Home / Online Test / Maths Quiz For Class 6 – Questions Answers/Grade 6th Practice Test/MCQ

Maths Quiz For Class 6 – Questions Answers/Grade 6th Practice Test/MCQ

Maths Quiz For Class 6

Mathematics is a tricky as well as interesting game of common sense. So students who want to tests their knowledge of different Math concepts need to practice from below given Maths Quiz For Class 6. With the aim to offer students of Sixth Grade easy and fun way to improve math skills, we have provided Maths Quiz For Class 6.

By the help of Free MCQ, easily solve Sixth Grade Questions/Answers and students can also practice the concepts they have already learned throughout the year. Students, who have already good grip on math sections, they can use advance Maths Quiz For Class 6/ Practice Test to test their knowledge on various concepts. You can try online Mathematics Quiz For Class 6 as many times you want.

Free MCQ Questions/Answers For Sixth Grade

Mathematical Quiz for Class 6 will take your 5 minutes to complete the set of questions, which will help you to know about your speed & accuracy and you can also know how much time you need to complete a set of math questions. Students are welcome from all over the world to solve free Maths Quiz For Class 6 test series to improve the math skills and concepts which was taught in the school.

Free MCQ Online Questions/Answers For Class is design to cover national curriculum and all important topics of General Math. Maths Quiz For Class 6 helps you to maximize the skills and techniques, so go through this page which is well created by the expert team member of www.recruitmentinboxx.com

Get Here Practice Test Questions/Answers:

Math Quiz Grade 8

Math Quiz Grade 7

Free Online Mathematics Questions/Answers For Class 6

Mathematics Quiz For Class 6

Maths Quiz For Class 6

Question 1: 158=___ + 106.What number will come in the blank to make the number sentence true?

  1. 52
  2. 152
  3. 158
  4. 264

Answer: 1

Question 2: Faizal has 918 marbles. he wants to make packets of marbles, with 9 marbles in each packet. how many packets will he be able to make?

  1. 12
  2. 102
  3. 120
  4. 1062

Answer: 2

Question 3: A teacher brought some toffees to her class. after giving 3 toffees each to 15 students who had completed their assignments, she has 60 toffees left with her. how many toffees did she bring to the class?

  1. 15
  2. 45
  3. 78
  4. 105

Answer: 4

Get Online Practice Test For: Maths Quiz Class 5

Question 4: 1024+1025+___=1025+1025+1025.what number will come in the blank to make the number sentence true?

  1. 1024
  2. 1025
  3. 1026
  4. 5124

Answer: 3

Question 5: Which of the following is true?

  1. 20 + 0 = 0
  2. 0 * 20 = 0
  3. 20 – 0 = 0
  4. 20 – 20 – 0 = 20

Answer: 2

Question 6: Absolute value of integer -40 is

  1. 20
  2. −20
  3. −40
  4. 40

Answer: 3

Question 7: Integers between -3 and 2 includes

  1. 0, -2, -1, 1
  2. −2, -1, 0, 1
  3. −1, -2, 0, 1
  4. 0, 1, -1, -2

Answer: 2

Also Know Here: How To Calculate The Mean, Median, And Mode

Question 8: On solving 2p – 3q – 4r + 6r – 2q + p, answer will be

  1. 8q -5r
  2. 10p + 3q – 5r
  3. 3p – 5q + 2r
  4. 7p + 5r

Answer: 3

Question 9: On solving expression -3⁄5b x 5⁄9, answer is

  1. 5b
  2. −3b
  3. 1⁄3b
  4. 3b

Answer: 3

Question 10: Absolute value of integers |-10| and |-12| are

  1. 10, 20, -10, -20
  2. 0, -10
  3. 10, 12
  4. 0, 12

Answer: 3

Also Know Here: How To Calculate Simple Interest

Maths Questions Answers For Class 6

Question 1: If for a certain quantity of books, the publisher has to pay Rs. 30,600 as printing cost, then what will be amount of royalty to be paid for these books?

  1. 19,450
  2. 21,200
  3. 22,950
  4. 26,150

Answer: 3

Question 2: What is the central angle of the sector corresponding to the expenditure incurred on Royalty?

  1. 15º
  2. 24º
  3. 54º
  4. 48º

Answer: 3

Do You Know: How to Prepare For Maths

Question 3: The price of the book is marked 20% above the C.P. If the marked price of the book is Rs. 180, then what is the cost of the paper used in a single copy of the book?

  1. 36
  2. 37.50
  3. 42
  4. 44.25

Answer: 2

Question 4: Royalty on the book is less than the printing cost by:

  1. 5%
  2. 33*1/5%
  3. 20%
  4. 25%

Answer: 4

Question 5: If 5500 copies are published and the transportation cost on them amounts to Rs. 82500, then what should be the selling price of the book so that the publisher can earn a profit of 25%?

  1. 187.50
  2. 191.50
  3. 175
  4. 180

Answer: 1

Get Here Solved: Aptitude Questions And Answers

Question 6: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925

Answer: 4

Question 7: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: 2

Question 8: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: 3

Question 9: A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

  1. 2000
  2. 10,000
  3. 15,000
  4. 20,000

Answer: 3

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 10: A sum of Rs. 12,500 amounts to Rs. 15,500 in 4 years at the rate of simple interest. What is the rate of interest?

  1. 3%
  2. 4%
  3. 5%
  4. 6%

Answer: 4

Question 11: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: 2

Question 12: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: 3

Question 13: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Download Class Wise: CBSE New Syllabus

Question 14: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Question 15: 1397 x 1397 = ?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: 1

Maths Quiz For Grade 6th Practice Test

Question 16: How many of the following numbers are divisible by 132 ?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: 1

Question 17: The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

  1. 9944
  2. 9768
  3. 9988
  4. 8888

Answer: 1

Check Out Here: Best Institutes for Mathematics

Question 18: Which of the following is a prime number?

  1. 33
  2. 81
  3. 93
  4. 97

Answer: 4

Question 19: The difference of two numbers is 1365. On dividing the larger number by the smaller, we get 6 as quotient and the 15 as remainder. What is the smaller number ?

  1. 240
  2. 270
  3. 295
  4. 360

Answer: 2

Question 20: The smallest 3 digit prime number is:

  1. 101
  2. 103
  3. 109
  4. 113

Answer: 1

Check (Class 1st to 12th) Latest Curriculum Subject-Wise: NCERT Syllabus

How To Prepare Mathematics?

  • Practice, Practice & More Practice to get efficient as it’s impossible to study maths properly by just reading and listening
  • Learn all formulas at tips
  • Master the basic concept of each topics
  • Understand your Doubts and discus with experienced to overcome from it.
  • Create a Distraction Free Study Environment
  • Create a Mathematical Dictionary
  • Apply Maths to Real World Problems.
  • Solve questions every day.
  • Practice with best recommended books
  • Do regular practice with previous year papers.

Also Know Here: How to Reduce Negative Marking in Exam

Essential Note

Students hope you enjoyed solving Maths Quiz For Class 6. For more interesting facts keep visiting to our portal www.recruitmentinboxx.com

Start Practicing Topic Wise From Here

Profit Percentage Important FormulasImportant Logarithms Formulas
Profit and Loss FormulasVenn Diagram Questions And Answers
How to Solve Calendar Problems Alligation and Mixture Problems
Surface Area and Volume QuestionsCylinder Volume Formula 
Important Discount FormulaProblems on Trains
Permutation And CombinationCompound Interest Problems
Compound Interest FormulaHCF and LCM Formula
Problems on TrainsHeight and Distance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *