Home / Question Paper / LIC ADO Previous Year Question Papers PDF Download Solved Model Paper

LIC ADO Previous Year Question Papers PDF Download Solved Model Paper

LIC ADO Previous Year Question Papers

LIC ADO Previous Year Question PapersLIC ADO Previous Year Question Papers help applicants in doing preparations for LIC ADO Exam properly. Life Insurance Corporation of India holds the written examination for the recruitment of Apprentices Development Officer (ADO) posts and all those candidates who are going to give the exam they can download Solved Model Paper online.

We, www.recruitmentinboxx.com are providing you LIC ADO Previous Year Question Papers with answers that will help in understanding the exam pattern, include questions from Reasoning, Numerical Ability, English Ability and general Knowledge sections. Scroll the page and get info.

LIC ADO Previous Year Question Papers

Ques1: If B and G serve on the Games Committee, which of the following must serve on the Food Service Committee?

(A) A

(B) D

(C) E

(D) F

Ans1: (B)

Ques2: If I is on the Entertainment Committee and B is on the Food Service Committee, then which of the following must be true ?

(A) F is on the Entertainment Committee

(B) C is on the Games Committee

(C) G is on the Food Service Committee

(D) F is on the Games Committee

Ans2: (A)

How to Score Good Marks in Exam

Ques3:  Ice: Coolness:: Earth : ?

(A) Forest

(B) Weight

(C) Gravitation

(D) Ocean

Ans3: (C)

Ques4:  Coconut : Shell : : Letter : ?

(A) Mail

(B) Letter-box

(C) Stamp

(D) Envelope

Ans4: (D)

Ques5: Clue is related to Mystery in the same way as warning is related to—

(A) Precaution

(B) Disaster

(C) Risk

(D) Danger

Ans5:  (D)

Ques6: Three of the following four have similar relationship and hence form a group. Which one does not belong to the group ?

(A) PROFIT : RPQCKR

(B) OTHERS : QRJCTQ

(C) LEGUME : NCISOC

(D) CANKER : EYPIGP

Ans6: (A)

These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Ques7:  Three of the four groups of letters given below are alike in a certain way while one is different. Choose the odd one—

(A) IW

(B) MS

(C) FT

(D) JU

Ans7: (D)

Ques8: He went to the library ……… to find that it was closed.

(A) Seldom

(B) Never

(C) Only

(D) Solely

Ans8: (C)

Ques9:  The ties that bind us together in common activity are so ………that they can disappear at any moment.

(A) tentative

(B) tenuous

(C) consistent

(D) restrictive

Ans9: (B)

Ques10: It would be difficult for one so ……… to believe that all men are equal irrespective of caste, race and religion.

(A) Emotional

(B) Democratic

(C) Intolerant

(D) Liberal

Ans10: (C)

Ques11:  I met him only a week ……….

(A) Back

(B) Past

(C) Ago

(D) Previous

Ans11: (C)

How To Reduce Negative Marking In Exam

Ques12:  Even after repeated warnings, he ……… to office on time.

(A) Never Come

(B) Never Comes

(C) Is Never Coming

(D) Have Never Come

Ans12: (B)

Ques13: 25. Some people can ……… even with murder.

(A) Get On

(B) Get Out

(C) Get Off

(D) Get Away

Ans13: (D)

Ques14: 9. I have not come across very

(A) Few

(B) People Who

(C) Think Of Thing Beyond

(D) Their Daily Work

Ans14: (B)

Ques15: Which Indian filmstars was recently conferred Honorary Doctorate by Bedfordshire University, (U.K.) ?

(A) Amitabh Bachhan

(B) Shah Rukh Khan

(C) Om Puri

(D) Amir Khan

Ans15: (B)

How to Make Good Study Habits for Exam

Ques16: Which one of the following is a military alliance ?

(A) ASEAN

(B) SAARC

(C) NATO

(D) NAFTA

Ans16: (C)

Ques17: The recipient of the 42nd Jnan Peeth Award is—

(A) Manohar Shastri

(B) Harish Pandya

(C) Satya Vrat Shastri

(D) K. Kamal Kumar

Ans17: (C)

Ques18:  Which one of the following is correct ?

(A) Player — Sport

(B) Jeev Milkha Singh —Tennis

(C) Jhulan Goswami —Cricket

(D) Baichung Bhutia —Hockey

(E) Pankaj Advani —Badminton

Ans18: (B)

Ques19: Who amongst the following is not the recipient of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award ?

(A) Vijendra Singh

(B) Sushil Kumar

(C) M. C. Marykom

(D) Abhinav Bindra

Ans19: (D)

How To Reduce Negative Marking In Exam

Ques20: A bus starts from city X. The number of women in the bus is half of the number of men. In city Y, 10 men leave the bus and five women enter. Now number of men and women is equal. In the beginning, how many passengers entered the bus?

(A) 25

(B) 35

(C) 45

(D) 55

Ans20: C

Dear Participants, hope the above given LIC ADO Previous Year Question Papers will help you to score good marks in exam.

You may also like to check this Section

LIC ADO Results LIC Syllabus
Best Tips / Ways to Overcome Exam FearTips to Get 100% Results in Exams
How to Prepare For  Written ExamInterview Prep. Tips- By Experts
How to Improve Your Memory for StudyingLatest Current Affairs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *