Home / Online Test / Logical Reasoning Test | Preparation Questions/Answers, Online Quiz

Logical Reasoning Test | Preparation Questions/Answers, Online Quiz

Logical Reasoning Test

Logical Reasoning is a part of almost every Competitive Examination conducted in India. For the preparation of these Examinations, aspirants must go through an Online Logical Reasoning Test here in this page. In the below section, we have provided a small Quiz which contain various Questions/Answers on Logical Reasoning.

Check out some interesting Logical Reasoning Questions in order to enhance your analytical reasoning ability skill. These questions play a vital role for qualifying in various Competitive Examinations such as Entrance Test for Educational Institutions, Government Recruitment Examinations and Exams conducted by Private Organizations also.

Logical Reasoning Questions and Answers

This page offers you Reasoning Questions of various categories such as Pictorial, Logical, Number Series, blood relations, Artificial Language, letters in word puzzle, etc. Take the following Logical Reasoning Sample Test and analyze your problem solving skills.

Go through the following Logical Reasoning Multiple Choice Questions provided by this page which is well made by the team of www.recruitmentinboxx.com Have a look below and try to solve these questions of Logical Reasoning Quiz.

Logical Reasoning Test

Logical Reasoning Questions and Answers

Question1: Find the number in the missing place.

Find the number in the missing place

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 4

Question2: Find the number in the missing place?

Logical Reasoning Test

  1. 18
  2. 19
  3. 22
  4. 38

Answer: 1

Question3: Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

Select a suitable figure

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 4

Know Here: How To Prepare Reasoning for Exams in 10 Days

Question4: Select a suitable figure from the four alternatives that would complete the figure matrix.

Select a suitable figure from the four alternatives

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 2

Question5: Find the missing number:

Find the missing number

  1. 9
  2. 11
  3. 13
  4. 15

Answer: 3

Question6: Tim’s commute never bothered him because there were always seats available on the train and he was able to spend his 40 minutes comfortably reading the newspaper or catching up on paperwork. Ever since the train schedule changed, the train has been extremely crowded, and by the time the doors open at his station, there isn’t a seat to be found.

  1. Tim would be better off taking the bus to work.
  2. Tim’s commute is less comfortable since the train schedule changed.
  3. Many commuters will complain about the new train schedule.
  4. Tim will likely look for a new job closer to home.

Answer: 2

Question7: Here are some words translated from an artificial language.

gorblflur means fan belt

pixngorbl means ceiling fan

arthtusl means tile roof

Which word could mean “ceiling tile”?

  1. gorbltusl
  2. flurgorbl
  3. arthflur
  4. pixnarth

Answer: 4

Get Easiest Method to Solve: How To Prepare For Logical Reasoning For CAT?

Question8: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question9: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: 3

Question10: Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, … What number should come next?

  1. 26
  2. 28
  3. 30
  4. 32

Answer: 2

Question11: desert

  1. cactus
  2. arid
  3. oasis
  4. flat

Answer: 2     

Question12: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: 3     

Start Free Preparation From: Online Test Series

Question13: Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

  1. 404
  2. 414
  3. 420
  4. 445

Answer: 1

Question14: If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Question15: 589654237, 89654237, 8965423, 965423, ?

  1. 58965
  2. 65423
  3. 89654
  4. 96542

Answer: 4

Question16: 125, 80, 45, 20?

  1. 5
  2. 8
  3. 10
  4. 12

Answer: 1

Question17: Look at this series: 2, 6, 18, 54, … What number should come next?

  1. 108
  2. 148
  3. 162
  4. 216

Answer: 3

Start Here: Bank Reasoning Quiz

Question18: If the legislature decides to fund the agricultural subsidy program, national radio, and the small business loan program, what two other programs could they fund?

  1. harbor improvements and international airport
  2. harbor improvements and school music program
  3. hurricane preparedness and school music program
  4. hurricane preparedness and international airport

Answer: 2

Question19: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Answer: 2

Question20: A group of 1200 persons consisting of captains and soldiers is travelling in a train. For every 15 soldiers there is one captain. The number of captains in the group is ?

  1. 70
  2. 75
  3. 80
  4. 85

Answer: 2

Read Out: 7 Best Tricks to crack Reasoning Section of IBPS PO

Final Words:

On this web page, we have provided details related to Logical Reasoning Test, we hope that it will help you to qualify the exam. Thus, candidates who want to collect more details they can bookmark this web portal www.recruitmentinboxx.com by pressing ctrl+d.

You May Also Like To Check This Section

How To Reduce Negative Marking In ExamLatest Current Affairs
Maths Formulas PDF7 Exam Resolutions for Sure Success 
ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरीSarkari Naukri- Latest Jobs
Get Free Job Alerts On MailLatest Private Jobs

One comment

  1. Gk or english

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *