Home / Question Paper / JIPMER MBBS Sample Paper 2019 Solved Question Papers – Download PDF

JIPMER MBBS Sample Paper 2019 Solved Question Papers – Download PDF

JIPMER MBBS Sample Paper

Solved JIPMER MBBS Sample Paper 2019 provided on this page will help appearing candidates to prepare better for the exam. Candidates can also download the PDF of JIPMER Question Papers by hitting the below stated link.

Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research conducts JIPMER MBBS Entrance Examination to provide admission to eligible students in undergraduate-graduate medical programmes.

Solved JIPMER MBBS Question Papers

Students who are going to appear in the JIPMER MBBS 2019 Examination they must download JIPMER MBBS Sample Paper 2019 and then start preparing for the exam accordingly.

Download PDF of JIPMER MBBS Sample Paper 2019 and check Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research Question Papers with Solution by scrolling down this page, designed by the team of www.recruitmentinboxx.com

JIPMER MBBS Sample Paper

JIPMER MBBS Sample Paper Download

Download JIPMER MBBS Sample Paper PDF of BotonyDownload Here
JIPMER MBBS Sample Paper of PhysicsDownload Here
JIPMER MBBS Entrance Sample PaperDownload Here
JIPMER MBBS 2018 Sample Question Papers of ZoologyDownload Here
JIPMER MBBS Sample Paper 2000Download Here
JIPMER MBBS Sample Paper with Solution of EnglishDownload Here
JIPMER 2018 MBBS Sample Papers of ChemistryDownload Here

JIPMER MBBS Important Questions and Answers

Q1. The line perpendicular to the reflective surface is the __________.

  1. normal
  2. line of refraction
  3. line of incidence
  4. line of reflection

Answer: 1

Q2. Your image in a bathroom mirror results from __________.

  1. diffuse reflection
  2. specular refraction
  3. specular reflection
  4. diffuse refraction

Answer: 3

Q3. How does light normally travel?

  1. in concentric circles
  2. in a straight line
  3. always toward a dark area
  4. in a curved line

Answer: 2

Q4. What is f if you have an object 2.0 m from the concave mirror, and the image is 4.0 m from the mirror?

  1. 0m
  2. 0,67 m
  3. 3 m
  4. 0 m

Answer: 3

Get Here Entrance Exam Syllabus PDF: JIPMER MBBS Syllabus

Q5. In a concave mirror, an object placed __________ will result in a virtual image.

  1. twice the distance of the focal point
  2. between the focal point and mirror
  3. between the focal point and twice the distance of the focal point
  4. past the focal point

Answer: 2

Q6. Which of the following is a physical change?

  1. Rusting of Iron
  2. Heating of Iron
  3. Burning of Wood
  4. Ripening of a fruit.

Answer: 1

Q7. Which of the following is a chemical change?

  1. Boiling of Water
  2. Tearing of Newspaper
  3. Cooking a vegetable
  4. Freezing water into ice

Answer: 3

Q8. Which of the following is NOT a physical property of a substance?

  1. shape
  2. color
  3. density
  4. flammability

Answer: 4

Q9. Which of the following MIGHT NOT tell a chemical change has taken place?

  1. Evolution of gas.
  2. Light is generated
  3. Production of heat
  4. Converting liquid into gas.

Answer: 4

Know Course Wise: JIPMER MBBS FEE Structure

Q10. Turning milk into curd is a

  1. physical change
  2. physical property
  3. chemical change
  4. chemical property

Answer: 3

Q11. Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Q12. Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Q13. The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator – employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation –

  1. Encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
  2. is crucial for the survival of an individual and organisation.
  3. is the product of an individual’s physical and mental energy.
  4. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
  5. Makes organisation and society inseparable.

Answer: 1

Download Last 6 Years Paper: JIPMER MBBS Previous Year Question Papers

Q14. One of the important humanitarian by-products of technology is the greater dignity and value that it imparts to human labour. In a highly industrialized society, there is no essential difference between Brahmin and Dalit, Muslim and Hindu; they are equally useful and hence equally valuable for in the industrial society individual productivity fixes the size of the pay cheque and this fixes social status.

The passage best supports the statement that:

  1. technology decides individual’s social status.
  2. castes and religions are man-made.
  3. human labour has dignity and value.
  4. all individuals, irrespective of caste and creed, are born equal.
  5. industrial society is a great leveller of men.

Answer: 3

Q15. 32 31 32 29 32 27 32

  1. 25 32
  2. 31 32
  3. 29 32
  4. 25 30
  5. 29 30

Answer: 1

Q16. PETAL: FLOWER

  1. salt : pepper
  2. tire : bicycle
  3. base : ball
  4. sandals : shoes
  5. puppy : dog

Answer: 2

Q17. If you’re a fitness walker, there is no need for a commute to a health club. Your neighborhood can be your health club. You don’t need a lot of fancy equipment to get a good workout either. All you need is a well-designed pair of athletic shoes.

This paragraph best supports the statement that

  1. fitness walking is a better form of exercise than weight lifting.
  2. a membership in a health club is a poor investment.
  3. walking outdoors provides a better workout than walking indoors.
  4. fitness walking is a convenient and valuable form of exercise.
  5. poorly designed athletic shoes can cause major foot injuries.

Answer: 4

Start Free Online Practice Test: JIPMER MBBS Mock Test

Q18. QPO, NML, KJI, _____, EDC

  1. HGF
  2. CAB
  3. JKL
  4. GHI

Answer: 1

Q19. Here are some words translated from an artificial language.

morpirquat means birdhouse

beelmorpir means bluebird

beelclak means bluebell

Which word could mean “houseguest”?

  1. morpirhunde
  2. beelmoki
  3. quathunde
  4. clakquat

Answer: 3

Q20. Pointing to Manju, Raju said, “The son of her only brother is the brother of my wife”. How is Manju related to Raju?

  1. Mother’s sister
  2. Grandmother
  3. Mother-in-law
  4. Sister of father-in-law
  5. Maternal aunt

Answer: 4

Get 10 Simple Tips to Crack JIPMER: How To Prepare For JIPMER MBBS Exam 

Advantages of JIPMER MBBS Sample Paper

  • By solving JIPMER Sample Paper for MBBS Entrance Examination 2019, you can boost your speed as speed and time management matters most in JIPMER MBBS 2019.
  • To get admission into MBBS programme, candidates have to qualify the JIPMER MBBS Exam and for that you need to practice from JIPMER MBBS Sample Paper 2019.
  • It will help the appearing candidates to know the exam structure and what type of questions can be asked in the exam.

JIPMER MBBS Exam Pattern

There are some changes in JIPMER Exam Pattern for 2019. Candidates can check the changes in JIPMER MBBS Exam Pattern 2019 by hitting the below stated link. There is a major change in the JIPMER Exam Pattern that is the introduction of negative marking, which is going to be applied from this year onwards. One mark will be deducted for each incorrect answer.

JIPMER MBBS 2019

Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research will release JIPMER MBBS Application Form from 06-03-2019 at official site. Students who are interested to get admission into MBBS programmes can apply till 12-04-2019 via online mode.

As per the JIPMER MBBS 2019 Notification, Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research will conduct the JIPMER MBBS entrance exam on 02-06-2019.

Final Note:

Hope you are satisfied with this page of JIPMER MBBS Sample Paper 2019 and if you have any query regarding this page, you may drop comment in below mentioned comment box. Our team members of www.recruitmentinboxx.com will solve your query and provide you satisfactory answer as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

JIPMER MBBS CounsellingJIPMER MBBS Results
JIPMER MBBS Cut OffJIPMER MBBS Candidate Login
JIPMER MBBS Admit CardJIPMER MBBS Eligibility Criteria
JIPMER MBBS ResultTop MBBS Colleges in India
JIPMER PG (MD/MS) ResultJIPMER PG (MD/MS) Application Form

2 comments

  1. Sir,their is negative mark,&one question carry how many marks in jipmer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *