Home / Question Paper / LIC AAO Previous Year Papers | Sample Question Paper With Solutions Pdf

LIC AAO Previous Year Papers | Sample Question Paper With Solutions Pdf

LIC AAO Previous Year Papers

To participate in LIC AAO Exam on 27-10-2018 & 28-10-2018 start practicing for LIC AAO Written Exam by solving LIC AAO Previous Year Papers. LIC AAO Sample Question Paper with Solution PDF are listed below you can download them and start solving more and more to score qualifying marks in examination.

By practicing with free LIC AAO Previous Question Paper, applied candidates will get an actual experience of LIC Assistant Administrative Officer Exam. LIC AAO Sample Papers are very beneficial for those who are going to appear for first time as they will get an idea of questions that may be asked in LIC AAO Exam 2018.

Download LIC AAO Previous Year Question Paper PDF’s

Provided LIC AAO Previous Year Question Papers does not charge anything and also questions are provided with their answers which will help you to examine your performance. Today, online practice test is a best way for any exam preparation so you must practice with LIC AAO Sample Question Paper.

You can get more information related to LIC AAO Previous Year Papers form the downwards section of this page which is created by the expert team members of www.recruitmentinboxx.com.

LIC AAO Previous Year Papers

LIC AAO Recruitment Notice 2018

Life Insurance Corporation of India has circulated a latest vacancy notice to hire 700 eligible candidates for Assistant Administrative Officer Post. Candidates interested for LIC AAO Recruitment can apply for LIC AAO 700 Vacancies from 25-07-2018 onwards. Last date to submit all LIC AAO Application Form is 15-08-2018. After submitting the forms aspirants can start the preparation of LIC AAO Exam by following LIC AAO Previous Paper which are provided below for the ease of readers.

LIC AAO Application Process Started25-07-2018
Last Date of Submit LIC AAO Online Form15-08-2018
Download LIC AAO Admit CardFirst Week of Oct, 2018
LIC AAO Exam Date27-10-2018 & 28-10-2018

Check Important Topics With Exam Pattern (Updated): LIC AAO Syllabus 

LIC AAO Previous Year Question Papers PDF’s Link

LIC AAO Previous Year Papers are listed below. Candidates can select the suitable link as per their subject to get LIC Assistant Administrative Officer Previous Papers. By hitting on appropriate link of LIC AAO Question Paper PDF file will appear which contains LIC AAO Previous Year Solved Papers.

You can solve them and examine your preparation. Provided links will surely help you to score good marks in examination because by practicing through old papers of LIC AAO you will get to know about exam.

Press Here For LIC AAO Previous Year Question Papers
Press Here For LIC AAO Previous Year Papers PDF
Press Here For LIC AAO Previous Papers With Answers PDF
Press Here For LIC AAO Sample Question Papers PDF – Reasoning
Press Here For LIC AAO Question Papers PDF – Aptitude
Press Here For AAO Old Papers PDF – English
Press Here For LIC AAO Question Paper PDF – General Knowledge

 LIC AAO Previous Year Question & Answers

Here, some important questions with answers are provided below. You can have a look on LIC AAO Important Previous Questions which might come in this year paper also. So, you must go through LIC Assistant Administrative Officer Previous Year Papers and also check your answers.

Question 1: At which of the following places Diesel Component Works is established?

  1. Jamshedpur
  2. Patiala
  3. Perambur
  4. Varanasi

Answer: 4

Question 2: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 3     

Question 3: According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.

  1. True
  2. False

Answer: 2

Question 4: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Know Here Marking Scheme: LIC AAO Exam Pattern

Question 5: B2CD, _____, BCD4, B5CD, BC6D

  1. B2C2D
  2. BC3D
  3. B2C3D
  4. BCD7

Answer: 2

Question 6: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Question 7: What is the name of the mobile application launched by the Government to provide an interface between fly ash producers and the potential users?

  1. FLYASH
  2. ASHAPP
  3. ASHTRACK
  4. ASHWAY

Answer: 3

Question 8: The Asia-Pacific Regional Conference of the International Association of Chiefs of Police (IACP) was held in which city?

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Gandhinagar
  4. Lucknow

Answer: 1

Get Here in Detail: LIC AAO Eligibility Criteria

Question 9: Indian short film ‘Shunyata’ has been conferred with an award at Best of India Short Film Festival in Los Angeles. The film features which among the following stars?

  1. Irrfan Khan
  2. Jackie Shroff
  3. Amitabh bachchan
  4. Anupam Kher

Answer: 2

Question 10: To establish a communication between 8085 microprocessor and 8255 Programmable Peripheral Interface chip. The status of the chip select input would be

  1. TRISTATE
  2. HIGH
  3. LOW
  4. DON’T CARE

Answer: 3

Question 11: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

Question 12: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Answer: 3

Question 13: FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: 2

Know in Hand (7th CPC) Revision Pay Scale: LIC AAO Salary

Question 14: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 4

Question 15: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Question 16: Suppose that data items, numbered 1, 2, 3, 4, 5 and 6 come in the input stream in this order. By using a queue, which of the following rearrangement can be obtained in the output order?

  1. 1 2 6 4 5 3
  2. 2 4 3 6 5 1
  3. 4 2 1 3 5 6
  4. 1 2 3 4 5 6

Answer: 4

Question 17: For an antenna to be frequency-independent, it should expand or contract in proportion to the

  1. gain
  2. directivity
  3. wavelength
  4. impedance

Answer: 4

Question 18: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the balls with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

  1. v
  2. v/2
  3. v/4
  4. v/8

Answer: 2

Also Get Application Form For: LIC Scholarship

Question 19: Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: 1

Question 20: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Directly Download Here: LIC AAO Admit Card

Process To Download LIC AAO Previous Year Question Papers

To download the LIC AAO previous year papers PDF free, candidates need to go through the below mentioned steps on this page, please have a look..!!

  • First of all you have to visit the official website of the organization which is www.licindia.in
  • After that you need to hit the appropriate link to LIC AAO previous year solved question papers PDF free download
  • Then your LIC AAO previous year question papers PDF will be open on your computer screen.
  • You can download the LIC AAO previous year question papers and read it carefully.
  • You can start your preparation and practice as much as you can.

Press Here For LIC AAO Official Link

Final Note:

Candidates can download the LIC AAO Previous Year Papers with the help of this page which is created by team of www.recruitmentinboxx.com For more updates about LIC AAO Sample Question Paper With Solutions Pdf you can check the above mention link.

You May Also Like To Visit This Section

LIC AAO ResultLIC AAO Answer Key
What to Carry and Not In Exam HallHow To Find Study Material Online?
How to Make Good Study Habits for Exam5 Surprising Habits Of Toppers
11 Tips To Remember What You ReadTricks To Manage Study And Job Together

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *