Home / Question Paper / KMAT Kerala Previous Year Question Papers – Model Question Paper Download

KMAT Kerala Previous Year Question Papers – Model Question Paper Download

KMAT Kerala Previous Year Question Papers

With regular preparation from KMAT Kerala Previous Year Question Papers, candidates can increase their accuracy level. Here on below section of this page, you will get Last Year’s KMAT Kerala Model Question Paper.

Contenders can acquire an idea of question asked in the KMAT Kerala Entrance exam by going through the KMAT Kerala Previous Year Question Papers PDF. We have also provided KMAT Model Question Paper subject wise such as Data Sufficiency & Logical Reasoning, Quantitative Aptitude etc on this page.

Type of Questions asked in KMAT Kerala Entrance Exam:

All the questions asked in KMAT Kerala are of multiple choices in nature. KMAT Kerala Entrance Exam will be conducted through offline mode. Candidates can check the questions asked in KMAT previous year exams through this page.

Candidates can check the entire question of all the sections of KMAT Kerala Previous Year Question Papers from the below section of this page which is well framed by the team members of www.recruitmentinboxx.com.

KMAT Kerala Previous Year Question Papers

For the easiness of candidates, we have provided KMAT Kerala previous year question papers with answers PDF on the below section of this page. Candidates are advised to tap the direct source given below and download the KMAT Kerala previous question papers

Previous Question Paper Of KMAT Kerala Entrance Examination
KMAT Kerala 2018 – Exam Question PaperGet Here
KMAT Kerala November 2016 Exam Question PaperGet Here
KMAT Kerala April 2016 Exam Question PaperGet Here
KMAT KERALA ENTRANCE EXAMINATION 2015Get Here

KMAT Kerala Model Question Paper:

Question 1: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: 2

Question 2: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: 4

Download From Here: KMAT Kerala Syllabus

Question 3: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: 1

Question 4: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Answer: 3

Question 5:    Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Answer: 2

Check Also: 5 Surprising Habits Of Toppers

Question 6: In a flight of 600 km, an aircraft was slowed down due to bad weather. Its average speed for the trip was reduced by 200 km/hr and the time of flight increased by 30 minutes. The duration of the flight is:

  1. 1 hour
  2. 2 hours
  3. 3 hours
  4. 4 hours

Answer: 1

Question 7:    A man completes a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21 km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km.

  1. 220 km
  2. 224 km
  3. 230 km
  4. 234 km

Answer: 2

Question 8:    The ratio between the speeds of two trains is 7 : 8. If the second train runs 400 km in 4 hours, then the speed of the first train is:

  1. 70 km/hr
  2. 75 km/hr
  3. 84 km/hr
  4. 5 km/hr

Answer: 4

Read Also: These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Question 9:    A man on tour travels first 160 km at 64 km/hr and the next 160 km at 80 km/hr. The average speed for the first 320 km of the tour is:

  1. 55 km/hr
  2. 36 km/hr
  3. 11 km/hr
  4. 71 km/hr

Answer: 3

Question 10:  A car travelling with of its actual speed covers 42 km in 1 hr 40 min 48 sec. Find the actual speed of the car.

  1. 17 6/7 km/hr
  2. 25 km/hr
  3. 30 km/hr
  4. 35 km/hr

Answer: 4

Question 11:  Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Check Out: 10 Necessities Of Smart Learning

Question 12:  If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 13:  If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

Question 14:    If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Get Best Answer: How to Prepare For Written Exam

Question 15:  Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

Question 16:  Pointing to a photograph Lata says, “He is the son of the only son of my grandfather.” How is the man in the photograph related to Lata?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Data is inadequate

Answer: 1

Question 17: If A + B means A is the brother of B; A x B means A is the son of B; and A % B means B is the daughter of A then which of the following means M is the maternal uncle of N?

  1. M + O x N
  2. M % O x N + P
  3. M + O % N
  4. None of these

Answer: 4

Read Out: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 18:  If D is the brother of B, how B is related to C? To answer this question which of the statements is/are necessary?

1. The son of D is the grandson of C.

2. B is the sister of D.

  1. Only 1
  2. Only 2
  3. Either 1 or 2
  4. 1 and 2 both are required

Answer: 4

Question 19:  If A + B means A is the father of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the wife of B and A x B means A is the mother of B, which of the following shows that M is the maternal grandmother of T?

  1. M x N % S + T
  2. M x N – S % T
  3. M x S – N % T
  4. M x N x S % T

Answer: 1

Question 20:  Pointing to a photograph. Bajpai said, “He is the son of the only daughter of the father of my brother.” How Bajpai is related to the man in the photograph?

  1. Nephew
  2. Brother
  3. Father
  4. Maternal Uncle

Answer: 4

Get Best Answer: How to Manage Time during Exams

Procedure To download The KMAT Kerala Previous Year Question Papers:

  • First of all, you have to visit the official web portal of the KMAT Kerala that is kmatkerala.in
  • After reaching to the home page of official web portal, you have to hit on “KMAT June 2018” link
  • Now you have to hit on “Old question paper” link given in the menu bar
  • A new page will appear on your screen containing various KMAT Previous Year Question Papers
  • Now you have to hit on appropriate link according the previous year question paper who want to see
  • KMAT Previous Year Question Papers PDF will appear on your screen and you are advised to go through it carefully
  • Also you have to download the KMAT Kerala Previous Year Question Papers
  • At last, you have to take a print out of the same and start your exam preparation accordingly

Press Here For KMAT Kerala Previous Year Question Papers Link

Final Words:

We hope you are satisfied with our page of KMAT Kerala Previous Year Question Papers well created by the team of www.recruitmentinboxx.com. Also you are advised to bookmark this by pressing CTRL+D to get all the latest updates time to time.

You May Also Like To Check This Section

Kerala KMAT ResultKMAT Kerala Admit Card
How To Maximize Your Score In ExamHow To Get Rid Of Sleeping While Studying
How To Write On Exam Paper FasterHow To Reduce Negative Marking In Exam
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *