idea about structure and pattern of examination.

Important Dates:

EventsDates
Application form available01-09-2018
Mock test available08-09-2018
TPCs registration starts10-09-2018
Last date for application submission30-09-2018
Last date for fee payment01-10-2018
Application correction8-10-2018 to 14-10-2018
Downloading of admit card17-10-2018
Exam date6-01-2019 to 20-01-2019
Result announcement31-01-2019

Final Words:

Aspirants may avail more details about JEE Main Mock Test 2019 by checking its Official Link. Stay connected with us at www.recruitmentinboxx.com for more updates on your timeline.

You May Also Like To Check This Section

JEE Main Sample PapersJEE Main Exam Centres
JEE Main Online ApplicationJEE MAIN Admit Card
JEE Mains Exam Cut OffJEE Main Answer Key
JEE Main LoginJEE Main Result
JEE Main Rank PredictorJEE Main Counselling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *