Home / Current Affairs / Meetings And Summits Current Affairs 2018 GK Ques Meetings, Conferences

Meetings And Summits Current Affairs 2018 GK Ques Meetings, Conferences

Meetings And Summits Current Affairs

Get latest updates of Meetings And Summits Current Affairs from here!!! Those, who are going to appear in any competitive examination, they must have proper knowledge of Meetings, Conferences and General awareness to answer all the questions in examination.

For your convenience we have provided GK Questions related top current updates.  Knowledge of Meetings And Summits Current Affairs 2018, is not only beneficial for the competitive exam but it is also beneficial for the interview.

Meetings Conferences Updates

Applicants who are preparing for any recruitment examination they should be updated with the current activities happening around them as it is a part of general knowledge. So, for your convenience, we are covering the Quiz, Latest Questions & Answer Updates.

You should update your knowledge by going through theMeetings And Summits Current Affairs 2018 provide below on this page, which is well furnished by the team ofwww.recruitmentinboxx.com

Meetings and Summits Current Affairs

Highlights of latest Meetings, SummitsAnd ConferencesCurrent Affairs

  • SushmaSwaraj 3 Nation Visit: Co-Chairs Meeting of India-Indonesia Joint Commission
  • India Excludes Pakistan from a SAARC Initiative
  • India and Switzerland Deal Inked for Information Exchange
  • Russia India-China Foreign Ministers Meet Begins in Delhi
  • First International Conference on Sports Medicine & Sports Sciences SAICON 2017 Inaugurated in Delhi
  • Third DRC-NITI Aayog Dialogue Held in China
  • UAE, UK, US and French Armies Hold Joint Exercises in Abu Dhabi
  • First International exhibition and Conference on AYUSH and Wellness Sector Begun in New Delhi
  • International Conference on Climate Change Begins in Nepal
  • Terrorism is a crime against entire humanity SushmaSwaraj in SCO summit
  • SushmaSwaraj Attends Shanghai Cooperation Organisation Summit
  • Shared Value Summit Held in New Delhi
  • Prime Minister NarendraModi to inaugurate HT Leadership Summit in New Delhi
  • Road-map for Talanoa Dialogue prepared at Bonn UN Climate Change Conference
  • UN Peacekeeping Defence Ministerial Conference 2017 Held in Canada
  • Founding Ceremony of International Solar Alliance Held in Germany
  • Dantewada hosts India 1st Tribal Entrepreneurship Summit
  • Asia-Pacific Economic Co-operation (APEC) Summit Held in Vietnam
  • Fourth India-Canada Annual Ministerial Dialogue in New Delhi
  • Odisha and West Bengal to hold joint coastal security exercise
  • India holds Dubai first ever AYUSH conference from 9th to 11th November
  • India and US Ocean Dialogue held in Goa
  • Second World Congress on Marxism to be held in Beijing
  • Vice President inaugurates the third International Conference on ‘Yoga for Wellness’
  • Two US Lawmakers Introduce Legislation in House of Rep. to Support India’s Permanent Membership to UNSC
  • India to conduct the First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ from October 10-13
  • First ever National Conference on ‘Mission Mode to address Under-Nutrition’ held in New Delhi
  • China opens dual-use highway to Nepal through Tibet
  • Union Minister SushmaSwaraj in New York to Attend UNGA Session
  • Japan PM Shinzo Abe in Ahmedabad for India-Japan Annual Summit
  • Belarus President on Two-Day Visit in India
  • 9th BRICS summit held in Xiamen, China
  • Prime Minister NarendraModi to hold bilateral meet with Chinese Prez Xi to participate in Dialogue of Emerging Market and developing countries
  • Five banks of BRICS nations sign pact for credit lines
  • UN Security Council emergency meeting to discuss response to North Korea’s latest nuclear test
  • Prime Minister NarendraModi leaves For Two Nation Visit
  • Fourth Session of the India-Tanzania Joint Trade Committee
  • Prime minister NarendraModi to Attend 9th BRICS Summit in China
  • Two-day Indian Ocean Conference in Colombo
  • 17th meeting of FSDC held in New Delhi
  • Italy to Host G7 Interior Ministers’ Summit on Security
  • India and ASEAN Youth Summit begins in Bhopal
  • 15th BIMSTEC Ministerial meeting begins in Kathmandu
  • Union Cabinet approves MoU between India and BRICS countries to set up BRICS Agriculture Research Platform
  • India to host meeting of WTO member nations in February 2018
  • ASEAN India Connectivity Summit begins in Delhi
  • First global summit on AYUSH & Wellness inaugurated in Delhi

Also Check Month Wise: Latest Current Affairs

GK Questions and Answers

Here below we have mentioned some important general awareness questions, you must read out these questions before appearing in examination:

Q 1: Who will lead the Indian delegation at the 48th annual meeting of the World Economic Forum (WEF-2018)?

  1. NarendraModi
  2. Suresh Prabhu
  3. ArunJaitley
  4. SushmaSwaraj

Answer: NarendraModi

Q 2: Which country’s team has won the 5th edition of Blind Cricket World Cup 2018?

  1. Nepal
  2. Bangladesh
  3. Sri Lanka
  4. India

Answer: India

Q 3: Who has become the new Governor of Madhya Pradesh?

  1. Rameshwar Thakur
  2. KizhekethilChandy
  3. Anandiben Patel
  4. VajubhaiVala

Answer: Anandiben Patel

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Q 4: Which city is hosting the Ramayana Festival of ASEAN Countries?

  1. Lucknow
  2. New Delhi
  3. Ahmedabad
  4. Hyderabad

Answer:New Delhi

Q 5:  Which city to host the 4th edition of India International Science Festival (IISF-2018)?

  1. New Delhi
  2. Chennai
  3. Ahmedabad
  4. Lucknow

Answer: Lucknow

Q 6: ChandiLahiri, the iconic cartoonist has passed away. He hailed from which state?

  1. West Bengal
  2. Karnataka
  3. Punjab
  4. Haryana

Answer: West Bengal

Q 7: Jo Jo White, the renowned basketball player has passed away. He hailed from which country?

  1. France
  2. United States
  3. United Kingdom
  4. Germany

Answer: United States

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Q8: Which Union minister has launched National CSR Data Portal & Corporate Data Portal?

  1. NarendraModi
  2. Rajnath Singh
  3. PrakashJavadekar
  4. ArunJaitley

Answer: ArunJaitley

Q 9: Who is the author of the book “The Heartfulness Way”?

  1. Nandan Banerjee
  2. ChetanBhagat
  3. Sushant Gupta
  4. Kamlesh Patel

Answer: Kamlesh Patel

Q10: The Jakham Dam is located in which state?

  1. Madhya Pradesh
  2. Gujarat
  3. Rajasthan
  4. Uttar Pradesh

Answer: Rajasthan

Q 11: What is the India’s economic growth forecast for FY19, as per latest report by India Ratings and Research (Ind-Ra)?

  1. 5%
  2. 1%
  3. 4%
  4. 6%

Answer: 7.1%

START: Free Online Test Series

Q12: Which state government has launched NanajiDeshmukhKrishiSanjivaniYojna to promote climate-resilient agriculture?

  1. Odisha
  2. Karnataka
  3. Goa
  4. Maharashtra

Answer: Maharashtra

Q 13: Which of the following countries has recently joined the Australia Group export control regime?

  1. South Africa
  2. China
  3. Russia
  4. India

Answer: India

Q 14: The 13th Raising Day of National Disaster Response Force (NDRF) has celebrated on which date?

  1. January 18
  2. January 16
  3. January 19
  4. January 15

Answer: January 19

Q 15:  Which union minister has recently launched 100 accessible websites for Divyangs?

  1. NarendraModi
  2. AlphonsKannanthanam
  3. ThaawarchandGehlot
  4. Narendra Singh Tomar

Answer: ThaawarchandGehlot

Q 16: The Union Government will set up how much amount of Solar Development Fund (SDF) for financing solar projects?

  1. $350 million
  2. $450 million
  3. $550 million
  4. $650 million

Answer: $350 million

Must Check This Link for Weekly Job Updates: Employment News- Latest Updates

Q17: Who has been appointed as new CMD of Security Printing and Minting Corporation of India Ltd (SPMCIL)?

  1. AnuragAgarwal
  2. S Selvakumar
  3. Pradeep Singh Kharola
  4. S Bhattacharya

Answer: S Selvakumar

Q 18: PtBuddhadevDasgupta, who passed away recently, was a well-known maestro of which musical instrument?

  1. Sarod
  2. Tabla
  3. Sarangi
  4. Bansuri

Answer: Sarod

Q 19: Who has led Indian delegation at the 2018 Shanghai Cooperation Organisation (SCO) military cooperation meeting?

  1. Yogesh Kumar Shukla
  2. Dinesh Kumar
  3. Ajay Seth
  4. AkanshaRanjan

Answer: Ajay Seth

Also Check: GK Current Affairs

Q 20: The Central Institute of Road Transport (CIRT) is located in which city?

  1. New Delhi
  2. Lucknow
  3. Pune
  4. Hyderabad

Answer: Pune

Note:

We hope that all the details about Meetings And Summits Current Affairs 2018 will be helpful for you. you may keep in touch with our web  portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Check This Section

Defence Current AffairsSports Current Affairs
Awards And Honours Current AffairsRailway Current Affairs
Science & Technology Current AffairsMore Government Jobs
Latest Private JobsTop 100 Career Options

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *