Home / Question Paper / NPAT Previous Year Papers | NMIMS-NPAT Sample Question Paper PDF

NPAT Previous Year Papers | NMIMS-NPAT Sample Question Paper PDF

NPAT Previous Year Papers

NMIMS-Programs After Twelfth (NPAT) Exam 2019 will be conducted in 02nd Week of May 2019. Applicants can start their preparation now with help of NPAT Previous Year Papers to qualify the exam. You can download NMIMS-NPAT Sample Question Paper PDF free of cost from this page.

NMIMS-NPAT Previous Year Paper enables the aspirants to get an idea about the type of questions, marking systems, duration and other such details pertaining to NMIMS-Programs After Twelfth (NPAT) Exam 2019.

NPAT Previous Year Question Papers Download Here!!!

In order to clear the NPAT 2019, it is highly recommended that solve the NPAT Question Papers on a regular basis. NPAT Previous Year Papers aid applicants identify the important topics and the weightage of marks.

To get more details about NPAT Question Paper, you need to scroll down this page which is prepared by team of www.recruitmentinboxx.com. Please have a Glance for NPAT Previous Year Papers PDF!!!

NPAT Previous Year Papers

NPAT Previous Year Papers:

Name of PapersNPAT Model Paper PDF
NPAT Sample PaperDownload PDF
NPAT Previous Year PapersDownload PDF
Last Year Question Papers of NMIMS NPATDownload PDF
NPAT Previous Year PapersDownload PDF
NMIMS NPAT 2015 Question PaperDownload PDF
NPAT Question PapersDownload PDF

NPAT Previous Year Papers

Ques 1: It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Sunday
  2. Saturday
  3. Friday
  4. Wednesday

Ans: 3

Ques 2: What was the day of the week on 28th May, 2006?

  1. Thursday
  2. Friday
  3. Saturday
  4. Sunday

Ans: 4

Get Here Exam Pattern + Syllabus: NPAT Syllabus

Ques 3: What will be the day of the week 15th August, 2010?

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Friday

Ans: 1

Ques 4: From a group of 7 men and 6 women, five persons are to be selected to form a committee so that at least 3 men are there on the committee. In how many ways can it be done?

  1. 564
  2. 645
  3. 735
  4. 756

Ans: 4

Tutors Also Failed: Can You Find These Common Errors in English Grammar?

Ques 5: In how many different ways can the letters of the word ‘CORPORATION’ be arranged so that the vowels always come together?

  1. 810
  2. 1440
  3. 2880
  4. 50400

Ans: 4

Ques 6: In how many ways can the letters of the word ‘LEADER’ be arranged?

  1. 72
  2. 144
  3. 360
  4. 720

Ans: 3

Ques 7: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Ans: 3

Ques 8: 3 pumps, working 8 hours a day, can empty a tank in 2 days. How many hours a day must 4 pumps work to empty the tank in 1 day?

  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12

Ans: 4

Ques 9: Running at the same constant rate, 6 identical machines can produce a total of 270 bottles per minute. At this rate, how many bottles could 10 such machines produce in 4 minutes?

  1. 648
  2. 1800
  3. 2700
  4. 10800

Ans: 2

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas

Ques 10: A man’s speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man’s speed against the current is:

  1. 5 km/hr
  2. 9 km/hr
  3. 10 km/hr
  4. 5 km/hr

Ans: 3

Ques 11: A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 10

Ans: 2

Ques 12: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6m
  3. 8 m
  4. 2 m

Ans: 4

Ques 13: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Ans: 3

START: Logical Reasoning Test

Ques 14: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  1. 18
  2. 24
  3. 42
  4. 81

Ans: 2

Ques 15: Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

  1. 4
  2. 7
  3. 9
  4. 13

Ans: 1

Ques 16: Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905, leaving the same remainder in each case. Then sum of the digits in N is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Ans: 1

Ques 17: The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is:

  1. 9000
  2. 9400
  3. 9600
  4. 9800

Ans: 3

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2019

Ques 18: The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

  1. 15360
  2. 153600
  3. 30720
  4. 307200

Ans: 2

Ques 19: The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

  1. 40%
  2. 42%
  3. 44%
  4. 46%

Ans: 3

Ques 20: A towel, when bleached, was found to have lost 20% of its length and 10% of its breadth. The percentage of decrease in area is:

  1. 10%
  2. 08%
  3. 20%
  4. 28%

Ans: 4

Practice Free Mock Test: Online Test Series

NPAT Previous Year Question Paper will help you a lot. You may download NMIMS NPAT Previous Year Papers in PDF form. Get NMIMS NPAT Previous Year Question Paper with Answers & practice well for entrance test.

Press Here For NPAT Official Link

Note:

Aspirants may practice NPAT Previous Year Papers for best preparation for exam. Stay connected with us at www.recruitmentinboxx.com for getting more updates about latest update regarding NPAT Previous Year Papers.

You May Also Like To Check This Section

NMIMS NPAT Admit CardNMIMS Fees Structure
How to Prepare Reasoning for ExamsAptitude Questions And Answers
Prepare English For Competitive ExamsGK Questions with Answers
Latest Current AffairsBest & Career Guarantee Options

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *