Home / Online Test / Maths Quiz Class 8: Trivia, 8th Grade Question/Answer, Online Quizzes

Maths Quiz Class 8: Trivia, 8th Grade Question/Answer, Online Quizzes

Math Quiz Grade 8

Students who want boost up in their knowledge and general mathematics skills, they need to prepare from Maths Quiz Class 8 given here. From Maths Quiz 8th Grade Question/Answer, students will solve various types of questions and know which type of questions will come in more percentage. Maths is called is the hardest subject among other subjects as it involves large number of formulas and tricks. Maths is completely depends on more and more practices.

Other than this, there is a fact about it; questions of mathematics always keep you entertained as it quite interesting too. Various students enjoying to solve Math Quiz Grade 8 Questions/Answers/ Quizzes. Students are advised to take MCQ General Math Quiz/ Maths Class 8 Online Quizzes, Maths Online as it is very helpful for all the students of class 8 to crack exams and also improve your calculation skills.

MCQ General Math Quiz Grade 8

Mathematics is an only subject which needs lots of practice to score good marks. It’s better to practice more and more for Mathematics Questions/Answers by solving free Math Quiz Grade 8, as it is not possible to purchase so many books

List of Math MCQs Practice Test Questions/Answers of all main topics for class 8th are listed below for free practice. Candidates can go through Math Quiz Grade 8 which is provided by the expert team member of www.recruitmentinboxx.com

Do You Know: How to Prepare For Maths

Math Quiz Grade 8

Math Quiz Grade 8 Practice Test Questions/Answers

The following Maths Quiz for Class 8 will surely help you to improve your efficiency level of General Maths, so must take free Math Quiz Grade 8

Question 1: The average of first 50 natural numbers is …………. .

  1. 30
  2. 5
  3. 00
  4. 25

Answer: 4

Question 2: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Answer: 4

Get Here Solved: Aptitude Questions And Answers

Question 3: A fraction which bears the same ratio to 1/27 as 3/11 bear to 5/9 is equal to..

  1. 1/55
  2. 55
  3. 3/11
  4. 1/11

Answer: 1

Question 4: A hall is 15 m long and 12 m broad. If the sum of the areas of the floor and the ceiling is equal to the sum of the areas of four walls, the volume of the hall is:

  1. 720
  2. 900
  3. 1200
  4. 1800

Answer: 3

Question 5: The number of 3-digit numbers divisible by 6, is ………….. .

  1. 149
  2. 166
  3. 150
  4. 151

Answer: 3

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 6: The average age of husband, wife and their child 3 years ago was 27 years and that of wife and the child 5 years ago was 20 years. The present age of the husband is:

  1. 35 years
  2. 40 years
  3. 50 years
  4. None of these

Answer: 2

Question 7: What is 1004 divided by 2?

  1. 52
  2. 502
  3. 520
  4. 5002

Answer: 4

Question 8: A clock strikes once at 1 o’clock, twice at 2 o’clock, thrice at 3 o’clock and so on. How many times will it strike in 24 hours?

  1. 78
  2. 136
  3. 156
  4. 196

Answer: 3

Question 9: 66 cubic centimetres of silver is drawn into a wire 1 mm in diameter. The length of the wire in metres will be:

  1. 84
  2. 90
  3. 168
  4. 336

Answer: 1

Download Class Wise: CBSE New Syllabus

Question 10: 1397 x 1397 = ?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: 1

Class 8 Maths Quiz (Maths Questions And Answers for Class 8)

Question 11: 106 × 106 – 94 × 94 = ?

  1. 2004
  2. 2400
  3. 1904
  4. 1906

Answer: 2

Question 12: Which of the following numbers gives 240 when added to its own square?

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 20

Answer: 1

Question 13: If 2994 ÷ 14.5 = 172, then 29.94 ÷ 1.45 = ?

  1. 172
  2. 72
  3. 2
  4. 172

Answer: 3

Check Out Here: Best Institutes for Mathematics

Question 14: The simplest form of 1.5 : 2.5 is …………… .

  1. 6 : 10
  2. 15 : 25
  3. 75 : 1.25
  4. 3 : 5

Answer: 4

Question 15: In 24,673 ; the place-value of 6 is ….. .

  1. 700
  2. 600
  3. 10
  4. 100

Answer: 2

Question 16: In 24,673 ; the face-value of 4 is ….. .

  1. 4
  2. 2
  3. 1000
  4. 9999

Answer: 4

Question 17: The least number of two digits is ….. .

  1. 99
  2. 11
  3. 90
  4. None of these

Answer: 4

Also Know Here: How to Reduce Negative Marking in Exam

Question 18: The largest number of six digits is ….. .

  1. 9,99,999
  2. 1,00,000
  3. 1,11,111
  4. 1,11,000

Answer: 1

Question 19: The smallest number of seven digits is ….. .

  1. 0
  2. 99,99,999
  3. 10,10,100
  4. 10,00,000

Answer: 2

Check (Class 1st to 12th) Latest Curriculum Subject-Wise: NCERT Syllabus

Question 20: The difference between the smallest number of four digits and the largest number of three digits is …….

  1. 1
  2. 100
  3. 0
  4. 999

Answer: 1

8 Class Maths Quiz

Question 21: Alpha (α) particles are helium (He) nucleus with a charge of

  1. e
  2. 2e
  3. 3e
  4. 4e

Answer: 2

Question 22: When two light nuclei combine to form a heavier nucleus, process is said to be

  1. nuclear fission
  2. nuclear fusion
  3. nuclear power
  4. nuclear transmutation

Answer: 2

Question 23: If a C-14 has a half life of 5730 years, then how long will it take for quantity of C-14 in a sample to drop to 1/8 of initial quantity?

  1. 1 2.58 × 104 years
  2. 2 1.44 × 104 years
  3. 3 1.72 × 104 years
  4. 4 2.58 × 104 years

Answer: 3

Also Check Out: Math Quiz Grade 7

Question 24: In nuclide defined by &15&7X, number of protons and neutrons respectively are

  1. 7 and 8
  2. 15 and 7
  3. 8 and 6
  4. 23 and 15

Answer: 1

Question 25: Elements which emit natural radioactivity are known as

  1. radio elements
  2. active elements
  3. radioactive elements
  4. nuclear elements

Answer: 3

Question 26: Isotopes have same number of protons but different number of

  1. electrons
  2. neutrons
  3. shells
  4. positrons

Answer: 2

Question 27: Number of protons inside nucleus represents

  1. atomic mass
  2. atomic number
  3. atomic count
  4. radioactivity level

Answer: 2

Get Online Practice Test For: Maths Quiz Class 5

Question 28: Radiation emitted from splits into

  1. 2 components
  2. 4 components
  3. 5 components
  4. 3 components

Answer: 4

Question 29: Phenomenon by which radiations split matter into negative and positive ions is called

  1. ionization
  2. radiation
  3. transmutation
  4. radioactivity

Answer: 1

Question 30: Beta particles are stream of high energy

  1. electrons
  2. protons
  3. photons
  4. positrons

Answer: 1

Get Here: Maths Quiz For Class 6

Final Note

Keep visiting to our site regularly to take more quizzes likewise Math Quiz Grade 8.  You can also get connected with our portal through facebook and Google plus to get instant updates. For any query regarding above given Maths Questions And Answers for Class 8 then you can leave comment in below commenting box, we will provide best solution for your query.

Start Practicing Topic Wise From Here

Profit Percentage Important FormulasImportant Logarithms Formulas
Profit and Loss FormulasVenn Diagram Questions And Answers
How to Solve Calendar Problems Alligation and Mixture Problems
Surface Area and Volume QuestionsCylinder Volume Formula 
Important Discount FormulaProblems on Trains
Permutation And CombinationCompound Interest Problems
Compound Interest FormulaHCF and LCM Formula
Problems on TrainsHeight and Distance
Calculate The Mean, Median, And ModeHow To Calculate Simple Interest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *