Home / Placement Papers / L&T Infotech Placement Papers Download PDF Paper Pattern With Solutions

L&T Infotech Placement Papers Download PDF Paper Pattern With Solutions

L&T Infotech Placement Papers

Aspirants, Have You Decided To Achieve Your Goals For L&T Infotech Recruitment, Hurry Up Catch Your Goals…Start Your Preparation With Latest L&T Infotech Placement Papers !!! You can also download Sample paper in the PDF format through official web portal.

L&T Infotech has published Paper Pattern and previous year question papers with solutions. L&T Infotech Campus Placement Papers are the best way of learning for the examinations.

L&T Infotech Placement Exam Details:

In L&T Infotech Placement Papers, there are 3 sections as Quantitative, Reasoning and English. After qualifying you have to go through the Technical & Interview Round. The most questions asked in Both of the rounds and in paper also are discussed below.

You have to scroll down this page which is prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com to collect L&T Infotech Placement Papers With Solutions PDF, take a look.

L&T Infotech Placement Papers

Quantitative Aptitude

1) From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates. What fraction of the volume is present at the end of the second day.

Ans: 50%

2) An orange glass has orange juice and white glass has apple juice both of equal volumes. 50 ml of the orange juice is taken and poured into the apple juice. 50 ml from the white glass is poured into the orange glass. Of the two quantities, the amount of apple juice in the orange glass and the amount of orange juice in the white glass, which one is greater and by how much?

Ans: The two quantities are equal.

3) In a rectangle the length is increased by of the original length. By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same?

Ans: 33

4) A batsman scored 18 runs in his 18th innings and that makes his average 18. Find his average up to the 17th innings?

Ans: 19

Read Out: How to Prepare Maths For Competitive Exams

5) The age difference between two brothers is 3 years. After 6 years the ratio between the age is 9:8. What are their ages?

Ans: 21 and 18

6) How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

Ans: 04 Years

7) A father said to his son, “I was as old as you are at the present at the time of your birth”. If the father’s age is 38 years now, the son’s age five years back was:

Ans: 14 Years

8) What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

Ans: 2

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas

Reasoning

1) Six persons A,B,C,D,E & F went to solider cinema. There are six consecutive seats. A sits in one of the seats followed by B, followed by C and soon. If a taken one of the six seats , then B should sit adjacent to A. C should sit adjacent A or B. D should sit adjacent to A, B,or C and soon. How many possibilities are there?

Ans: 32 ways.

2) In case T and Z are the individuals serving on committee B, how many of the nine individuals should serve on committee C?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7

Ans : 2

3) Of the nine individuals, the largest number that can serve together on committee C is

  1. 9
  2. 8
  3. 7
  4. 6
  5. 5

Ans : 4

4)  In case T, S and X are the only individuals serving on committee B, the total membership of committee C should be:

  1. Z and Y
  2. Z and W
  3. Y and V
  4. Y and U
  5. X and V

Ans : 1

START: Logical Reasoning Test

5) The distance around the track is 1000 yards. Each cyclist travels around the track at a different rate per minute. For example, Cyclist A travels at 700 yards per minute. At time = 0, Cyclist A is at point 0 (or starting point).

After one minute, they would have traveled 700 yards. After two minutes, they would have traveled 1400 yards, but because the track is circular, they would go around again, thus ending them 400 yards after the starting point. After three minutes, adding 700 again, they would end up 100 yards after the starting point (because they went around again). Continue this pattern for all three rates until all three cyclists are at the same point.

  1. 10mins
  2. 11mins
  3. 21mins
  4. 9mins
  5. 20mins

Ans: 1

6) Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Ans: 2

7) The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.Ans: 3

Ans: 3

8) Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Ans: 4

Know Here: How to Prepare Reasoning for Exams

English

1) Appraiser: Building : : Critic : ?

(A) Book (B) Masterpiece (C) Judge (D) Gold

Ans: (A)

2) Tile : Mosaic : : Knot : ?

(A) Embroidery (B) Abacus (C) Macrame (D) Easle

Ans: (C)

3) Bread : Yeast : : Curd : ?

(A) Fungi (B) Bacteria (C) Germs (D) Virus

Ans: (B)

Directions for Questions 4 & 5: Each of the following sentences has been divided into four parts. There is an error in one of the parts. Point out the part which has an error

4)

  1. A) he has broken his pen, /
  2. B) and his paper is not yet complete, /
  3. C) but you can help him /
  4. D) if you give him your for an hour.

Ans: D

Check This: How To Prepare English For Competitive Exams

5)

  1. A) This book is quite different /
  2. B) than the one I gave you, /
  3. C) because it is an old edition /
  4. D) and does not cover the whole course.

Ans: B

6) (solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Ans: 1

7) Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Ans: 3

8) I saw a …… of cows in the field.

  1. group
  2. herd
  3. swarm
  4. flock

Ans: 2

Tutors Also Failed: Can You Find These Common Errors in English Grammar?

Technical Round

  • What is the difference between C and C++?
  • What is an object oriented programming language?
  • What is abstraction and encapsulation?
  • Explain the keywords: public, private , protected.
  • What is multi-level and multiple inheritance?
  • What is polymorphism?
  • What are semaphores?
  • What is threading? What is the need of having a thread?
  • What is the full form of ADODC?
  • What is TCP/IP reference model?

Read This: 5 Qualities an Interviewer Seeks In Candidate At Interview

Most Frequently Questions asked by HR in Interview

  • Why should I take you?
  • Why do you want to join L&T?
  • Questions from the PPT.
  • What is your career objective?
  • What is your family background?
  • Do you have any problem with signing the bond for 2 years ?
  • Do you have any location problem? We don’t have any development centre in Northern India. If we place you in South India will it be fine for you? Won’t you feel home sickness?
  • Where do see yourself after 5 years?
  • You are a Project Manager. If you are given two projects- a small project with sufficient resources and a big project with scarce resources, which project you will take up and why?
  • If there is some quarrel in your team and your team leader is not supportive then what will you do?

Read Also: How to Crack Interview

Advantages of Using L&T Infotech Sample Papers

  • If you’re using sample papers then it can be very beneficial for students who wish to attempt L&T Infotech examination.
  • The students will have a better understanding of the exam pattern by solving L&T Infotech Question Paper.
  • Main thing, time management can be enhanced by solving question papers and the students will be competent to basically use their study knowledge.

Get Solved Papers: IT Companies Placement Papers 

Final Note:

You are advised to stay connected with our web portal www.recruitmentinboxx.com to acquire latest information regarding L&T Infotech Placement Papers or all IT Companies placement papers with Answers, Candidate Interview Experiences and much more.

To Score better marks in interview and written test then you are required to go through the L&T Infotech Placement Papers which is available above on this page. Wish you very best of luck for your exam.

You May Also Like To Check This Section

Tricks To Manage Study And Job TogetherHow To Make A Resume
Strategies of Personality DevelopmentHow to Prepare For Group Discussion
Get Free Job Alerts On MailLatest Private Jobs
Latest Walkin JobsLatest Jobs For Freshers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *