Home / Current Affairs / Current Affairs March 2017 PDF Download Quiz Question/Answer Latest News

Current Affairs March 2017 PDF Download Quiz Question/Answer Latest News

Current Affairs March

For the help of those Candidates who are going to appear in any type of competitive exams we are presenting Current Affairs March here!! Interested contenders can download Quiz Question/Answer in PDF format by going through this page. Current Affairs March 2017 is assisting contenders to prepare for any Competitive Exam and you must be well familiar with all Latest News happened or going to be happened nationally or internationally for this.

This Page Includes:

Helping Question/Answer

Highlights of Current Affairs March 2017

Official Note

This time candidates have to qualify general awareness section for grabbing any type of Government / Private Jobs. Almost every organization organizes examinations which are based on General Awareness. So, all the candidates must have good knowledge of Current Affairs March which they get by rolling downwards this page section which is well designed by the team of www.recruitmentinboxx.com.

Current Affairs March

Highlights of March 2017:

Here you can check highlights of Current Affairs March 2017 which are well presented below-

  • Education Secretary nominee Betsy DeVos wins Senate confirmation vote
  • Arunachal Pradesh implements ‘e-Cabinet’ system
  • Jovenel Moise sworn in as Haiti’s new president
  • India’s first centre of disabled sportsmen to come up in Gandhinagar
  • India to host international nuclear security meet
  • 181 Irrawaddy dolphins counted in Odisha census
  • CBDT signs four unilateral Advance Pricing Agreements
  • Enemy property must go to government: Supreme Court
  • Union Government eases rules for clearance of non-polluting industrial projects
  • Tourism Ministry, J&K Government and NPCC sign MoU for implementation of tourism projects
  • HRD ministry to set up NTA to conduct exams for higher, secondary education
  • Neurocalyx calycinus plant possesses medicinal values
  • Union Government launches Measles Rubella vaccination campaign
  • If you don’t vote, you have no right to blame government: SC
  • Slovakian Curators have discovered world’s earliest emoji

START: Free Online Test Series

Current Affairs March 2017 Question/Answer

For the comfort of Aspirants we are providing some helping questions here also about Current Affairs March and you can practice for your competitive examination with it, so please have a look downwards!!!!

Question 1.What is the total outlay of the Chief Minister Samagra Gramya Unnayan Yojana (CMSGUY) launched by Assam government on February 5, 2017?

  1. 30000 crore
  2. 25000 crore
  3. 35000 crore
  4. 40000 crore

Answer: 1. Rs. 30000 crore

Question 2.Who has been appointed as the MD and CEO of the Ujjivan Small Finance Bank?

  1. R Baskar Babu
  2. Manish Khera
  3. Samit Ghosh
  4. Shinjini Kumar

Answer: 3. Samit Ghosh

Question 3.The first smart police station of Andhra Pradesh has been launched in which city on February 6, 2017?

  1. Visakhapatnam
  2. Tirupati
  3. Vijayawada
  4. Guntur

Answer: 4. Guntur

Check Here: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Question 4.Railway Ministry is set to lay the first railway line in Andaman and Nicobar Island that will connect Port Blair to which city?

  1. Govinda Nagar
  2. Rangat
  3. Diglipur
  4. Chingen

Answer: 3. Diglipur

Question 5.The Supreme Court has directed the central government to link all mobile numbers with Aadhaar Number within a duration of ________ year.

  1. Two Years
  2. One Year
  3. Three Year
  4. Five Year

Answer: 2. One Year

Question 6.Which bank has signed an agreement with the insurance company Cigna TTK Health to market the insurer’s products in the its branches across India?

  1. Bank of Maharashtra
  2. Dena Bank
  3. Andhra Bank
  4. Bank of Baroda

Answer: 1. Bank of Maharashtra

Question 7.Which bank has signed an agreement with Earthport Plc to enable faster outbound cross-border payments for its customers?

  1. HDFC Bank
  2. Yes Bank
  3. ICICI Bank
  4. Axis Bank

Answer: 4. Axis Bank

Read Out: Latest Current Affairs

Question 8.Ujjivan Small Finance Bank has launched its 5 pilot branches in which Indian city on February 6, 2017?

  1. Bengaluru
  2. Chennai
  3. Mysuru
  4. Kochi

Answer: 1. Bengaluru

Question 9.The Human Resource Ministry is set to launch which agency to conduct entrance examinations for all higher and secondary education?

  1. National Test Centre
  2. National Testing Agency
  3. All India Entrance Exam Agency
  4. Indian Agency for Higher and Secondary Test

Answer: 2. National Testing Agency

Question 10.What is the name of the taxi hiring service launched by ride hailing company Uber on February 6, 2017?

  1. UberTAXI
  2. UberHIRE
  3. UberAllDay
  4. YourUBER

Answer: 2. UberHIRE

Question 11.Who has been honored with the 2017 Genesis Prize worth $ 1 million by Israel government for exceptional contribution towards Jewish community?

  1. Abraham Salem
  2. Aditya Kapoor
  3. Karen David
  4. Anish Kapoor

Answer: 4. Anish Kapoor

Also Check: Political Current Affairs

Question 12.Qatar recorded the lowest ever temperature at ______ degree Celsius in its history on February 5, 2017.

  1. 5 degree Celsius
  2. 1degree Celsius
  3. 5 degree Celsius
  4. 2 degree Celsius

Answer: 3. 1.5 degree Celsius

Question 13.Which medicinal plant has been recently discovered by the scientists to have multiple healing properties?

  1. Berberis vulgaris
  2. Neurocalyx calycinus
  3. Vernonia amygdalina
  4. Arctium lappa

Answer: 2. Neurocalyx calycinus

Question 14.Which England cricketer resigned as the Test Captain on February 5, 2017?

  1. Alastair Cook
  2. Stuart Broad
  3. Eoin Morgan
  4. James Anderson

Answer: 1. Alastair Cook

Question 15.Iran has lifted the ban on which countries wrestler allowing them to take part in the Freestyle World Cup to be held in Iran in February 2017?

  1. Korea
  2. United States
  3. Kuwait
  4. United Kingdom

Answer: 2. United States

Check Here: Latest Pratiyogita Darpan

Question 16.Which country will host the World Billiards Championship for a period of continuous four years?

  1. Pakistan
  2. Iran
  3. India
  4. Thailand

Answer: 3. India

Question 17.Who is the winner of the 81st Senior National Badminton Championship 2017 in Men’s single category?

  1. Chirag Shetty
  2. Satwik Sai Raj
  3. Lakshya Sen
  4. Sourabh Verma

Answer: 4. Sourabh Verma

Question 18.Which northeastern state of India became the first state to implement an e-Cabinet solution for the state cabinet members on February 7, 2016?

  1. Meghalaya
  2. Assam
  3. Arunachal Pradesh
  4. Tripura

Answer: 3. Arunachal Pradesh

Question 19.China has surpassed which country to become the world’s largest producer of solar energy?

  1. France
  2. United Kingdom
  3. Germany
  4. USA

Answer:3. Germany

Also Check: Pratiyogita Darpan February

Question 20.Which bank has partnered with Fin-tech startup IndiaLends to enable the first time borrowers with no credit history to take loans?

  1. HDFC Bank
  2. ICICI Bank
  3. IDFC Bank
  4. RBL Bank

Answer: 3. IDFC Bank

Question 21.With which country, India signed a protocol on February 6, 2017 to amend the existing bilateral taxation treaty for Avoidance of Double Taxation and the Prevention of Fiscal Evasion?

  1. France
  2. Russia
  3. Austria
  4. Germany

Answer: 3. Austria

Question 22.Where was the 17th session of the BIMSTEC senior officials’ meeting held on February 7, 2017?

  1. Colombo
  2. Dhaka
  3. New Delhi
  4. Kathmandu

Answer: 4. Kathmandu

Read Also: Railway Current Affairs

Question 23.What is the capital of Israel?

  1. Amman
  2. Jerusalem
  3. Damascus
  4. Cairo

Answer: 2. Jerusalem

Question 24.Which state government has launched an award system on February 6, 2017 to reward its government employees for their hard work and innovation and encourage good governance in the state?

  1. Arunachal Pradesh
  2. Manipur
  3. Assam
  4. Goa

Answer: 1. Arunachal Pradesh

Question 25.In which Indian city was the 23rd International Conference & Exhibition on Terrestrial & Satellite Broadcasting held?

  1. Chennai
  2. Kolkata
  3. Pune
  4. New Delhi

Answer: 4. New Delhi

Question 26.The India’s first social innovation centre the ‘Kakatiya Hub For Social Innovation’ has been launched in which state on February 6, 2017?

  1. Himachal Pradesh
  2. Uttarakhand
  3. Telangana
  4. Kerala

Answer: 3. Telangana

Check Here: Himachal Pradesh Current Affairs

Question 27.Which country will host the 4th BIMSTEC Summit in 2017?

  1. India
  2. Nepal
  3. Bangladesh
  4. Sri Lanka

Answer: 2. Nepal

Question 28.The Odisha State Forest and Environment department on January 20, 2017 sighted ______ endangered Irrawaddy dolphins in the state water bodies.

  1. 181
  2. 295
  3. 306
  4. 410

Answer: 1. 181

Question 29.Which housing finance company has signed an MoU with CREDAI West Bengal on February 6, 2017 to train 1000 construction workers in Kolkata?

  1. PNB Housing Finance Limited
  2. Housing Development Finance Corporation Ltd
  3. Dewan Housing Finance Corporation Ltd
  4. LIC Housing Finance Ltd

Answer: 1. PNB Housing Finance Limited

Question 30.How much amount of financial assistance would be provided to the pregnant woman of the tea garden areas as proposed in the Assam Budget 2017-18 of the state?

  1. 5000
  2. 12000
  3. 20000
  4. 9000

Answer: 2. Rs. 12000

Must Check: IBPS Current Affairs

Question 31.A committee has been constituted by the Ministry of Agriculture & Farmers Welfare to achieve the target of doubling of income of farmers by March ____________

  1. 2022
  2. 2019
  3. 2018
  4. 2021

Answer: 1. 2022

Question 32.As per the Budget 2017-18 of Assam, how much amount has been proposed to increase the production of Muga silk?

  1. 200 crore
  2. 225 crore
  3. 100 crore
  4. 150 crore

Answer: 3. Rs. 100 crore

Question 33.Name the Indian National Army veteran and Netaji Bose’s driver cum guard who died on February 6, 2017 at the age of 116?

  1. Colonel Tez Bahadur
  2. Colonel Abdul Quadir
  3. Colonel Nandlal
  4. Colonel Nizamuddin

Answer: 4. Colonel Nizamuddin

Question 34.The reservation for the Other Backward Class (OBC) in the higher educational institutions in the state of Assam has been increased from 15 percent to ______ percent.

  1. 29 Percent
  2. 25 Percent
  3. 20 Percent
  4. 22 percent

Answer: 1. 29 Percent

Read Here: Defence Current Affairs

Question 35.Which country has been banned from participating in the 2017 London World Athletics Championships due to state sponsor doping scandal?

  1. Jamaica
  2. Kenya
  3. Russia
  4. Great Britain

Answer: 3. Russia

Question 36.98 years old Freedom fighter Racharla Samrajyam who died on February 6, 2017 was born in which state?

  1. Assam
  2. Andhra Pradesh
  3. Jammu & Kashmir
  4. Karnataka

Answer: 2. Andhra Pradesh

Question 37.When is the International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation observed?

  1. February 5
  2. February 4
  3. February 7
  4. February 6

Answer: 4. February 6

Question 38.The Indian Coast Guard conducted a joint exercise with which countries counter-part on February 6, 2017 to enhance co-operation and exchange of operational expertise?

  1. United Arab Emirates (UAE)
  2. Russia
  3. France
  4. United States

Answer:  1. United Arab Emirates (UAE)

Check Out: Current Affairs February

Question 39.Where is Food and Agriculture Organization headquartered?

  1. Paris
  2. Washinton DC
  3. Geneva
  4. Rome

Answer: 4. Rome

Question 40.Which state has signed a tripartite MoU with the Ministry of Tourism and project construction companies on February 6, 2017 for the implementation of the Tourism project in the state?

  1. Goa
  2. Uttarakhand
  3. Jammu & Kashmir
  4. Himachal Pradesh

Answer:  3. Jammu & Kashmir

Note:

If candidates want to know about new latest update about Current Affairs March then you need to connect with this page of www.recruitmentinboxx.com by pressing CTRL + D or follow us on Facebook and Google Plus also.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private Jobs Sarkari Naukri- Latest Jobs
Top 100 Career Options Student Success Strategies
Tricks To Manage Study And Job Together Major Mistakes At the Time of Exam
Entrance Exams In India Top 100 Career Options

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *