Home / Question Paper / LSAT Sample Papers 2019 | LSAT Previous Year Question Papers PDF

LSAT Sample Papers 2019 | LSAT Previous Year Question Papers PDF

LSAT Sample Papers

Candidates preparing for Law School Admission Test must check out the LSAT Sample Papers 2019. Candidates can download the LSAT Previous Year Question Papers PDF from here and boost their preparation for LSAT 2019.

In the LSAT Sample Papers, all the important topics and concepts are covered. By going through the LSAT Solved papers, candidates will be able to know what types of questions are asked in the exam and prepare accordingly for exam.

LSAT Previous Year Papers With Solutions

By regularly practicing from LSAT Sample Papers and Previous Year Question Papers, candidates will be able to improve their speed and accuracy. You will be able to familiarize yourself with the exam pattern and type of questions asked in exam.

In the below section of this page, we have provided LSAT Sample Papers and Previous Year Question Papers with solution which are available for free to download. For more information about LSAT Sample Papers, keep reading this page of www.recruitmentinboxx.com

LSAT Sample Papers

LSAT Previous Year Question Papers PDF

LSAT India Sample Paper 1Get Here
LSAT India Sample Paper 2Get Here
LSAT India Sample Paper 3Get Here
LSAT India Sample Paper 4Get Here
Previous Year Papers for LSAT in PDFGet Here
LSAT Law Entrance Previous Year PapersGet Here

LSAT Important Questions

In the below section, we have provided some important practice question for LSAT 2019. Take the test and see your level of preparation:

Ques1: Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words 1 distributor 2 consumer 3 seller 4 raw- material 5 producer?

  1. 2, 5, 4, 3, 1
  2. 3, 5, 1, 2, 4
  3. 1, 5, 2, 4, 3
  4. 4, 5, 1, 3, 2

Answer: 4

Ques2: Pointing to a lady on the platform, Manjul said, “She is the sister of the father of my mother’s son” Who is that lady to Manjul?

  1. Mother
  2. Sister
  3. Aunt
  4. Niece

Answer: 3

Ques3: From the given alternative words, select the one which can be formed using the letters the given word. PRAGMATIC

  1. Gaiter
  2. Agmark
  3. Game
  4. Magic

Answer: 4

You can read out: LSAT Eligibility 2019 Criteria Details

Ques4: Two coins are tossed the probability of getting one head and one tail is—–

  1. 3/4
  2. 1/3
  3. 1/2
  4. 1/4

Answer: 3

Ques5: lf PARADESH is written as 1234567, how will PARAS be written?

  1. 13235
  2. 13236
  3. 13536
  4. 14436

Answer: 2

Ques6: In a certain language, MADRAS is code as NBESBT, how is BOMBAY coded in that language?

  1. CPNCBX
  2. CPNCBZ
  3. CPOCBZ
  4. CQOCBZ

Answer: 2

Ques7: lf $ means +, # means -, @ means x and * means – then what is the value of ?

  1. 25
  2. 29
  3. 27
  4. 36

Answer: 3  

Get Here Complete Law School Admission Test: LSAT Syllabus

Ques8: A and B walk in opposite direction from a point. Each of then moves 3 km and then A turns right moves 4 km while B also turns right and moves 4 km The distance between them is?

  1. 10 km
  2. 15 km
  3. 12 km
  4. 18 km

Answer: 1

Ques9: The number 2272 and 8 75 are divided by a 3 digit number ‘N’ leaving the same remainder. The sum of digits of N is ———-

  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 19

Answer: 1

Ques10: Melt: Liquid: Freeze?

  1. Lace
  2. Condense
  3. Solid
  4. Force

Answer: 3

Ques11: lf a = 4.965, b = 2.343 and c=- 2.622, then value of “ a3- b3- c3-3abc” will be?

  1. -2
  2. -1
  3. 0
  4. 1312

Answer: 3

Directly Get Here: LSAT Admit Card

Ques12: The ratio of radius of two spheres is 2: 3. The ratio of their volumes is?

  1. 2: 3
  2. 4: 9
  3. 27: 16
  4. 8: 27

Answer: 4

Ques13: lf the sum of interior angles of regular polygon is equal to two times the sum of exterior angles of that polygon, the polygon has ___________sides.

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: 2

Ques14: Which one set of letters when sequentially placed in the gaps of the given letter series shall complete it? bab_b_b_ _abb

  1. abba
  2. bbba
  3. abab
  4. babb

Answer: 4

Ques15: A person is 17th from left and 18th from right then number of persons in that row are?

  1. 33
  2. 37
  3. 35
  4. 17

Answer: 2

Know Here: How to Prepare Reasoning for Exams

LSAT 2018 Exam Pattern

Check the Exam Pattern for the LSAT India entrance exam 2018 from below table:

SectionsQuestions (Approx)Duration of Exam
Analytical Reasoning2435
First Logical Reasoning2435
Second Logical Reasoning2435
Reading Comprehension2435
Total96-100 questions2 hours and 20 minutes

Final note

Candidates we hope that above information about LSAT Sample Papers has been useful. Subscribe to our free mail service to get latest updates and information or follow us on Facebook or Google+.

You May Also Like To Check This Section

LAW Entrance Exam Top 10 Law Colleges In India
Top 10 Law Colleges in MumbaiTop Law Colleges in Delhi 
LLB/LLM Vacancies for FreshersImportant Essay Topics for Exams
Career Option In CommerceMaths Formulas PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *