Home / Online Test / Railway Group D Mock Test 2018-19 Link Active! Solve RRB Test Series

Railway Group D Mock Test 2018-19 Link Active! Solve RRB Test Series

Railway Group D Mock Test

Solve Railway Group D Mock Test so as to increase your knowledge and skills. Railway Recruitment Board (RRB) is going to conduct RRB Group D 2018 CBT from 17-09-2018 to 16-10-2018.  Railway Group D Mock Test Link has been active on 10-09-2018.

With help of RRB Group D Test Series, candidates get acquainted with actual examination. Well, for the ease of candidates we have provided important questions and answers of Railway Group D exam on this page. So go through it and solve RRB Group D Free Mock Test also.

Railway RRB Online Test Series 2018:

Candidates are hereby informed that they will get 90 minutes in RRB Group D Mock Test, in which 100 MCQs on general science; maths, general knowledge, and intelligence and reasoning will be asked. Through Railway Group D Mock Test 2018 one gets to know about his/her weak topics and can work on it accordingly.

Here on this page of www.recruitmentinboxx.com we have given RRB Group D Practice Set in English and also the Railway Group D Practice Set in Hindi Language. Candidates are suggested to go through the below section and avail all benefits of RRB Group D Practice Test or we can say Railway Group D Mock Test 2018-2019.

Railway Group D Recruitment Details

Name of the exam conducting BodyRailway Recruitment Board
Name of the vacancyGroup D Positions
Number of vacancies62,907
Start date to apply10-02-2018
Application process ended on31-03-2018 (Closed)
Activation of RRB Group D Mock Test Link10-09-2018
Examination will be held From17-09-2018 to 16-10-2018
Mode of ExamComputer Based Test (CBT)
Time Allotted to solve the examination90 minutes
Number of Questions100

Check Out Officially Released: Railway Group D Exam Date

How To Check RRB Group D Mock Test 2018?

  • First of all, visit the official website of organization that is www.indianrailways.gov.in to check the RRB Group D 2018 Online Test Series.
  • Then on home page of official website go to “Recruitment” section and hit the link for Railway Group D Online Mock Test.
  • Now hit the appropriate link as per zone. Now official website of particular zone will be displayed on your computer screen for Free Mock Test for Railway Group D.
  • After that, press the suitable link to check the Railway Group D Mock Test 2018/ RRB Group D Mock Test 2018.
  • A new window will open displaying a RRB Group D Mock Test Link page.

 RRB Group D Mock Test

  • Fill the details in this dialogue box and then press on sign in button for Railway Group D Free Mock Test.
  • After signing in, RRB Group D Mock test 2018 will get open. Read all the instructions and hit on the “Next” button for RRB Group D Online Test Series 2018.
  • Now you will access the Railway Group D Mock Test 2018/ Railway Group D Free Online Mock Test.

Press Here For RRB Group D Mock Test 2018

Press Here For Notice On Computer Based Test (CBT)- CEN 02/2018 (Level 1 Posts As Per 7th CPC)

Railway Group D Mock Test

Online Practice Test For Railway Group D Exam

Here we have structured some of the important questions from Railway Group D Mock Test 2018. Candidates are suggested to take a glance:

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: Option 1

Check Marking Scheme Here: Railway Exam Pattern 

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: Option 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option 2

Know RRB Group-D Expected/Previous Cutoff Marks: Railway Group D Cut Off

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Option 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 6: Which country has become a popular hub of medical tourism?

  1. Mexico
  2. India
  3. Malaysia
  4. Brazil

Answer: Option 2     

Question 7: The Cabinet approve the Bill for the setting up of Central University in Andhra Pradesh. Then the Bill is;

  1. Universities (Amendment) Bill, 2018
  2. Right to Education (Amendment) Bill, 2018
  3. National University Bill, 2017
  4. Educational (Amendment) Bill, 2018

Answer: Option 1

Download RRB ग्रुप डी Model Papers PDF: Railway Group D Previous Year Paper

Question 8: This country becomes vice chair of Asia Pacific Region of World Customs Organisation.

  1. North Korea
  2. Indonesia
  3. Japan
  4. India

Answer: Option 4    

Question 9: Recently, which country became 69th member of London-based multilateral lender, “European Bank for Reconstruction and Development?

  1. Cuba
  2. India
  3. Bahrain
  4. Argentina

Answer: Option 2     

Question 10: Which country will host the 19th edition of the International Union of Food Science and Technology (IUFoST)?

  1. Singapore
  2. Italy
  3. India
  4. UK

Answer: Option 3

Question 11: India ranks __________ in the ICC T20I team rankings.

  1. Fifth
  2. Fourth
  3. Third
  4. Second

Answer: Option 4     

Get Here Detailed: Railway Group D Syllabus

Question 12: India ranks __________ in the 2018 Global Real Estate Transparency Index (GRETI).

  1. 35th
  2. 40th
  3. 55th
  4. 29th

Answer: Option 1

Question 13: India Pledges __________ Million for UN Palestinian aid agency.

  1. 4 Million
  2. 6 Million
  3. 3 Million
  4. 5 Million

Answer: Option 4    

Question 14: The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has approved an agreement between India and __________ on Cooperation in the field of Science, Technology and Innovation.

  1. Singapore
  2. Denmark
  3. Germany
  4. France

Answer: Option 2  

Question 15: India has pledged __________ for the UN agency that helps Palestinian refugees.

  1. $5 million
  2. $8 million
  3. $4 million
  4. $6 million

Answer: Option 1  

Have You Know About: Railway Group D Eligibility Criteria

Online Practice Test For Railway Group D Exam In Hindi

प्रश्न 1: डीआरडीएल का अर्थ है

  1. रक्षा अनुसंधान और विकास प्रयोगशाला
  2. अनुसंधान और विकास प्रयोगशाला विभाग
  3. विभेदक अनुसंधान और दस्तावेज़ीकरण प्रयोगशाला
  4. उपर्युक्त में से कोई नहीं

उत्तर: विकल्प 1

प्रश्न 2: भारतीय सेना के पहले भारतीय प्रमुख सेना कर्मचारी कौन थे?

  1. जनरल केएम करियप्पा
  2. वाइस एडमिरल आरडी कटारी
  3. जनरल महाराजा राजेंद्र सिंहजी
  4. उपर्युक्त में से कोई नहीं

उत्तर: विकल्प 1

प्रश्न 3: एफआरएस का मतलब है

  1. फेलो रिसर्च सिस्टम
  2. विनियमन सोसायटी संघ
  3. रॉयल सोसाइटी के फेलो
  4. उपर्युक्त में से कोई नहीं

उत्तर: विकल्प 3

Get List of: Indian Railway Coaching Centre

प्रश्न 4: पृथ्वी से चन्द्रमा की ओर एक रॉकेट की गति से बचने के लिए एक वेग है जो छुटकारा पाने के लिए एक वेग है

  1. पृथ्वी की गुरुत्वाकर्षण खींचें
  2. चंद्रमा की गुरुत्वाकर्षण खींचें
  3. पृथ्वी के घूर्णन के कारण Centripetal बल
  4. वातावरण का दबाव

उत्तर: विकल्प 1

प्रश्न 5: भारत में कोरल रीफ्स मिल सकते हैं

  1. उड़ीसा के तट
  2. वाल्टेयर
  3. रामेश्वरम
  4. त्रिवेंद्रम

उत्तर: विकल्प 3

प्रश्न 6: कौन सा देश चिकित्सा पर्यटन का लोकप्रिय केंद्र बन गया है?

  1. मेक्सिको
  2. भारत
  3. मलेशिया
  4. ब्राजील

उत्तर: विकल्प 2

प्रश्न 7: मंत्रिमंडल आंध्र प्रदेश में केंद्रीय विश्वविद्यालय की स्थापना के लिए विधेयक को मंजूरी दे दी है। फिर बिल है;

  1. विश्वविद्यालय (संशोधन) विधेयक, 2018
  2. शिक्षा का अधिकार (संशोधन) विधेयक, 2018
  3. राष्ट्रीय विश्वविद्यालय विधेयक, 2017
  4. शैक्षिक (संशोधन) विधेयक, 2018

उत्तर: विकल्प 1

Read Out Complete: Railway Selection Procedure

प्रश्न 8: यह देश विश्व सीमा शुल्क संगठन के एशिया प्रशांत क्षेत्र की उपाध्यक्ष बन गया है।

  1. उत्तरी कोरिया
  2. इंडोनेशिया
  3. जापान
  4. भारत

उत्तर: विकल्प 4

प्रश्न 9: हाल ही में, कौन सा देश लंदन स्थित बहुपक्षीय ऋणदाता के 69 वें सदस्य बन गया, “पुनर्निर्माण और विकास के लिए यूरोपीय बैंक?

  1. क्यूबा
  2. भारत
  3. बहरीन
  4. अर्जेंटीना

उत्तर: विकल्प 2

प्रश्न 10: कौन सा देश इंटरनेशनल यूनियन ऑफ फूड साइंस एंड टेक्नोलॉजी (आईयूएफओएसटी) के 1 9वें संस्करण की मेजबानी करेगा?

  1. सिंगापुर
  2. इटली
  3. भारत
  4. यूके

उत्तर: विकल्प 3

प्रश्न 11: आईसीसी टी 20 आई टीम रैंकिंग में भारत __________ स्थान पर है।

  1. पांचवां
  2. चौथा
  3. तीसरा
  4. दूसरा

उत्तर: विकल्प 4

Get Here Best: Railway Exams Preparation Books

प्रश्न 12: 2018 वैश्विक रियल एस्टेट पारदर्शिता सूचकांक (जीआरटीआई) में भारत __________ स्थान पर है।

  1. 35 वें
  2. 40 वें
  3. 55 वें
  4. 2 9

उत्तर: विकल्प 1

प्रश्न 13: भारत संयुक्त राष्ट्र फिलिस्तीनी सहायता एजेंसी के लिए __________ मिलियन का वचन देता है।

  1. 4 मिलियन
  2. 6 मिलियन
  3. 3 मिलियन
  4. 5 मिलियन

उत्तर: विकल्प 4

प्रश्न 14: प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी की अध्यक्षता में केंद्रीय मंत्रिमंडल ने विज्ञान, प्रौद्योगिकी और नवीनता के क्षेत्र में सहयोग पर भारत और __________ के बीच एक समझौते को मंजूरी दे दी है।

  1. सिंगापुर
  2. डेनमार्क
  3. जर्मनी
  4. फ्रांस

उत्तर: विकल्प 2

प्रश्न 15: भारत ने संयुक्त राष्ट्र एजेंसी के लिए __________ का वचन दिया है जो फिलिस्तीनी शरणार्थियों की सहायता करता है।

  1. $ 5 मिलियन
  2. $ 8 मिलियन
  3. $ 4 मिलियन
  4. $ 6 मिलियन

उत्तर: विकल्प 1

Also Read Out: Railway Interview Tips & Tricks

Which are the sections that I can cover through RRB Group D Mock Test?

Through RRB Mock Test Group D following sections can be covered easily:

ArithmeticGeneral Awareness
SimplificationCurrent Affairs
InterestIndian History
Time and WorkScience & Technology
Problems on AgesIndian Economy
PercentagesIndian Constitution
Time & DistanceIndian Culture & Heritage
Data InterpretationIndian Politics, Sports
AveragesGeneral Science, Events
Pipes & Cisterns, Profit and LossIndian Geography
General Intelligence / Reasoning
Space Visualization Discrimination
Analogies,Observation
Arithmetical Reasoning,Visual memory
Verbal and Figure ClassificationProblem-Solving
Decision Making,Arithmetic Number Series
Relationship Concepts,Judgement
Similarities, Analysis,Differ

Download Here: Railway Exam Question Papers

Benefits of RRB Group D Online Mock Test:

RRB Group D Mock Test helps in understand the exam pattern

Railway 2018 Group D Mock is structured according to the actual pattern of exam. When you attempt the tests, you find out weak topics where you need to improve your speed and accuracy.

Railway 2018 Group D Mock Test helps in revising your preparation

Online Mock Test For Railway Group D helps in recollecting the information again and again. Further solving the Railway Group D Free Mock Test is just like revising the course you prepared.

Railway Group D Mock Test leads to clear the cut-off

 By regularly practicing the Railway 2018 Group D Mock Test, one can easily clear the cut off. With the help of Online Practice Test For Railway Group D, it becomes much easier to tackle the actual examination.

Read Out Complete Details: Railway Group D Recruitment

Final Note:

With the help of above given Railway Group D Mock Test 2018- 2019 it will definitely become easier for candidates to prepare for their examination. Aspirants having any query may state their comments in below given comment box of this page of www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Check This Section

Railway Group D Admit CardRailway Group D Salary 
Indian Railway NotificationRRB Exam Schedule
Railway Current AffairsOnline Railway Quiz
Railway Exam Preparation TipsRailway Salary Structure 
Railway ExamRailway Recruitment Board in India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *