Home / Question Paper / MAT Previous Year Question Paper | For DEC 2018 Exam-Paper Free PDF

MAT Previous Year Question Paper | For DEC 2018 Exam-Paper Free PDF

MAT Previous Year Question Paper

Get here direct link to download the MAT Previous Year Question Paper PDF !! Students who are going to participate in Management Aptitude Test for admission to MBA/PGDM courses must refer MAT Previous Question Papers for better preparation, as MAT scores will considered for 600 B-Schools across India national or international.

Download MAT Previous Year Paper For DEC 2018 Exam

Management Aptitude Test is going to be held on 09-12-2018 (offline) and 15-12-2018 (online) by All India Management Association (AIMA). Download MAT Previous Year Question Paper/Year wise Question Paper PDF Free scoring good marks

With MAT Previous Year Question Paper, you may know about type & nature of questions asked Exam so that you can prepare accordingly. Solve daily MAT Question Papers PDF to enhance over all preparation  

MAT 2018 December Exam details

Management Aptitude Test (MAT) is a standardized test being administered to facilitate Business Schools (B-Schools) to select eligible students for admission to MBA and allied programmes. Every year, MAT exam is held in the month of February, May, September and December respectively

To gain more details about MAT Previous Year Question Paper with Solution PDF, go through this page prepared by team of www.recruitmentinboxx.com

MAT Previous Year Question Paper

MAT Exam Previous Year Question Paper Solved will guide you to know level & type of questions asked in Management Aptitude Test. Those preparing for test may download Previous Year MAT Question Paper.

Hit on links placed in tabular form & access MAT Previous Year Question Paper PDF. By going through Previous Year Question Paper, you know which topics need more attention as compared to others.

MAT Exam Previous Year Question Paper PDF

MAT 2016 Question Papers 1Download PDF
MAT 2016 Question Papers 2Download PDF
MAT 2016 Question Papers 3Download PDF
MAT 2016 Question Papers 4Download PDF
MAT 2007 Question PapersDownload PDF
MAT 2006 Question PapersDownload PDF
MAT 2005 Question PapersDownload PDF
MAT 2016 Question Papers 8Download PDF
MAT 2016 Question Papers 9Download PDF
MAT 2016 Question Papers 10Download PDF

MAT Previous Year Questions Papers PDF

MAT Question Paper 2008

MAT Exam Question Paper 2010

MAT Solved Question Paper 2009

MAT Dec Exam Previous Year Question Paper 2012


Hit on links placed in tabular form & access MAT Previous Year Question Paper PDF. By going through Previous Year Question Paper, you know which topics need more attention as compared to others.

MAT Previous Year Questions & Answers

Ques 1: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Ans: 2

Ques 2: There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

  1. 2160
  2. 3120
  3. 3972
  4. 6240

Ans: 3

Ques 3: A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A’s share is Rs. 855, the total profit is:

  1. 1425
  2. 1500
  3. 1537.50
  4. 1576

Ans: 2

Ques 4: A, B, C subscribe Rs. 50,000 for a business. A subscribes Rs. 4000 more than B and B Rs. 5000 more than C. Out of a total profit of Rs. 35,000, A receives:

  1. 8400
  2. 11,900
  3. 13,600
  4. 14,700

Ans: 4

Read Here: How to Prepare For MAT Exam

Ques 5: Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

  1. 5 : 7 : 8
  2. 20 : 49 : 64
  3. 38 : 28 : 21
  4. None of these

Ans: 2

Ques 6: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Ans: 4

Ques 7: The 2018 World Hindi Day (WHD) is observed on __________.

  1. January 11
  2. January 9
  3. January 10
  4. January 12

Ans: 3

Ques 8: This country will host 2018 Womens World T20.

  1. England
  2. India
  3. West Indies
  4. New Zealand

Ans: 3

Ques 9: Which of the following will host international martial arts event?

  1. Gujarat
  2. Rajasthan
  3. Jammu and Kashmir
  4. Odisha

Ans: 3

Ques 10: How many gold medals are won by Indian boxers on 7th edition of Nation’s Cup tournament in, Serbia?

  1. 13
  2. 11
  3. 18
  4. 15

Ans: 2

Check Out Topic Wise: Complete MAT Syllabus

Ques 11: Sarjubala Devi has clinched gold in which category at the 2018 National Women’s Boxing Championship?

  1. 48kg category
  2. 57kg category
  3. 54kg category
  4. 62kg category

Ans: 1

Ques 12: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Ans: 1

Ques 13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Ans: 2

Ques 14: Which IIT institute will start ‘Vastu Shastra’ classes for architecture students?

  1. IIT Kharagpur
  2. IIT Bombay
  3. IIT Madras
  4. IIT Indore

Ans: 1

Ques 15: Which of the following universities recently conferred honorary degree of Doctor of Science on RSS Chief Mohan Bhagwat?

  1. Maharashtra Animal and Fishery Sciences University
  2. West Bengal University of Animal & Fishery Sciences
  3. Karnataka Veterinary Animal And Fisheries Sciences University
  4. None of the above

Ans: 1

Check Here:  MAT Exam Dates

Ques 16: Which Indian university has been ranked among top 10 in Times Higher Education (THE)’s 2017 World’s Best Small Universities?

  1. Indian Institute of Science (IISc), Bengaluru
  2. Indian Institute of Technology (IIT), Guwahati
  3. Savitribai Phule Pune University
  4. Indian Institute of Technology (IIT), Bombay

Ans: 1

Ques 17: Which country to host the 2023 Rugby World Cup?

  1. France
  2. Japan
  3. South Africa
  4. Ireland

Ans: 1

Ques 18: Which country has recently declared Yoga as sports activity?

  1. India
  2. Iran
  3. Saudi Arabia
  4. Turkmenistan

Ans: 3

Ques 19: Who won the Indian Sportswoman of the Year (Team Sports) award at the Indian Sports Honours (ISH) 2017 event held in Mumbai?

  1. Mithali Raj
  2. Saina Nehwal
  3. P V Sindhu
  4. Sania Mirsa

Ans: 1

Start Now: Management Aptitude Test Quiz

Ques 20: Name the Indian cricketer who inaugurated his first global cricket academy in the United Arab Emirates?

  1. Virender Sehwag
  2. Yuvaraj Singh
  3. Mahendra Singh Dhoni
  4. Rohit Sharma

Ans: 3

Those who have enrolled for MAT Exam 2018 may refer MAT Previous Year Question Paper With Solution from this page for better preparation of exam. Besides this, try solving mock test for increasing your speed & managing time for each section.

MAT Exam Pattern 2018 Highlights

Number of Sections5
SectionsMathematical skills, Critical Reasoning, Language Comprehension and Data interpretation and Indian & Global Environment
ModePaper based test
Duration of the MAT Test2 hr. 30 min. (150 mins)
Number of Questions200 (every question has 4 options)
MAT Marking
Scheme
+1 for every correct answer and -0.25 for every wrong answer

Check Complete Marks Distribution: MAT Exam Pattern

MAT 2018 Exam Pattern

Section No.SectionNo of QuestionsTime Suggested(Minutes)
1.Language Comprehension4030
2.Mathematical Skills4040
3.Data Analysis and Sufficiency4035
4.Intelligence and Critical Reasoning4030
5.Indian and Global Environment4015
Total200150

MAT Syllabus 2018

  • Data Analysis and Sufficiency: Graphs, Charts, Bar Graphs, Pie Chart, Venn Diagram, Puzzles, Tables etc.
  • Language Comprehension: Vocabulary, Reading Comprehension, Grammar, Verbal Reasoning, Analogies, Odd man out, Sentence correction & completion, Antonyms, Idioms etc
  • Intelligence and Critical Reasoning: Mathematical Reasoning, Verbal Ability, Coding and Decoding, Family Tree, Effect and Cause, Sequencing etc.
  • Mathematical Skills: Geometry, Number System, Functions, Date and Time, Progression, Algebra, Averages, Ration and Proportions
  • Indian and Global Environment: Current Affairs, General Knowledge, Geography, History, Sports, Entertainment, Politics, ScienceAwards, Business etc.

MAT 2018 Important Dates

MAT December 2018Date
Online registration starts from01-10-2018
Last Date for Online registration for PBT23-11-2018
Last Date for Online registration for CBT1st week of December 2018
Admit Card release date for PBT4th week of November 2018
Admit Card release date for CBT1st week of December 2018
Examination Date (Offline)09-12-2018 (10:00AM – 12:30 PM)
Examination date (Online)15-12-2018
Result date24-12-2018

Press Here For MAT Official Link

Note:

This is all about MAT Previous Year Question Papers. You may download Previous Year Question Paper Of Mat in PDF Form. You may bookmark our portal www.recruitmentinboxx.com for knowing more details about jobs, notification, call letter, results etc.

You May Also Like To Visit This Section:

MAT Admit CardMAT Counselling
MAT ResultMAT Application Form
MBA Entrance Exam in IndiaTop MBA Colleges In India
5 Surprising Habits Of ToppersMAT Answer Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *