Home / Application Form / Kerala PSC Staff Nurse Exam 2014 Registration (Hall Ticket, Model Paper)

Kerala PSC Staff Nurse Exam 2014 Registration (Hall Ticket, Model Paper)

Kerala PSC Staff Nurse Exam 2014

Kerala Public Service Commission (KPSC) has liberated a notification of Kerala PSC Staff Nurse Exam 2014. So, job seekers those who want to apply and are eligible for the post of staff nurse must apply by doing their registration on or before the closing date.

Candidates can download the Kerala PSC Hall Ticket 2014 and can start preparing for exam by downloading Kerala PSC Model Paper 2014 from here.

Aspirants those who are fascinated for the post of staff nurse have got an excellent opportunity to apply as soon as possible.

Remaining details related to Kerala PSC Staff Nurse Exam 2014 like post name, pay scale, selection procedure, Hall ticket, model paper etc. are well mentioned below by the group of recruitmentinbox.in

Organization Name:

Kerala Public Service Commission

Type of Announcement

Kerala PSC Staff Nurse Exam 2014

Post Name

Staff Nurse

Eligibility criteria

Career In Medical Field- More Details

Education qualification:

  • Applicants must hold degree of B.Sc / M.Sc in Nursing or equivalent from approved institute/ University.
  • Registration with the Indian Nursing Council / State Nursing Council is mandatory.

Age Criteria:

Aspirants’ age should reside in between 18 years -30 years.

Selection Procedure:

Contender will be selected based on the written exam.

How to Prepare For Written Exam

How to Apply:

  • Eligible candidate may apply online through the official website www.keralapsc.gov.in and press enter on “ONE TIME REGISTRATION”
  • Interested aspirants those who have already registered can apply by logging in to their profile using their User-Id and password.
  • Press enter on the ‘Apply Now’ button.
  • Job fighter are requested to fill the application form with all asked details .
  • Press on to the “Submit button”.
  • At last contenders can take the print-out the details for future use.

How to Download Admit Card

Kerala PSC Model Paper 2014:

1) Which is the most populated city in the world?

A) Mexico City
B) New York
C) Mumbai
D) Tokyo

Ans-) D

2) The winners of the FIFA World Cup Football 2010 is

A) Netherlands
B) Spain
C) Italy
D) France

Ans-)B

3) Which country created history by conducting Cabinet meeting under sea in October 2009?

A) Maldives
B) China
C) Iceland
D) Mauritius

Ans-)A

4) Who is the only player to score a double century in the one day internationals?

A) Virender Sehwag
B) Sachin Tendulkar
C) Brain Lara
D) Jacques Kallis

Ans-)B

5) Who was the first Malayalee to be nominated to Rajya Sabha?

A) Sardar K.M. Panikkar
B) A.K. Gopalan
C) M.N. Govindan Nair
D) C.K. Kumara Panikkar

Ans-)A

6) The launching date of Chandrayan I was __ ?

A) 20th December 2009
B) 23rd October 2009
C) 22nd October 2008
D) 9th November 2008

Ans-)C

7) First five Year Plan was started in the year __ ?

A) 1950
B) 1951
C) 1955
D) 1969

Ans-)B

8) Who was known as ‘Indian Napoleon’?

A) Samudragupta
B) Kanishka
C) Ashokan
D) Chandragupta Maurya

Ans-)D

9) Srirangam Ranganathaswamy Temple is situated at

A) Tirupati
B) Andhrapradesh
C) Tamilnadu
D) Karnataka

Ans-)C

10) Numismatics is the study of __ ?

A) Metals
B) Coins
C) Flags
D) Fossils

Ans-)B

Latest Kerala PSC Updates

Kerala PSC Recruitment 2014Kerala PSC Solved Question Papers
Kerala PSC Departmental Test Kerala PSC  Registration
Kerala PSC Syllabus 2014 Kerala PSC Books 2014
Jobs in KeralaPSC Notification 2014

Note: For more details you may go through the official site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *