Home / Question Paper / MICAT Sample Paper 2019 PDF Download Previous Year MICAT I/II Papers

MICAT Sample Paper 2019 PDF Download Previous Year MICAT I/II Papers

MICAT Sample Papers

Candidates who are going to participate in Mudra Institute of Communications Admissions Test must download the MICAT Sample Papers 2019. For better preparation, Contenders must download Previous Year MICAT I/II Papers PDF from this page.

MICAT Sample Papers Available Here !!

MICA Ahmedabad will release the MICAT Sample Paper before the MICAT 2019 exam. With the help of MICAT Sample Paper 2019, candidates can get idea about the type of question that is asked in MICA Admissions Test.

Download MICAT Previous Year Papers

By practicing the MICAT Previous Year Papers, candidates will be able to analyze and familiarize themselves with the exam pattern. Candidates will also be able to evaluate which topics or subjects are important and prepare according to it.

Candidates can get more information about MICAT I Sample Paper and MICAT II Sample Paper by going through this page which is well developed by team members of www.recruitmentinboxx.com

MICAT Sample Papers 2019

Download the MICAT Sample Papers and Practice Papers

Candidates can download the MICAT Sample Papers 2019 from the below given links:

MICAT Sample Paper 1Download Here
MICAT Sample Paper 2Download Here
MICAT Sample Paper 3Download Here
MICAT Sample Paper 4Download Here
MICAT Sample Paper 5Download Here
MICAT Sample Paper 6Download Here
MICAT Sample Paper 7Download Here

 MICAT Important Questions with Answers

Below are some important questions from MICAT Sample Papers 2019. Candidates can go through it to prepare for MICAT 2019:

Ques1: If 20% of a = b, then b% of 20 is the same as :

  1. 4% of a
  2. 6% of a
  3. 8% of a
  4. 10% of a

 Answer: 4% of a

Ques2: CUP: LIP:: BIRD : ?

  1. BUSH
  2. GRASS
  3. FOREST
  4. BEAK

Answer: BEAK

Ques3: A student has to obtain 33% of the total marks to pass. He got 125 marks and failed by 40 marks. The maximum marks are:

  1. 500
  2. 600
  3. 800
  4. 1000

 Answer: 500

Download Here: MICAT Syllabus

Ques4: If the price of a book is first decreased by 25% and then increased by 20%, then the net change in the price will be:

  1. 10
  2. 20
  3. 30
  4. 40

 Answer: 10

Ques5: At what time between 4 and 5 o’clock will the hands of a watch point in opposite directions?

  1. 54 past 4
  2. (53 + 7/11) past 4
  3. (54 + 8/11) past 4
  4. (54 + 6/11) past 4

 Answer: (54 + 6/11) past 4

Ques6: If the radius of a circle is decreased by 50%, find the percentage decrease in its area.

  1. 55%
  2. 65%
  3. 75%
  4. 85%

 Answer: 75%

Know Here: How To Reduce Negative Marking In Exam

Ques7: Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?

  1. 1/2
  2. 3/5
  3. 9/20
  4. 8/15

 Answer: 9/20

Ques8: If log 27 = 1.431, then the value of log 9 is

  1. 754
  2. 854
  3. 954
  4. 654

 Answer: 0.954

Ques9: It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Monday
  2. Friday
  3. Sunday
  4. Tuesday

 Answer: Friday

Ques10: The greatest number which on dividing 1657 and 2037 leaves remainders 6 and 5 respectively is:

  1. 123
  2. 127
  3. 235
  4. 305

 Answer: 127

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Ques11: Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: car

Ques12: The average weight of 8 persons increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person ?

  1. 70 kg
  2. 75 kg
  3. 80 kg
  4. 85 kg

 Answer: 85 kg

Ques13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Africa

Ques14: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Diphu, Assam

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Ques15: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: All of the above

Final Note

Candidate can download MICAT Sample Papers 2019 from the above given official links. If you have any query regarding above details about MICAT Sample Papers 2019, do comment in the below given comment box. Follow us on Facebook or Google+. For more information and updates about MICAT Sample Papers 2019, stay tuned with us on this page of www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Check This Section

MICAT Admit CardCheck Best Opportunities after UG
Best Career Trends For Indian GraduatesMICAT Application Form
How to Prepare Reasoning for ExamsAptitude Questions And Answers
Prepare English For Competitive ExamsLatest Current Affairs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *